Žvejai šturmuoja Dangę

Miestas

Artūras Maslak
2018-10-15

Komentarų: 0

Savaitgalį Dangės upės pakrantėse buvo galima sutikti daugiau nei 30 meškeriotojų ir čia vykusios irklavimo varžybos nei kiek jų neišgąsdino. Žvejai teigė, kad rudenėjant žuvys iš Kuršių marių pradėjo migruoti į upę ir jų tik daugės.

Artūro Maslak nuotr.

„Dešimties kilogramų lydeka, tris kilogramus viršijantys karšiai ir kilograminiai ešeriai, čia yra visko. Pasitaiko net lašišų. Kuo toliau į žiemą, tuo daugiau žuvies iš Kuršių marių čia suplauks peržiemoti. Matėte, kas čia darosi, kai upę sukausto ledas? Žvejų skaičius padvigubėja!“ – pasakojo ilgametis Dangės upės žvejys Jevgenijus.

Paklaustas, kaip atskiria, kad ešerys atplaukęs iš Kuršių marių, žvejys nesutriko: „Jie šviesesnių spalvų, baltesni. Be to, vietiniai – žalsvi, o šie turi mėlyną atspalvį“.

Tarp meškeriotojų nestigo įvairovės – moterys ir vyrai, vaikai ir pensininkai leido laiką jungiami bendro pomėgio. Išsiskirstę nuo Meridiano iki pat geležinkelio tilto žvejai lepinosi puikiu oru, tačiau kaitinanti saulė kibimui nepadėjo – besitaikantieji į taikią žuvį galėjo pasigirti tik retkarčiais užkimbančiomis nedidelėmis kuojomis ir plakiais.

Tuo metu gaudantiems plėšriąsias žuvis dirbtiniais masalais sekėsi šiek tiek geriau. Iš marių suplaukę ešeriai lengvai nepasidavė – žvejams teko gerokai paplušėti, kol surado jų susibūrimo vietas. Gerai jų paieškoję žvejai džiaugėsi dviženkliu laimikių skaičiumi, tik dydis nedžiugino. Penketą šviesaus atspalvio ešerių vienoje vietoje ištraukęs Tadas pasakojo, kad geri spiningautojai turi būti atkaklūs.

„Pravedimas, masalo spalva, vieta ir laikas. Kai viską atitaikai, tada net tokią dieną, kaip ši, gali gerai pažvejoti. O būna dienų, kad kimba visur ir ant visko“, – sakė žuvų žinovas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Pažvelkime į meškeriotojų mokesčius iš arčiau

Numatomas mokesčių už meškeriojimą kėlimas ir iš to kylančios aršios diskusijos bei žiniasklaidos dėmesys paskatino mane pasisakyti apie meškeriojimo sektoriaus ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

Regionas

Įsigalioja draudimai gaudyti vėžius, šlakius ir lašišas

Aplinkos ministerija primena, kad šį savaitgalį dar bus galima gaudyti siauražnyplius vėžius, tačiau jau nuo pirmadienio, spalio 16 d., tai ...
2023-10-13
Skaityti daugiau

ELTA

Į šalies vandens telkinius išleista per 12 mln. įvairių rūšių žuvų

Šiemet, vykdant Žuvų ir vėžių įveisimo į valstybinius vidaus telkinius 2023 m. planą, į Lietuvos ežerus, upes ir tvenkinius įžuvinta ...
2023-08-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This