Politikai trokšta buvusio pašto

Miestas, Svarbu

Miesto politikai ketvirtadienį nesutiko su Savivaldybės administracijos noru kapituliuoti ir nebebandyti įsigyti buvusio senamiesčio pašto patalpų, esančių Aukštojoje g. 13.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Žinia, pernai miesto Taryba buvo nusprendusi, kad reikia pradėti procedūras siekiant įsigyti Aukštojoje g. 13 esančias Lietuvos paštui priklausančias patalpas, tačiau procesui įstrigus Savivaldybės administracija pasiūlė atšaukti šį sprendimą.

Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis Tarybos nariams aiškino, kad jau parengus šį sprendimo projektą buvo gauti dar du raštai iš Lietuvos pašto.

„Viename buvo nurodyta, kad bendrovė toliau ketina parduoti patalpas ir siūlo vykdyti procedūras. O praėjusią savaitę gavome dar vieną tokį pat raštą, kuriame buvo parašyta, kad bendrovė pardavinės patalpas viešai ir kviečia Savivaldybę dalyvauti ir teikti pasiūlymą – dalyvauti kaip lygiavertis aukciono dalyvis. Tačiau teisės aktai dalyvauti viešuose aukcionuose ir teikti siūlymus Savivaldybei neleidžia“, – aiškino E. Simokaitis.

Prasidėjus diskusijoms ne vienas politikas išreiškė nuomonę, kad reikėtų kreiptis dėl teisės aktų pakeitimo.

„Komisariato, Jūros 1, pavyzdys rodo, kad perdavimo procedūros nėra labai skaidrios. Aukcionas būtų švarus būdas. Siūlau nepritarti”, – sakė vicemerė Judita Simonavičiūtė.

Tačiau Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas teigė, kad tiek Specialiųjų tyrimų tarnyba, tiek kitos institucijos savivaldybių dalyvavimą aukcionuose vertina kaip potencialią korupcijos grėsmę.

„Savivaldybės galėtų supirkinėti už kiek nori ir ką nori, nes turi neribotas finansines galimybes ir taip iškreiptų laisvą rinką. Turėtume elgtis atsakingai ir vykdyti tai, kas numatyta teisės aktuose”, – dėstė jis.

Tuo metu opozicijos atstovė Nina Puteikienė įžvelgė Savivaldybės administracijos kaltę.

„Matome formalų atvejį, kai Savivaldybė, nieko nepadariusi dėl to, kad unikalus kultūrinis objektas atitektų miestui, šiandien jo paprasčiausiai atsisako. Turime kultūros objektą, židinį. Ką padarė meras, Savivaldybė, kad jis taptų miesto dalimi?“ – kritiką žėrė N. Puteikienė.

Jos nuomone, buvusiame pašto filiale galėtų įsikurti atviras muziejus ar Turizmo informacijos centro padalinys. N. Puteikienė teigė, kad Tarybos posėdžio išvakarėse buvo gautas menininko Vytauto Karčiausko, kurio sukurti darbai yra buvusio pašto patalpose, prašymas, kad vyktų pastato pirkimo procedūros.

„Juk šis objektas yra ant turistinė ašies, turistai čia galėtų siųsti sveikinimus iš Klaipėdos. Savivaldybė turi padaryti viską, kas jos galioje, kad šis objektas nebūtų išdraskytas ir vertė, kuri sukuriama ne per dieną, neišnyktų”, – dėstė politikė.

Tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius savo ruožtu akcentavo, kad jei dar nebuvo kalbėta su Susisiekimo ministerijos, valdančios Lietuvos paštą, vadovybe, tai reikėtų daryti.

Balsavimo metu 21 Tarybos narys pasisakė prieš Savivaldybės siūlymą, trys liberalai – Audrius Vaišvila, Lina Skrupskelienė ir Saulius Liekis – jį palaikė, o jų partijos kolegos Arvydas Cesiulis ir Jurgita Choromanskytė susilaikė.

„Ambicijų neatsisakome“, – po balsavimo konstatavo meras Vytautas Grubliauskas.

Tuo metu vienas posėdį stebėjęs klaipėdietis „Atviros Klaipėdos” žurnalistui replikavo, kažin kodėl politikai taip veržiasi mokesčių mokėtojų pinigais įsigyti šias patalpas.

„Visai kas kita, jei bandytų įsigyti senąjį paštą Liepų gatvėje, o čia juk visada buvo gyvenamasi namas, jokios istorinės pašto funkcijos nėra. Juk turi būti labai aiškus pagrindimas valstybės pinigų panaudojimui. Kokia čia savivaldos funkcija būtų vykdoma įsigijus šias patalpas? O gal visgi taip stengiamasi, kad virš jų būstą turi Tarybos narys, valdančiajai koalicijai priklausantis Vytautas Čepas, dabar patiriantis nepatogumų dėl to, kad pirmas aukštas nešildomas?” – replikavo klaipėdietis.

V. Čepas balsuojant dėl šio klausimo nedalyvavo.

1 Comment

  1. zenonas priekuliškis

    Manau, kad klaipėdietis Virginijus teisus, šios patalpos reikalingos drg.V.Čepui. Prisiklausykit Vytauto Karčiausko, tai tikrasis Klaipėdos patriotas, bei tinkamiausias į mero postą žmogus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This