Netikėtas „Digitus perpetuum“ skambesys

Kultūra

Originalią pasaulio tautų instrumentų, varinių pučiamųjų kvinteto, perkusijos ir elektronikos sintezė skambės naujoje Klaipėdos brass kvinteto programoje „Digitus perpetuum“ lapkričio 7 dieną, trečiadienį, Klaipėdos koncertų salėje.

Kvintetas ją atliks kartu su multiinstrumentalistu ir kompozitoriumi Sauliumi Petreikiu, pastaruoju metu vis plačiau  –  nuo Europos iki Kinijos – savo kūrybą skleidžiančiu įvairiapusiu menininku. Varinių pučiamųjų partijas sukūręs Ignas Juzokas koncerto skambesyje įmaišys ir elektronikos, o dar spalvingiau bus pridėjus perkusiją, kuria gros Edmundas Federavičius.

S. Petreikis (nuotr.)  muziko profesiją Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijoje ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje pradėjęs kaip trimitininkas,  neapsiribojo tuo ir nėrė į nesibaigiančias naujų skambesių paieškas, susidomėjo lietuvių ir pasaulio tautų muzikos instrumentais, sukaupė didelę jų kolekciją. Jis profesionaliai groja įvairiais pučiamaisiais instrumentais iš viso pasaulio: jam pavaldžios klasikinė, indiška bansūri, kiniškos hulusi bei dizi, graikiška flojera, Šiaurės bei Pietų Amerikos ir nepalietiškos fleitos, airiški bei škotiški vislai, persiški najai, armėniški dudukai bei zurnos, slovakiškos fujaros, itališkos, Pietų Amerikos bei vengriškos okarinos, australiškas didžeiridū, Karibų salų kriauklės, slovakų švilpos, lūpinės armonikėlės ir daug kitų…

Talentingas atlikėjas jau yra išleidęs 6 savo kūrybos albumus, savo solo programas pristatęs daugelyje Europos šalių, taip pat JAV, Kinijoje ir kitur. Atlikėjas groja su grupe „Saulės Broliai“, Chris Ruebens Ensemble, Rasa Serra & World Duo, Baltijos gitarų kvartetu, M. K. Čiurlionio kvartetu, Domantu Razausku, taip pat su Lietuvos ir Lenkijos simfoniniais orkestrais kaip solistas. 2014 m. Škotijoje sukūrė grupę Saulius Petreikis and The Unit 7 Allstars ir išleido albumą „Lowlands”. Jis bendradarbiauja su įvairiais Lietuvos ir pasaulio muzikantais, šokėjais, aktoriais, režisieriais, kuria muziką spektakliams.

Koncerte skambėsiančios vientisos kompozicijos autoriai – S. Petreikis ir Ignas Juzokas (nuotr. apačioje).

Pastarasis taip pat pasižymi talento universalumu: be įvairios muzikos kūrybos jam puikiai pažįstamas kontrabosas ir garso režisūra. Diplomuotas kompozitorius ir atlikėjas I. Juzokas sukurs ir gyvai atliks elektroninę projekto dalį bei užrašys pučiamųjų kvinteto partijas.

Perkusijos partiją atliks klaipėdietis Edmundas Federavičius, kuris be džiazo projektų dažnai pasirodo Klaipėdos koncertų salėje bei Klaipėdos muzikiniame teatre. Klaipėdos brass kvinteto sudėtyje muzikuos Sigitas Petrulis (meno vadovas, trimitas), Alius Maknavičius (trimitas), Monika Miliauskienė (valtorna), Evaldas Bružas (trombonas) ir Vidmantas Liasis (tūba).

„Kai klausausi patinkančio atlikėjo, jaučiuosi kaip naujai gimęs. Norėčiau, kad ir kiti tai išgyventų mano koncertuose“, – sako S. Petreikis, kviečiantis tapti unikalaus projekto „Digitus perpetuum“ dalimi.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje - Europos brasbendų čempionatas

Palangoje prasideda ypatinga savaitė: balandžio 27 – gegužės 5 dienomis kurorte vyks Europos brasbendų čempionatas. Gilias tradicijas turintis prestižinis renginys ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Veidai

Edmundas Federavičius: „Muzika - mano pašaukimas"

Džiazo gerbėjams gerai ne tik Klaipėdoje, Lietuvoje, bet ir užsienyje žinomas  būgnininkas Edmundas Federavičius mini gražų jubiliejų ir ta proga ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia į Klaipėdos brass kvinteto koncertą

Rugpjūčio 22 d., antradienį, 18 val. Klaipėdos Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Melnragės padalinyje klaipėdiečių ir miesto svečių laukia baigiamasis vasaros programos ...
2023-08-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This