Muzikinis teatras griaunamas netinkamai?

Miestas, Svarbu

Šiuo metu intensyviai atliekami Klaipėdos muzikinio teatro pastato griovimo darbai užkliuvo Seimo nariui klaipėdiečiui Nagliui Puteikiui. Jo teigimu, teatras griaunamas, nepakankamai jį drėkinant, tačiau rangovų atstovas teigia, jog siekiant išvengti didelio dulkėtumo, pastatas griaunamas kur kas lėčiau, nei galima būtų tai daryti.

Pasak rangovų, Muzikinio teatro griovimo darbai turėtų būti baigti už savaitės – pusantros. Martyno Vainoriaus nuotr.

N. Puteikis „Atvirai Klaipėdai” persiuntė štai tokio turinio pareiškimą, skirtą Sveikatos apsaugos ir Aplinkos ministerijoms bei Klaipėdos savivaldybei: „Dabar griaunamas yra Klaipėdos muzikinis teatras, dulkės sklinda į visą Klaipėdos miesto centrą. Rangovas purškia vandenį nuo dulkėjimo su sodui skirta laistymo žarna imituojant drėkinimą. Prašau nedelsiant sustabdyti griovimo darbus, iki kol pradės drėkinti taip, kaip reikia tokiais atvejais, pvz., Švedijoje iš kelių gaisrinių mašinų su galingais brandspoitais arba vandens patrankomis, kaip KLASCO teritorijoje”.

Paprašytas pakomentuoti Seimo nario pastebėjimus, darbus atliekančios bendrovės „Infes” statybos projektų vadovas Julius Vaznelis „Atvirai  Klaipėda” sakė, jog „ten labai gerai pasakė – kaip Švedijoje”.

„Kai mūsų ekonomika bus kaip Švedijoje, galima bus ir mašinų prisipirkti gaisrinių, ir visko”, – teigė jis. Pasak J. Vaznelio, rangovas stengiasi ir laisto, „kaip gali” – pastatas griaunamas nedideliais gabaliukais, po nedaug.

„Turim pasileidę vandentiekį, turim žarnas, kad laistytų tiek ant žemės nukritusias dulkes, tiek griaunant, bet yra ta problemėlė, kad yra aukštos konstrukcijos, kur vanduo taip aukštai nepasiekia, nėra saugu taip aukštai lipti laistyti”, –  sakė statybos projektų vadovas, pridūręs, jog dulkių esą nėra daug, nebent kartais nukrenta „koks didesnis gabalas”. Jo teigimu, saugant aplinką nuo per didelio dulkėtumo, griovimo darbai yra vykdomi dvigubai lėčiau, nei būtų galima tai daryti.

Pasak J. Vaznelio, Muzikinio teatro griovimo darbai turėtų būti baigti „už savaitėlės, gal pusantros”, o po to liks tik išvežti ir surūšiuoti statybos atliekas.

17,796 mln. eurų vertės teatro rekonstrukcijos darbus atlieka bendrovės „Infes“ ir „Hidrostatyba“. Rangos darbų sutarties trukmė yra 7 metai, tačiau atsisveikinimo su dabartiniu pastatu metu teatro vadovė Laima Vilimienė bei rangovai žadėjo, kad statybos bus baigtos per trejus metus.

Kaip keičiasi Klaipėdos muzikinis teatras, vykdant jo rekonstrukcijos darbus, galite kasdien stebėti specialiame „Atviros Klaipėdos” puslapyje.  

3 Comments

  1. Gėda

    Muzikinio teatro putplasčio renovacijos šiukšliadėžės imitacijos rekonstrukcija užtrauks gėdą šimtmečiams…
    Griauti visą. Muzikinis teatras turi būti prie vandens erdvioje vietoje. Šioje vietoje turėtų būti bendruomenių namai. Senovinio stiliaus. Katastrofa ilgam bus ta mero, kultūros ministrės ir teatro vadovės vadybininkės varkė, spekuliatyviniais tikslais siekiant užsidirbti pinigų…. Gėda…..

    Reply
  2. Andrius

    Puteikiui būtina įkišti savo trigrašį. A, tiesa, taikosi į prezidentus.

    Reply
  3. budinas

    šiaip tai valdžia visą laiką aiškino apie rekonstrukciją, bet ne apie griovimą 🙂 Panašu, kad „nugvelbus” miesto bendruomenės namus (miestiečių turtas) ir atidavus jį kultūros ministerijai sulauksime panašaus likimo kaip su dramos teatru. Dvi rekonstrukcijos ir ištisa karta aktorių pragyveno be savo pastato. Bendruomenės namus (su biblioteka) lipdysime kažkur Statybininkų prospekte ir vietoje to, kad buvę miesto kultūros namai būtų pritaikyti senamiesčio senjorų poreikiams, vaikų, jaunimo būreliams miesto centre , nereikėtų jokių parkingų, liktų visai puikus pastatas – laikmečio ženklas ir pastatytumėm naują, modernų muzikinį naujoje vietoje (Memelio miestas) pritraukdami dar didesnes investicijas. Griauname. Kažkas su tom galvom visai nebegerai – ekskursijų vadovas R.Zulcas strateguoja, S. Budinas planuoja. Tvarka budiniškai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate  

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Politika

Petras Gražulis vadovaus Donaldo Trumpo rinkiminiam štabui Lietuvoje

Iš Seimo narių per apkaltą pašalintas Gargžduose išrinktas Petras Gražulis praneša kartu su Amerikos lietuvių bendruomene, remiančia kandidato į JAV ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This