Smeltės bėdos: institucijos bejėgės?

Svarbu, Uostas ir jūra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nors Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistai tikina, jog ėmėsi veiksmų, kad per Smeltės individualių namų kvartalą kroviniai į „Kamineros” krovinių terminalą būtų vežami neteršiant gatvių, bent jau šį savaitgalį jokių pokyčių dar neįvyko.

Šeštadienį gyventojų užfiksuotas vaizdas.

Individualių namų savininkų bendruomenė „Smeltė” šią savaitę sulaukė Savivaldybės administracijos Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausiojo specialisto Lino Lapinsko rašto, kuriame informuojama, kad periodinių patikrinimų metu tikrinama padėtis uosto prieigose esančiose gatvėse.

„Įmonių, kurių automobiliai buvo užfiksuoti vežantys birius krovinius į (iš) uosto teritoriją (-os), vadovams išsiųsti reikalavimai organizuojant krovinių pervežimo darbus užtikrinti, kad transportuojamais kroviniais nebūtų teršiama viešojo naudojimo teritorija. VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai išsiųstas raštas, kuriuo nurodoma imtis priemonių uosto teritorijoje veiklą vykdančių įmonių atžvilgiu, kad asmenys, atsakingi už šių krovinių pervežimą, tinkamai vykdytų teisės aktuose nustatytas pareigas ir imtųsi būtinų priemonių, užtikrinančių, kad nebūtų teršiama Klaipėdos miesto teritorija. Išsiųstas raštas Klaipėdos apskrities vyriausiajam policijos komisariatui prašant taip pat kontroliuoti į (iš) uosto įmones (ių) krovinius vežančias transporto priemones, o nustačius gatvių teršimo atvejus, taikyti administracinę atsakomybę”, – rašė L. Lapinskas.

Tačiau bendruomenė su „Atvira Klaipėda” pasidalino nuotraukomis, kuriose matyti, kaip į minėtąjį terminalą šį savaitgalį kroviniai ir toliau buvo vežami neuždengtuose sunkvežimiuose.

„Informuojame, kad realiai pakeitimai nevyksta, policija nereaguoja ir nekontroliuoja. „Kaminera” toliau savivaliauja veždama krovinius taip, kaip vežė. Nuo penktadienio iki sekmadienio vyko laivų krova, biriais kroviniais buvo keliamos dulkės, o metalo lydiniais keliamas triukšmas. Tai vyko be pertraukos dvi paras. Policija į iškvietimus nevyko ir atsisakė registruoti pažeidimus. Nesuprantamas elgesys, kas už to slypi?!?” – laiške klausia bendruomenės valdyba.

Kartu ji atsiuntė ir vaizdo medžiagą, kurioje matyti, kaip naktį „Kaminerai” priklausančioje Perkėlos gatvėje esančioje aikštelėje buvo vykdoma metalo laužo krova į sunkvežimius, kurie vėliau važiuoja į minėtąjį terminalą.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=Hy8BURe9b0A&app=desktop” align=”center”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Teismas: Kamineros krovinių terminalo pretenzijos - nepagrįstos

Regionų administracinis teismas atmetė Kamineros krovinių terminalo (KKT) skundą dėl Konkurencijos tarybos sprendimo neatlikti tyrimo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Degė „Kaminera"

Seimo narė klaipėdietė Ligita Girskienė savo socialinio tinklo paskyroje skelbia, jog penktadienio naktį degė „Kaminera”. „Vidurnaktyje užsidegė uoste esanti „Kaminera”. ...
2023-10-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This