Komisija pradėjo narplioti Alinos Velykienės elgesį

Politika

Paisant Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pavedimo Klaipėdos miesto tarybos sudaryta komisija, turinti išnagrinėti, ar Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo, trečiadienį pradėjo savo darbą.

Opozicijos atstovės Ninos Puteikienės pirmininkaujama komisija pirmiausia sprendė, kokius klausimus ir kokiems adresatams ji pirmiausia turi užduoti.

Komisijos pirmininkė Nina Puteikienė atkreipė dėmesį, kad socialiniame tinkle „Facebook” Alinos Velykienės profilyje pirmiausia nurodoma, kad ji yra ne Savivaldybės administracijos tarnautoja, o atstovauja „Sinergijos projektams”.

Per beveik valandą trukusį posėdį galiausiai buvo nuspręsta, jog komisija pirmiausiai turi suprasti, kaip vyksta statybų leidimų ir namų „pridavimo” procesai – būtent jiems dokumentacijas rengia A. Velykienės ir jos sutuoktinio valdoma UAB „Sinergijos projektai”. Komisija prašys, kad jai susigaudyti padėtų Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos bei Savivaldybės administracijos atstovai.

Taip pat nutarta paprašyti, kad UAB „Sinergijos projektai” komisijai pateiktų sąrašą projektų, kurie buvo teikti Savivaldybei nuo 2015 m. O Savivaldybės administracija turėtų atsakyti, kokie jos tarnautojai dalyvavo derinant šiuos projektus ar išduodant leidimus.

Taip pat bus išsiųstas prašymas A. Velykienei, kad ji raštu išdėstytų savo nuomonę dėl VTEK pateikto anoniminio skundo ir jame bei komisijos sprendime minimų aplinkybių.

A. Velykienė „Atvirai Klaipėdai“  buvo sakiusi, kad skundas yra grįstas melagingais teiginiais ir pati pageidavo tokios komisijos, kad galėtų įrodyti, jog jokių pažeidimų nepadarė. Kad A. Velykienė niekada nėra dariusi jokio spaudimo, tvirtino ir Savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas.

Komisiją sudaro liberalai Artūras Šulcas ir Vaida Žvikienė, Rusų aljanso atstovė Tatjana Fedotova, konservatorius Rimantas Didžiokas, Jonas Sąlyga, Lilija Petraitienė ir Nina Puteikienė.

Pagal VTEK pavedimą, tyrimas turėtų būti baigtas per mėnesį, tačiau komisija jau dabar sakė matanti, kad per tiek laiko nebus spėta jo parengti ir dar pateikti tvirtinti miesto Tarybai, tad bus prašoma pratęsti šį terminą.

1 Comment

  1. jonas

    Nejaugi neturi Klaipėdos miesto savivaldybė kitų svarbesnių darbų kaip nagrinėti šį skundą? Tai dar kartą rodo, kad atskiri jos nariai jau ruošiasi artėjantiems savivaldybių rinkimams…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos etikos sargai baidosi viešumo

Naujos sudėties Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija, pirmą kartą posėdžiavusi vasario 2-ąją, stropiai slepia šio posėdžio objektą, subjektus ir turinį – ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This