Daugėja kandidatų į merus

Politika, Svarbu

Penktadienio vakare paaiškėjo dar vienas kandidatas į miesto merus kitais metais vyksiančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose – tai Lietuvos rusų sąjungos atstovas, dabartinis Klaipėdos miesto tarybos narys Viačeslavas Titovas.

Tačiau jis ir jo bendraminčiai į rinkimus eis ne kaip šios partijos nariai, o kaip naujai kuriamo komiteto „Titov ir teisingumas” atstovai.

V. Titovo bendražygė (pirmame plane) ragino būti aktyviems rinkimuose ir nesižvalgyti į Rusiją, o patiems „savo šalyje spręsti savo problemas”. Jos teigimu, būtų baisiausia, jei į valdžią Klaipėdoje ateitų konservatoriai. Palmiros Mart nuotr.

Į šio komiteto steigiamąjį susirinkimą penktadienio vakarą susirinko nemažai pagyvenusių bei keletas jaunesnio amžiaus rusakalbių klaipėdiečių ir keli lietuviai.

Padėkojęs už gausų palaikymą, V. Titovas trumpai priminė savo paties situaciją, kritikavo dabartinę miesto valdžią, kuri, jo teigimu, labai bijo artėjančių rinkimų.

„Jie labai nervinasi, nežino, kas liks valdžioje, ir labai nenori, kad mes patektume į Tarybą”, – sakė V. Titovas, jo atžvilgiu politikų inicijuotą apkaltą pavadinęs „spaudimo būdu”(„способ давления”- rus.). Kartu jis tikino, kad esą šios valdančiųjų užmačios nepavyks.

„Mes laimėsime šiuos rinkimus”,  – sakė V. Titovas, raginęs susirinkusiuosius būti aktyviais ir būtinai eiti balsuoti.

Jo teigimu, Rusų sąjunga nusprendė kurti rinkimų komitetą dėl to, kad rinkimuose galėtų dalyvauti ne tik partiniai, bet ir „visi paprasti žmonės, tokie, kaip jūs”. Esą jau iki penktadienio komitete „Titov ir teisingumas” buvo užsiregistravę 77 nariai.

„Mes turėsime padorų („приличный”- rus.) komitetą”, – sakė V. Titovas, komiteto koordinatore pasiūlęs savo žmoną. Prieštaraujančių tam nebuvo.

Teigęs, jog konkretūs kandidatai į miesto Tarybą bei kandidatas į merus nuo rinkimų komiteto bus renkami po dviejų savaičių vyksiančiame susirinkime, čia pat pats pasiūlė, „jei  niekas neprieštarauja”, savo kandidatūrą į merus. Visi balsavo už.

Vieningą Titovo palaikymą kiek sudrumstė jaunos moters klausimas, ką jis pats padarė, kad visi Klaipėdos rusakalbiai jungtųsi į bendrą komitetą, kad nesiskaldytų tarpusavyje per kelias partijas.

„Jūs vis kalbate: „aš, aš, aš”. O ką jūs konkrečiai pats padarėte, kad suvienytumėte rusakalbius? Kiek jūs pats galėtumėte dėl to paaukoti?”-  klausė moteris, tuo ne vieną papiktinusi.

Tačiau bemat savo vedlį užstojo keli partiečiai, vardindami ir jo žmogiškąsias savybes, ir jo darbštumą. Pasak vieno iš pasisakiusiųjų, „mes už tuos, kurie dirba, o dirba tik vienas Titovas. Jis jungia tuos, kurie nenori būti okupantais, o nori būti savo gimtos šalies piliečiais”.

Susirinkusieji kritikavo Rusų aljanso atstovus už esą jų neveiklumą ir paklusimą valdančiajai daugumai. Į bendrą chorą galiausiai įsijungė ir nelengvai rusiškai žodžius dėliojęs Germanas Čepas, teigęs, jog Rusų aljansui priklauso Karmanovas, kuris „už 2 milijonus uždengė turgaus stogą”, ir Jelizaveta Daugininkienė, matyt, pamiršęs, kad ji buvo ilgametė Rusų sąjungos narė.

Susirinkusieji buvo susirūpinę, ar Lietuvoje nepanaikins rusiškų mokyklų, klausinėjo, ar Rusijoje žinoma apie V. Titovo apkaltą, kas bus, jei teismas apkaltai pritars ir kt.

Kandidatas į merus informavo neseniai dalyvavęs Maskvoje vykusiame vadinamajame rusų tėvynainių kongrese, kurį savo apsilankymu pagerbė pats Putinas. V. Titovas teigė iš Rusijos politikų sulaukęs visokeriopo palaikymo ir supratimo. Jis pats kalbėjęs minėtame kongrese ir pasiūlęs panaikinti vizas rusakalbiams, gyvenantiems ne Rusijoje.

V. Titovo teigimu, Savivaldybių tarybų rinkimų įstatyme nėra draudimo kandidatuoti iš miesto Tarybos pašalintam nariui. Jis abejojo, ar  politikai dėl jo vieno siūlytų keisti įstatymą, tad davė suprasti, kad bet kuriuo atveju rinkimuose jis būtinai dalyvaus.

7 Comments

  1. ne teroristams

    VISI teroristai stebimi… ir kiekvieną sekundę kiekvienas teroristas gali būti nukautas. Putler kaput

    Reply
  2. Jurijus Subotinas.

    KAM NEPATINKA TITOVAS IR RUSAI – VON NAKUI IS KLAIPEDOS I KAIMUS IS KURIU JUS CIA SNIECKUS PRIVEZE! CEMODAN-VOKZAL – KAIMAI!

    Reply
  3. q

    Vaziuoja i kongresus , nesa smarve apie Sali , kurioje gyvena , kaip taip galyma? jau uz sito turi buti nubaustas ir reikia atimti LR pilytibe. jis ir zmona tai ir visas komitetas. Nenoresi girdeti stoveti ir klausiti nesamones Titova. Geda jam , bet jis pats ar supranta kad jis nesa smarve ten kur maitinasi. O gal ir dar kur jam moka?

    Reply
  4. Tadas

    Paaiškinkite man, kam Lietuvoje reikalingos rusiškos mokyklos? Kam lenkiškos reikalingos? Nori mokytis rusiškai ar lenkiškai- prašom, važiuojat į Rusiją ar Lenkiją.

    Reply
  5. Arūnas Marčauskas

    Ateinančią savaitę Lietuvos Temidė galų gale turėtų tarti savo tvirtą žodį dėl Vanagą išniekinusio Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nario Viačeslavo Titovo likimo.
    Vienok pesimistai mano, kad V. Titovas nebus nukirstas Lietuvos Respublikos įstatymų, o jei ir patirs minimalias represijas, o jei net ir bus apkaltos būdu pašalintas iš šios Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos, tai pavasariniuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose atsirevanšuos su kaupu.

    Vakar paskelbęs apie savo kandidatavimą į Klaipėdos miesto mero postą V. Titovas atvirai juokėsi iš Nepriklausomos Lietuvos Respublikos įstatymų, kurie, anot jo, nedraudžia kandidatuoti apkaltos būdu iš miesto Tarybos pašalintam asmeniui. V. Titovas abejoja, kad Lietuvos politikai dėl jo vieno imtų ir pakeistų įstatymą.

    Na, būna taip, kad demokratija ima ir sušoka šlykštų striptizą. Ypač jei teisinę choreografiją tvarko patyrę prokremliški advokatai. V. Titovo atveju – Наталья Фоченкова.

    Tik, manding, Viačeslavas Titovas, jo advokatė, jų sekėjai šiek tiek užsimiršo: Vanago miško brolių kovoje ir Sąjūdyje užgimusi Lietuva nėra Putino kekšė. Titovai, mums nebereikės miltų, kad Tautos sutarimu dingtumei velniop iš politinio Lietuvos eterio 🙂

    Reply
  6. Arūnas Marčauskas

    „Linkėjimai“ putinoidinės Rusijos konsulatui Klaipėdoje, kuruojančiam štirlicą Titovą 🙂

    Reply
  7. Vidute

    Tai isties „linksma” savaitgalio naujienele klaipedieciams…Ka gi, paiskes kiek pajuryje yra tolerancijos putinistams…Juokinga, jei nebutu graudu…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Paminėjo išvadavimą, kurio nebuvo

Sekmadienio vidurdienį uostamiestyje, prie sovietinių karių, žuvusių Antrajame pasauliniame kare, perlaidojimo vietos apie trys dešimtys rusakalbių klaipėdiečių paminėjo 79-ąsias Klaipėdos ...
2024-01-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Meras kviečiasi į valdžią prezidentą Germaną Čepą*

Sužinojęs, kad meras pasiūlė prezidentą Germaną Čepą skirti nariu į Klaipėdos miesto savivaldybės bendruomenės sveikatos tarybą, Spyglys nutarė pasidomėti, kas ...
2023-12-13
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

„Rusakalbė Klaipėda” pranešė, ką palaikys rinkimuose

Nors kovo 5 dieną vyksiančiuose savivaldos ir mero rinkimuose rusakalbius Klaipėdos gyventojus atstovaujančios organizacijos pirmą kartą tiesiogiai nedalyvaus, tačiau agituoja, ...
2023-01-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This