Konservatoriams lyderės žodžiai neimponuoja?

Politika, Svarbu

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos Klaipėdos miesto skyrių sueiga atlikto pirminį kandidatų į  Klaipėdos miesto tarybą reitingavimą. Nors galutinis žodis dar tik bus tartas lapkričio 19-ąją, pirminiai rezultatai rodo, kad partijos nariai nelabai paiso jos kandidatės į merus Agnės Bilotaitės nuomonės.

Sąraše kol kas nėra ir su kandidate į merus besibičiuliaujančio klaipėdiečio verslininko Aido Kaveckio. Palmiros Mart nuotr.

Pati A. Bilotaitė visgi rezultatą vertina teigiamai ir tikina neturinti kokių nors pretenzijų dabartiniams trims partijos atstovams miesto Taryboje, kurių pavardžių nenurodė savo sąraše.

„Atvira Klaipėda” gavo A. Bilotaitės lapkričio 2-ąją partijos nariams išsiųstą laišką, kuriame ji kvietė reitingavimo metu atiduoti balsus už konkretų dešimtuką.

Brangūs bendražygiai,  klaipėdiečių pavasarį laukia labai svarbus pasirinkimas. Nuo to, kam jie patikės miesto valdžią, priklausys Klaipėdos ateitis ir visų mūsų gyvenimo kokybė.

Mieste jaučiamas didžiulis permainų poreikis, žmonės nusivylę dabartinės valdžios neūkiškumu, negebėjimu spręsti opiausias problemas, pompastiškai pristatomomis ateities vizijomis vietoj pagalbos ir sprendimų čia ir dabar. Klaipėdai trūksta rūpestingo ir veiklaus vadovo, kuris drąsiai imtųsi ne visada populiarių, bet taip reikalingų sprendimų, suprastų ir atlieptų žmonių lūkesčius ir jau šiandien skatintų jaustis tikrais savo miesto šeimininkais.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai yra ta partija, kuria, naujausių apklausų duomenimis, labiausiai pasitiki Lietuvos gyventojai. Su mumis piliečiai sieja dideles viltis, tad mūsų pareiga šį pasitikėjimą išlaikyti ir sustiprinti. Turime neeilinę galimybę laimėti daugumą Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje. Susitelkime ir deleguokime į miesto valdžią mūsų partijai atsidavusius, jos idėjas ir siekius remiančius bei daug nuveikti galinčius klaipėdiečius. Kviečiu Jus lapkričio 3-4 dieną vyksiančiuose pirminiuose rinkimuose savo pirmumo balsus skirti šiems dešimčiai žmonių, pasirengusių nuoširdžiai dirbti Klaipėdai ir jos žmonėms”, – rašė A. Bilotaitė ir pridėjo maketą su savo favoritų nuotraukomis.

Tarp A. Bilotaitės favoritų neatsirado dabartinių partijos atstovų miesto Taryboje Tomo Meškinio, Arūno Barbšio ir Laisvūno Kavaliausko. Sąraše atsidūrė vienintelis Rimantas Didžiokas.

Tačiau toks raginimas ir argumentai, atrodo, kad nelabai įtikino partiečius. Iš dešimties A. Bilotaitės proteguotų kandidatų į dešimtuką pateko tik pusė – Rimantas Didžiokas, Olga Žalienė, Justina Kunickaitė, Andrius Dobranskis ir Andrius Petraitis.

Žinia, prieš mėnesį buvo pranešta, kad šiame sąraše bus ir klaipėdietis verslininkas Aidas Kaveckis. Jo kol kas nėra tarp 51 kandidato.

Kandidato numeris po reitingavimo Vardas, pavardė Pirmumo balsų skaičius
1 Rimantas Didžiokas 123
2 Arūnas Barbšys 119
3 Tomas Meškinis 105
4 Olga Žalienė 82
5 Kazys Bagdonas 70
6 Laisvūnas Kavaliauskas 65
7 Justina Kunickaitė 60
8 Andrius Dobranskis 57
9 Andrius Petraitis 53
10 Viktorija Lukšienė 52
11 Linas Liekis 51
12 Arūnas Baublys 45
13 Vytautas Lupeika 39
14 Alvydas Butkus 39
15 Daiva Gelžinienė 38
16 Rimalda Liesytė 36
17 Vytautas Pranciškus Mickus 36
18 Vytautas Gabrėnas 35
19 Aušrius Poviliūnas 35
20 Sigitas Kudarauskas 31
21 Robertas Rezgevičius 31
22 Darius Baleika 31
23 Vytautas Pangonis 29
24 Rimantas Pelakauskas 26
25 Alfridas Bumblys 26
26 Teisutis Matulevičius 24
27 Paulius Martinkėnas 22
28 Antanas Sugintas 22
29 Antanas Stanevičius 21
30 Gediminas Juodkūnaitis 20
31 Dainius Guzevičius 19
32 Svajūnas Jašinskas 18
33 Dovaldas Kušlikis 18
34 Augustinas Rauktys 18
35 Darius Juotkus 17
36 Vilius Jurkus 17
37 Janina Bačiliūnaitė-Ostermaier 15
38 Mantas Bytautas 15
39 Vaida Vasiliauskaitė 14
40 Kęstutis Videikis 14
41 Ieva Lukauskaitė 13
42 Vaiva Skersytė 13
43 Antanas Staniulis 13
44 Onutė Pučinskienė 12
45 Alicija Vasiliauskienė 12
46 Reda Rimšaitė-Kovalenko 10
47 Mantas Mickevičius 8
48 Eugenijus Milkontas 7
49 Kristina Mockevičienė 7
50 Rytis Gerlikas 5
51 Antanas Mačiulskis 3

Galutinį sąrašą tvirtins TS-LKD Klaipėdos miesto skyrių sueigos konferencija lapkričio 19 d.

KOMENTARAI

„Siekiama, kad sąrašas būtų maksimaliai stiprus”

Agnė Bilotaitė

Tai tikrai neblogas rezultatas, nes 100 procentų ne visada būna. Į mano žmones buvo atkreiptas dėmesys ir jie yra dešimtuke. Tai džiugina. Be to, čia tik pirminis etapas. Yra labai daug dėmesio skiriama Klaipėdai, jos sąrašui iš vadovybės pusės. Yra numatyta dar keletas etapų, pasitarimų ir vadovybės lygmeniu. Dar bus daromos tam tikros šio sąrašo korekcijos, siekiant, kad jis būtų maksimaliai stiprus ir mes Klaipėdoje gerai pasirodytume. Juolab kad pas mus sąraše yra ir partijai nepriklausančių žmonių – esame atviri, ko anksčiau nebūdavo. Tikslas sąrašą maksimaliai sustiprinti, kad būtų stipri komanda ne tik rinkiminėje kampanijoje, bet ir vėliau miesto Taryboje dirbtų stiprūs žmonės, galėtų prisidėti prie geresnės, stipresnės Klaipėdos kūrimo. Partijos tvarkoje yra numatytas ir galima prezidiumo koregavimas, ir sąrašo lyderio koregavimas. Bet kokiu atveju Aidas Kaveckis ryškiai švies sąraše. 

Tikrai neturiu kokių nors priekaištų dabar miesto Taryboje dirbantiems kolegoms. Žinau jų nemažą palaikymą, nes yra įdirbis su partija, jos struktūra, jie dirbdami Taryboje yra matomi ir žinomi, jiems nebūtina pagalba reitinguojant, nes patys yra žinomi. Jie natūraliai ir yra aukštose pozicijose. Jų papildomai parodyti nereikia, nes ir taip yra matomi. O Rimantas Didžiokas visada buvo mano štabo vadovas, prisideda ir dabar prie programos kūrimo. Jis yra stiprus ir reikalingas, todėl jis ir atsidūrė šiame sąraše. 

„Žmonės buvo šokiruoti”

Tomas Meškinis

Turbūt yra taip, kaip ir jos biuletenyje parašyta, kad nori pakeisti tiek mumis – gal mes netinkamai dirbame, tai nori nauja komanda pakeisti, nors jokių pretenzijų dėl darbo Taryboje nebuvome sulaukę. Daugiau galbūt sužinosime per konferenciją lapkričio 19 dieną – kokiu pagrindu buvome neįvertinti. Kiek suprantu, mes prastai dirbome. Tai buvo staigmena ne tik man, bet ir nariams, nes pradėjo skambinti gavusieji jos laiškus ir klausinėjo, ar aš iš viso bekandidatuosiu, kodėl manęs, sueigos pirmininko, kitų skyrių pirmininkų nėra tame sąraše. O jos sąraše dominuoja nepartiniai. Žmonės buvo šokiruoti. Jiems keista, kodėl prioritetas suteikiamas tiems žmonėms, kurie nieko aktyvaus mieste nėra padarę. Nesuprantami prioritetai. Pats tokio laiško negavau.  

Nariai ir sako, kad mūsų lyderis turėtų mus burti, o ne skaldyti. Dabar toks poelgis dalinai skaldo. Tiesiog nesuprantamas poelgis, mes nesitikėjome. Mes norime kartu dirbti, todėl esame šokiruoti. Bet įstatai tokie, kad mūsų lyderis mus gali dar pastumdyti, tai gal atsirasime dar toliau. 

„Laikas jau jaunimui užleisti vietą”

Laisvūnas Kavaliauskas

Aš jau visų susirinkimų metu sakiau, kad kaip ir nepretenduoju antrai kadencijai. Tad toks Agnės Bilotaitės pasirinkimas tikrai neįžeidė.

Sudėtinga situacija pas mus darbovietėje – tuos keturis metus man tenka kiekvieną mėnesį informuoti darbovietę, kad atidirbau tiek ir tiek valandėlių, kad turiu visa tai papildomai atidirbti, o darbų tiek, kad tikrai negali sau leisti atsiduoti tiek rinkėjams, kurie už tave balsuoja. Jei atvirai, norint sąžiningai vykdyti miesto Tarybos nario pareigas praktiškai tai turėtų būti etatinis darbas, o ne visuomeninis, kad žmonės galėtų dirbti visą dieną, nes problemų mieste pakankamai. O ir amžius tas, kad laikas jau jaunimui užleisti vietą. 

Tačiau iš tiesų džiaugiuosi, kad kolegos vis tiek išreitingavo į šeštą vietą – žmonės kažkaip dar prisimena mane, palaiko. Tai malonu, bet kaip minėjau, manau, kad laikas jaunimui ateiti į politiką. Bet tikriausiai eisiu iki rinkimų pabaigos ir ten jau matysim – priklausys ir nuo vietų skaičiaus, politinės situacijos, kuri susidėlios Savivaldybėje. Jei taip nutiktų, kad pozicijoje Tėvynės Sąjunga būtų, galbūt pasitaręs su kolegomis priimčiau ir kitą sprendimą. Neskubu. 

„Parodė, kiek žmonės vertina”

Arūnas Barbšys

Kaip parodė reitingavimas, partijos nariai vertina mane, tik nedaug atsilikau nuo pirmos vietos, kolegos miesto Taryboje. O tai, kad nebuvau, gal kaip tik parodė, kiek žmonės vertina, nes jei bučiau buvęs, gal būtų visai kitoks vaizdas, nebūčiau pasitikrinęs palaikymo. Nežinau Agnės pozicijos, jei turite dėl to klausimų, klauskite tiesiogiai jos. Aš esu išreiškęs paramą jai ir bendram darbui. 

11 Comments

  1. Povilas

    O už ką Barbšį, Kavaliauską, Meškinį, Lupeiką palaikyti. Užtenka, nieko gero nepadarė. Tegu eina ilstis. leiskit kitiems, gal jiems kitaip atrodys ir bus geriau. Šaunuolė Bilotaitė. Mes palaikome ją visa širdimi. Tik geros komandos jai reikia, o žmogus ji nuostabus. Lauk liberalus iš Klaipėdos.

    Reply
  2. baisu

    Ar čia viena Bilotaitė, ar klaipėdiečiai lemia balsus? Gėda, kad būdama Vilniuje tvarkote vienareikšmiškai Klaipėdos reikalus.

    Reply
  3. Vytautas Lupeika

    Rašinio tema ir turinys,juolab,ir pats pavadinimas pakiša įvairių minčių…

    Reply
  4. Jo...

    Geriausias konservatorių atstovas – Laisvūnas Kavaliauskas. Išmintingas, kompetetingas, tolerantiškas. Keista, kad Bilotaitė jo nevertina. Taip pat Barbšio, kuris tiek taryboje ilgai ir nuoširdžiai dirba, Meškinio, Lupeikos…Tai daug ką pasako apie ją – tie, kurie dirba, jai nereikalingi, svarbu prasireklamuoti naujais veidelis 🙂 O tas Kaveckis – ką tokio ypatingai gero miestui padarė? Iš ES lėšų Meridianą remontavo? Ir tai ne vienas, o su gerb. Kuzmarskiu…

    Reply
  5. Anonimas

    O kaip jaučiasi Klaipėdos konservatoriai, kuomet Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys konservatorius Tomas Meškinis bendradarbiauja su Vanagą išniekinusio Viačeslavo Titovo padėjėja Ela Andrejeva, reguliuodamas VITĖS bendruomenės reikalus?

    Reply
    • Bendruomenė

      Savivalybės tarybos narių darbas ir Vitės bendruomenės darbas – du skirtingi dalykai. Vertinkime darbus.

  6. Z

    Labai gaila, kad konservatoriai aplaidziai ziuri i Klaipeda. Balsavau ir balsuosiu uz konservatorius, taip pat ir uz Bilotaite, bet kas belieka. Bilotaite neturi rysio su Klaipeda, Neturi charizmos. Toks jausmas, kad jai neidomi Klaipeda. Negi neturit daugiau ka pasiulyti Klaipedai, kGabrieliau, apart tos pacios Bilotaites?

    Reply
    • Kas

      o kas ta Bilotaaitė??? Klaipėdoj jos nematyti, nebent prieš rinkimus išlys iš pogrindžio. Bais arogancijos pilna, nemalonu net veizietis…

  7. Joris

    Na va. Be Kaveckio sąraše bus lengviau apsispręsti- įsitikinęs, be jo jūs ir toliau opozicijoje pratūnosite. O kai kuriuos sąraše asmeniškai pažįstu, niekad nemaniau, jog jie dar ir konservatoriai 😀 Kažkokia pekla Klapėdos politikos padangėj.

    Reply
    • Cypk necypęs

      Tai jungtinė pajėgos sąraše: priimti liberalios , socdemiškos, centristinės pakraipos žmonės , tai konservatorių viršūnių nuopelnas.

  8. Rimalda

    Stengiamės , darome demokratiją, kiek tai leidžia mūsų jėgos 🙂
    O kokį straipsnį būtumėte parašę, jei visi 100 proc būtų užpildę pagal A.Bilotaitės paduotą „receptą”?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Aido Kaveckio pelėkautai naiviems piliečiams*

Šiam politikui per Finansų ir ekonomikos komiteto posėdį pasiūlius Trilapio gatvės pirties paslaugas teikti nemokamai, jo kolegos suskubo priimti, kad ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This