Baigiamas tvarkyti Dujų fabrikas

Miestas

Klaipėdos savivaldybė praneša pritarusi skirti finansavimą A. Jankevičiaus individualiai įmonei už atliktus Dujų saugyklų paveldo tvarkybos darbus.

Klaipėdos miesto savivaldybė dalinai finansuoja buvusio Dujų fabriko komplekso sutvarkymą. Tam numatyti 97 339 eurai:  64 500 Eur bus skirta antros dujų saugyklos pastatui, 32 836 Eur – pirmos.

„Džiaugiuosi, kad uostamiestyje išnyks dar vienas pastatas vaiduoklis. Taip pat noriu padėkoti komplekso prikėlimu užsiimančiam VšĮ fondui „Augustus“ ir pastatų savininkui Augustinui Jankevičiui. Tai puikus pavyzdys, kaip savivalda komunikuodama ir bendraudama su miestiečiais gali pasiekti tikrai daug“, – pranešime spaudai cituojama darbo grupės vadovė Alina Velykienė.

Ji paragino visus valstybės ar savivaldybės saugomų kultūros paveldo objektų valdytojus teikti prašymus paramai gauti.

Dėl paraiškų teikimo galima kreiptis į Klaipėdos miesto savivaldybės Paveldosaugos skyrių (Liepų g. 11, Klaipėda) el. paštu paveldosauga@klaipeda.lt, tel.: (8 46) 39 60 68, (8 46) 39 60 38.

INFORMACIJA

Dujų fabrikas pastatytas XIX a. Prieškariu jo kompleksą sudarė net 28 statiniai, kuriuose iš akmens anglies buvo gaminamos dujos, taip pat derva, o nuo XX amžiaus pradžios – amoniako vanduo, benzolas, selteris. Dabar iš dujų fabriko likę tik 3 pastatai. Sutvarkyti palaipsniui planuojama juos visus.

1 Comment

  1. Marijus

    O kas bus atrekonstruotuose pastatuose?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Pristato antrosios buvusio dujų fabriko saugyklos viziją

Buvusias Klaipėdos dujų fabriko saugyklas valdančios A. Jankevičiaus individualios įmonės užsakymu parengti ir viešinami projektiniai pasiūlymai, numatantys antrojo iš šių ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Miestas

Nominacija už metų darbą - verslininkui Augustinui Jankevičiui

Vasario 8 d. į pirmąjį posėdį rinksis šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Kolegija pasitarti dėl mero siūlymo apdovanoti už ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This