Planuoja penkis naujus taršos matavimo taškus

Miestas, Svarbu

Reaguodama į pastarojo meto taršą ir gyventojų skundus bei pageidavimus Savivaldybė nori pakeisti aplinkos monitoringo 2017-2021 metų programą.

Miesto Tarybai bus teikiamas svarstyti sprendimo projektas, kuriuo atsižvelgiant į specialios darbo grupės rekomendacijas siūloma taršą matuoti dar penkiuose naujuose tyrimo taškuose, o 4-iuose padidinti tiriamų parametrų skaičių.

Politikams pritarus, nauji taršos matavimo taškai butų Švyturio g. tarp 10-12 gyvenamųjų namų, Verslo gatvėje ir Šienpjovių g. 25. Tyrimai mobilia laboratorija, esant pranešimams apie taršą, būtų vykdomi Melnragėje, prie gyvenamojo namo Molo g. 2 (arčiausiai AB „Klaipėdos nafta“) ir prie Sportininkų g. 44 namo.

Preliminariai paskaičiuota, kad tokiems papildomiems matavimams kasmet reikės apie 35,3 tūkst. Eur.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas tokiems pakeitimams pritarė vienbalsiai, tačiau galutinį sprendimą dar turės priimti miesto Taryba.

Paskelbus šią publikaciją Molo (Melnragės) seniūnaitė Marija Kalendė pranešė, kad seniūnaičiai yra pateikę miesto valdžiai prašymą, jog atsirastų dar vienas taršos matavimo taškas – P. Lideikio g. ant tilto arba po juo, nes čia dažnai jaučiamas nemalonus lakiųjų organinių junginių kvapas.

Ir pats Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas šią savaitę buvo sakęs, jog būtent šioje vietoje dažnai jaučia nemalonius kvapus, kuriuos esą gali skleisti geležinkelių cisternos.

2 Comments

  1. Laima

    O pietine Klaipeda!didziausios smarves is LEZ,DUMPIU ir t t

    Reply
  2. Tikimės atsižvegs

    Klaipėdos m. Seniūnaičių prašymu dėl oro taršos tyrimo vietų 2018 m. Klaipėdoje 2018-01-19 d. Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos agentūrai buvo pateiktos keleta vietų, kurias reiktų pridėti prie esamų, tam, kad galima būtų įvertinti esama taršą mieste.
    Jų tape buvo įtraukta vieta – P. Lideikio g. ant tilto arba po juo, koordinatės – 318405, 6179812.
    Pagrindas – gyventojų skundai dėl dažnų nemalonių kvapų šiame rajone.
    Bet atsakymas buvo neigiamas, nes ši teritorija nėra gyvenama.
    Atsižvelgiant į tai, kad

    – juntamas lakiųjų organinių junginių didesnis nemalonus kvapas, nei kitose vietose,
    – šis kvapas yra pakankamai danas šiame rajons,
    – tai yra gyventojų ir Klaipėdos m. svečių pasivaikščiojimo zona t.y. rekreacinė zona,
    – gaunami nuolatiniai gyventojų skundai dėl nemalonių kvapų šioje teritorijoje,
    – ši teritorija nepatenka į AB”Klaipėdos nafta” ir UAB”Krovinių terminalas’ sanitarines apsaugos zonas, todėl minėtos teritorijos aplinkos orui galioja ribinės aplinkos oro užterštumo vertės.

    Atsižvelgiant į šias priežastis, prašau įtraukti šią tyrimo vietą į vieną iš Klaipėdos miesto savivaldybės aplinkos monitoringo 2017–2021 m taršos tyrimų vietų sąrašą, siekiant nustatyti objektyvią lakiųjų organinių junginių taršą mieste.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This