Vėl skelbia Kalėdų eglutės paiešką

Miestas

Gruodžio 1-ąją, 17 val., Klaipėdoje, Teatro aikštėje, bus įžiebtas svarbiausias žiemos švenčių simbolis – Kalėdų eglė. Tikimasi, jog ir šiemet tai bus gyvas, žalias, mišku kvepiantis medis. Klaipėdiečiai jau dabar kviečiami siūlyti savo užaugintų eglių kandidatūras garbingai misijai – būti pagrindiniu uostamiesčio Kalėdų simboliu.

Pernai Teatro aikštę puošė klaipėdiečių Lolitos ir Albino Gedimų iš Upelio gatvės miestui padovanota 32 metus auginta 11 metrų aukščio, apie 2 tonas sverianti sidabrinė eglutė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Šių metų kalėdinių renginių organizatoriai – VšĮ “Klaipėdos šventės” – prieš dvejus metus pirmąkart paragino klaipėdiečius dovanoti savo užaugintus medžius Kalėdų šventei. Iniciatyva sulaukė daugybės teigiamų atgarsių ir kasmet vis tvirčiau pretenduoja tapti tradicija.

„Tikra eglutė, atkeliavusi į aikštę iš mylinčių namų – didelė vertybė. Tai – medis su istorija, su pačiais gražiausiais prisiminimais ir energetika. Tai – ne tik dovana miestui ir miestiečiams, tai – dalijimosi gerumu simbolis, Kalėdų vertas sprendimas“,- pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Organizatoriai ieško ne žemesnio nei 8 metrų aukščio, plačiu ir gausiu šakų vainiku medžio.

Pirmieji Kalėdų eglių mecenatai neslėpė, kad emociškai nebuvo lengva nukirsti savo pačių sodintus ir puoselėtus medžius. Apsisprendimą palengvino žinojimas, jog dovanojant eglę Kalėdų šventei, medžiui bus tarsi suteikta antroji galimybė – išskirtinė proga puošniu rūbu džiuginti Kalėdų stebuklo laukiančius žmones.

“Klaipėdos švenčių” kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė žada, jog organizatoriai išspręs visus su eglutės nukirtimu, pervežimu ir medžio augimo vietos sutvarkymu susijusius rūpesčius.

Pasiūlymų su eglės nuotraukomis organizatoriai lauks iki š.m. lapkričio 15 d., el. p.: dalia@jurossvente.lt arba tel.
+370 613 35 635.

Pernai Teatro aikštę puošė klaipėdiečių Lolitos ir Albino Gedimų iš Upelio gatvės miestui padovanota 32 metus auginta 11 metrų aukščio, apie 2 tonas sverianti sidabrinė eglutė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This