Klaipėdoje siaučia audra, nedirba perkėla ir uostas

Orai

Antradienį pajūryje sustiprėjęs vėjas dar labiau įsisiautėjo trečiadienio naktį, o dieną lietų gali pakeisti ir šlabdriba.

Pasak antradienį kalbintos Jūrinių prognozių grupės sinoptikės Giedrės Andruškienės, vakarų – šiaurės vakarų vėjas nuo 17-22 m/s  antroje trečiadienio nakties pusėje gūsiuose pasieks 22-27 m/s, o trečiadienio rytą ir dieną gali viršyti ir 30 m/s greitį.

„O tai jau yra stichinis meteorologinis reiškinys”, – sakė sinoptikė.

Smiltynės perkėla pranešė dėl stiprėjančios vandens srovės uoste ir vėjo jau antradienį laikinai nutraukusi keltų reisus. Martyno Vainoriaus nuotr.

G. Andruškienės teigimu, stiprus vėjas aprims tik antroje trečiadienio dienos pusėje, tačiau ir naktį, ir dieną numatomas lietus, o dieną galimi ir mišrūs krituliai, t. y. šlapdriba. Temperatūra naktį laikysis apie 6 laipsnius, dieną nekils aukščiau 8-nių laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio pirmoje nakties pusėje vėjas gūsiuose dar sieks iki 13-18 m/s, tačiau dieną ir vakare susilpnės iki 7-12 m/s.

Naujų vėjo gūsių galima tikėtis sulaukti savaitgalį, tačiau tokios stiprios audros, kaip šią parą, sinoptikė neprognozuoja.

Tuo metu Smiltynės perkėla pranešė dėl stiprėjančios vandens srovės uoste ir vėjo jau antradienį laikinai nutraukusi keltų reisus iš Senosios perkėlos į Smiltynę ir atgal.

Norintys persikelti į Smiltynę ar Klaipėdą kviečiami atvykti į Naująją perkėlą, čia keltai kol kas dirba ir toliau. Neringoje keleivių pervežimo paslaugas teikiantys vežėjai jau informuoti apie situaciją, todėl keleivių jie atvyks paimti į Naująją perkėlą.

„Smiltynės perkėla“ rekomenduoja sekti informaciją įmonės puslapyje arba skambinti trumpuoju informacijos telefonu 1870.

Uoste ribojama laivyba

Klaipėdos jūrų uoste trečiadienio rytą toliau yra ribojama laivyba, bet dėl stipraus vėjo incidentų uoste neužfiksuota.

Apie 4 val nakties vėjo greitis buvo pasiekęs 27 m/s., bangų aukštis jūroje buvo apie 5 metrus. Ryte išoriniame reide įplaukimo į uostą laukė 8 laivai.

Sinoptikai prognozuoja, kad iki pietų vėjas gali sustiprėti iki 32 m/s.

Ugniagesiai įspėja

Ugniagesiai gelbėtojai prašo, kad gyventojai būtų atsargūs, ir primena, kaip elgtis pučiant stipriam vėjui.

Patariama nestovėti po aukštais medžiais, nestatyti automobilių po jais, nestovėti po elektros linijomis ir prie didelių reklamos stendų.

„Nelieskite ir ant laidų užvirtusių medžių ar oro linijų atramų, nes jie gali sukelti pavojų jūsų gyvybei. Pučiant stipriam vėjui gali sutrikti elektros energijos tiekimas, todėl namuose turėkite žibintuvėlį, mobilųjį telefoną su atsargine baterija, radijo imtuvą, atsarginių  elementų, žvakių”, – rašoma priešgaisrinės tarnybos pranešime.

Jame tai pat įspėjama nepalikti gyvenamosios vietos be ypatingos priežasties.

„Jeigu jūs vis dėlto privalote išvykti, išjunkite elektrą, užsukite dujų, vandens sklendes, uždarykite langus, užrakinkite duris ir atlikite visus įprastus veiksmus, kuriuos darote išvykdami bent kelioms dienoms”, – pataria ugniagesiai.

Trečiadienį vakarop pasirodė pranešimų, jog mieste yra nulaužtų medžių, jų šakų, kad dėl to nukentėjo keli automobiliai, bet apie didesnius nuostolius kol kas  nepranešama.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Perspėja dėl stipraus vėjo

Sekmadienio vakarą Priešgaisrinės apsaugos departamentas į Klaipėdos regiono gyventojų mobiliuosius telefonus išsiuntė perspėjamąsias žinutes apie tai, kad paskutinį savaitės vakarą ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdą 19-ą kartą pristato kruizinės laivybos parodoje

Šią savaitę Majamyje vyksta didžiausia pasaulyje kruizinei laivybai skirta paroda „Seatrade Cruise Global 2024“. Joje jau 19 kartą dalyvaujantis Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Į Klaipėdą atplauks 50 karo laivų

Birželio 4–7 d. Klaipėdoje vyks vienas iš didžiausių Baltijos regione renginių – tarptautinių pratybų „Baltijos operacija 2024“ atvykimo konferencija. Planuojama, ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This