Streikuoti žada ir uostamiesčio mokytojai

Švietimas

Visą Lietuvą apimsiantis švietimo darbuotojų streikas prieš šalies valdžią palies ir Klaipėdą.

„Smeltės” pedagogai prie streiko žada prisijungti nuo kitos savaitės. Palmiros Mart nuotr.

Klaipėdos savivaldybės žiniomis, dabartiniais, tačiau negalutiniais duomenimis, nuo pirmadienio jau streikuoja lopšelis-darželis „Želmenėlis“, nuo lapkričio 15 d. planuoja prisijungti Vytauto Didžiojo gimnazija, nuo lapkričio 16 d. – „Vyturio“ progimnazija ir „Gilijos“ pradinė mokykla, nuo lapkričio 19 d. – „Vėtrungės“, Vydūno, „Žemynos“ gimnazijos, Gedminų, „Santarvės“, „Smeltės“, Liudviko Stulpino, „Verdenės“, „Versmės“ progimnazijos, nuo lapkričio 20 d.  – „Varpo“ gimnazija, Litorinos pagrindinė mokykla bei „Pajūrio“ progimnazija.

„Norėčiau visus paraginti laikytis rimties. Savivaldybė su streikuojančiomis ir tai planuojančiomis daryti įstaigomis bendrauja. Pastarosios turėjo informuoti tėvelius tiesiogiai apie visas aplinkybes bei ugdymo procesą streiko metu. Rekomenduojama, jei yra galimybė, vaikų nevesti į streikuojančias įstaigas, tačiau šios ir darželinukus, ir mokinius priimti privalo. Taip pat užtikrinti vaikų maitinimą bei užimtumą net nevykstant pamokoms“, – pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Kiek šis streikas užtruks, niekas pasakyti negali. Ankstesniaisiais metais jie tęsdavosi tris savaites. Bet kokių klausimų turinčius tėvelius raginama kreiptis į savo atžalų ugdymo įstaigų administracijas.

1 Comment

  1. Lina

    Ar dar kas neaišku Klaipėdos mokytojams dėl pamokų krūvių sudarymo, dėl etatinio d. užmokesčio ir pn.? Jei TAIP, kodėl neišsiaiškina su savo mokyklos direktoriais, su Savivaldybės Švietimo sk. tarnautojais? O jų yr a net 12. Didžiausias skyrius savivaldybėje. Kur jie yra? Ar eina į mokyklas,ar aiškinasi situaciją? Jei vyksta streikas mokytojai nedirba, tai neturi darbo ir Šv. skyriaus darbuotojai. JIEMS REIKIA NEMOKĖTI ATLYGINIMO už tas dienas.
    Protingi mokytojai nekels tokios didelės suirutės mokyklose, šeimose, valstybėje. Jie (protingi mokytojai) ras ir randa kitą išeitį keisti situaciją.
    Reikia neatidėliotinai mažinti Šv. skyriaus darbuotojų skaičių. Keista, kodėl tai nedaroma?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This