Viačeslavas Titovas rengiasi į Krymą

Politika, Svarbu

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimo dėl galimo priesaikos sulaužymo laukiantis Klaipėdos miesto tarybos narys, Lietuvos rusų sąjungos atstovas Viačeslavas Titovas kitąmet ketina dalyvauti Rusijos okupuotame Kryme vyksiančiame V Jaltos tarptautiniame forume.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Rusijos vyriausybės valdomos naujienų agentūros „Rossiya Segodnya” įsteigtas naujienų portalas „Sputnik” skelbia, kad „pirmą kartą Jaltos tarptautinio ekonomikos forumo svečiai bus didelė Baltijos šalių delegacija, kurioje dalyvaus dabartiniai politikai, ekspertai, verslininkai ir visuomenės veikėjai”.  Esą į 2019 m. balandį rengiamą forumą atvyksiančioje grupėje bus apie 20 žmonių.

„Sputnik” cituoja V. Titovą, anot kurio, aplankyti pusiasalį svarbu dėl regiono ekonominio potencialo įvertinimo. Pasak jo, „visų pirma Europos Sąjunga, ypač Baltijos šalys, turi siekti bendradarbiavimo su Rusija”. O susitikimas su vietos verslininkų ir politikų atstovais esą „yra puiki proga, kuri turėtų būti išnaudota partnerystės kūrimui”.

Politikas „ragina judėti į priekį ir nutraukti informacinę blokadą”.

Tuo metu klaipėdietis apžvalgininkas Arūnas Marčauskas socialiniame tinkle „Facebook” rašo, kad „klaipėdiečiai dar gali pasistengti neperrinkti pavasariniuose rinkimuose į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybą V. Titovo”.

„O gal pasistengs ir Lietuvos Temidė?.. Būtų šaunu, kad V. Titovas okupuotą Krymą lankytų kaip absoliutus nulis”, – rašo A. Marčauskas.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija, „atsižvelgdama į sudėtingą saugumo situaciją ir ribotą susisiekimą”, ir toliau rekomenduoja nevykti į Krymą, Ukrainos Donecko ir Luhansko sritis. Taip pat primenama, kad užsienio piliečiams draudžiama įvažiuoti į Ukrainos teritoriją iš Krymo.

Užsieniečiai ir asmenys be pilietybės į Krymo Autonominę Respubliką bei Sevastopolio miestą Ukrainoje vyksta pagal Ukrainoje galiojančius teisės aktus bei Ukrainos tarptautines sutartis. Užsieniečiai bei asmenys be pilietybės, įvažiavimo bei apsilankymo Krymo Autonominėje Respublikoje bei Sevastopolio mieste metu nesilaikantys Ukrainos teisės aktų, baudžiami pagal Ukrainos įstatymus.

3 Comments

  1. Arūnas Marčauskas

    🙂 🙂 🙂 VIOLETINIS NUOSPRENDIS ARŪNUI MARČAUSKUI arba KAIP IR KĄ PRIVALAU RAŠYTI

    Reply
  2. Virginija

    nepatinka pseudopatriotižmas, kurį demonstruoja Marčauskas ir Co. Kokią Lietuvai finansinę ir moralinę žalą padaro tie, kurie neatsižvelgia į rekomendacijas? Negerbia Lietuvos spec. tarnybų? Kodėl jas gerbti, kai spec. tarnybos labai mato vykstančius į Rusiją, tačiau nemato kremliaus draugelio, finansinio subinlaižio „Fortum”, kuris tapęs Kremliaus ištikimu tarnu finansuoja „Stream” 2 darbus Baltijos jūros dugnu. Ar viena Rusija būtų pratiesusi dujotiekį Baltijos jūros dugnu? Ne. Kas gali paneigti, kad rusai per „Fortum” nevykdo finansinį Lietuvos žlugdymą, kodėl tyli spec. tarnybos, kodėl tyli ir Marčiauskas ir Co. Manau, tyli todėl, kad yra Kremliaus draugeliai. Jei Marčiauskas ir Co būti tikri patriotai, o ne žaisliniai, tai keltų klausimą, kada Klaipėdos miestas išpirks „Klaipėdos energijos” akcijas iš Kremliaus draugelio „Fortum”. Aš esu paslaugos gavėja ir moku pinigus tiek Klaipėdos šilumos energijai, tiek atliekų tvarkymo centrui, kuris moka vartų mokestį šiukšlių deginimo įmonei. Kodėl mane, politinio kalinio dukrą, privertė pinigais remti „Fortum”. o iš tikro „Stream” 2 statybą? Todėl, kol Lietuvoje šeimininkauja „Fortum”, visi piliečiai esame apskritas nulis.

    Reply
    • Anonimas

      🙂 🙂 🙂 VIOLETINIS NUOSPRENDIS ARŪNUI MARČAUSKUI arba KAIP IR KĄ PRIVALAU RAŠYTI

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Šimtas respublikonų „prieš“

Ar nepavėlavo amerikiečiai? Frontas Ukrainoje braška kaip niekada anksčiau; pranešama apie Rusijos pajėgų lėtą judėjimą pirmyn Donecko srityje, ukrainiečiam tragiškai ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kultūra

„Nemigą" rodys Klaipėdoje ir Šilutėje

Balandžio 25 – gegužės 3 d. Lietuvoje bus parodytas Lietuvos ir Ukrainos kūrėjų garso ir judesio spektaklis „Nemiga“. Sukurtas per ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

ELTA

Naują atmintiną dieną siūloma skirti Vilko vaikams

Į atmintinų dienų sąrašą siūloma įtraukti Vilko vaikų atminimui skirtą dieną. Jei Seimas pritartų, ji būtų minima rugsėjo 14-ąją. Siekiant ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This