Aplinkos ministerija – prieš Klaipėdos norus dėl Smiltynės statuso

Politika

Aplinkos ministerija nepritaria Klaipėdos savivaldybės norui išbraukti Smiltynę iš Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) teritorijos – tai yra vienas iš pageidavimų vadinamajame dalykinių sąlygų sąvade, kurį miesto valdžia yra pateikusi maksimalią uosto plėtrą planuojančiai Vyriausybei.

„Klaipėdos miesto savivaldybės siūlymą Smiltynę išbraukti iš Kuršių nerijos nacionalinio parko teritorijos vertiname kaip nepamatuotą ir keliantį grėsmę prarasti šios teritorijos unikalumo pasaulio mastu statusą“, – ministerijos pranešime spaudai cituojamas aplinkos ministras Kęstutis Navickas.

Taip pat primenama, kad šis siūlymas nesulaukė pritarimo ir per išplėstinį Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos Vykdomojo komiteto posėdį, vykusį rugpjūčio 30 d.

Pasak ministro, Smiltynė yra neatskiriama UNESCO Pasaulio paveldo sąraše esančios Kuršių nerijos nacionalinio parko teritorijos dalis, viena vertingiausių jo vietovių, o jai tvarkyti ir prižiūrėti reikia parinkti teritorijos statusą atitinkančias veiklas ir priemones.

Aplinkos ministerijos požiūriu, „uostamiesčio savivaldybei rūpimi kurortinės teritorijos Smiltynėje klausimai gali būti aptariami ir esant dabartiniam nacionalinio parko statusui”. Teigiama, kad Pasaulio paveldo sąraše esančioje teritorijoje planuojami techniniai sprendimai turėtų skirtis nuo standartinių, atsižvelgus į vietovės specifiką, jos gamtosauginę ir kultūrinę reikšmę.

Anot ministerijos, suradus kompromisą dėl Smiltynės centrinio paplūdimio remonto darbų projekto techninių ir vizualinių sprendimų, šis projektas baigiamas derinti. O siekiant palengvinti numatomą infrastruktūros įrengimą Smiltynės miško žemėje, Valstybinei miškų tarnybai yra pavesta patikslinti Klaipėdos miesto savivaldybės valstybinės reikšmės miškų plotus ir šį darbą baigti iki gruodžio 20 d.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas aiškindamas tokį miesto valdžios norą jau ne kartą yra teigęs, jog reikėtų nemaišyti UNESCO Pasaulio paveldo sąrašo ir teritorijos priklausymo KNNP. Esą šio parko direkcija dažnai kelia nepagrįstu reikalavimus, kurie apsunkina arba net neleidžia realizuoti infrastruktūros plėtros ar sutvarkymo projektų.

1 Comment

  1. klaipedietis

    na liberalai kaip visada bando paminti visuomenes interesa. pries savo politine mirti prisigrobti zemiu bei pristatyti pastatu per savo imones saviems ir brangiose teritorijose. MG baltic filialas siauteja su budinu bei grubliausku priesaky.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kviečia Nacionalinė bibliotekų savaitė

Balandžio 23–29 dienomis Lietuvos bibliotekininkų draugija tradiciškai organizuoja Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę. Tai – svarbiausia metų savaitė visoms šalies bibliotekoms, ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This