Alinos Velykienės komisija: rašys preliminarias išvadas

Politika, Svarbu

Išklausiusi dviejų Savivaldybės administracijos tarnautojų Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pavedimu sudaryta Klaipėdos miesto tarybos  komisija nusprendė, jog jau galima rengti preliminarias išvadas, ar Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė nesupainiojo interesų.

Komisijai sutarė, kad iš esmės jau galima rengti išvadų projektą, bet į kitą posėdį dar ketinama kviestis ir pačią Aliną Velykienę. Martyno Vainoriaus nuotr.

Savivaldybės administracijos Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vedėjas Almantas Mureika bei Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius komisijos prašymu jos nariams paaiškino, kaip vyksta namų „pridavimo” procesas, kurį turintiems pereiti žmonėms ar įmonėms ir talkininkauja A. Velykienės kartu su sutuoktiniu įsteigta bendrovė „Sinergijos projektai”.

G. Pocius aiškino, kad pastatų „pridavimo” komisijoje Savivaldybei atstovauja vienas specialistas. Kuris – sprendžia Urbanistinės plėtros departamento direktorius.

„Nė karto jokių nurodymų ar prašymų nesu gavęs. „Infostatyboje” matyti, kas būna įkėlęs dokumentus. Su Alina Velykiene teko susitikti tik vieną kartą, kai ji buvo motinystės atostogose prie kotedžų Naikupės gatvėje, nes ten komisija rinkosi jau antrą kartą – pirmą kartą kažko buvo pritrūkę gaisrininkams. Tačiau tokie atvejai yra įprasta praktika”, – sakė G. Pocius.

A. Mureika taip pat sakė, kad niekada nėra sulaukęs jokių A. Velykienės prašymų.

„Tokia komisija tikrina, ar statinys pastatytas pagal projektą – jokio subjektyvumo čia negali būti. Kas iš to, jei kuris nors jos narys paprašytas ir atliktų tikrinimą, kad ir dvigubai greičiau – kol nebus visų institucijų atstovų pritarimo, tol nebus galutinio komisijos pirmininko, kuris būna iš Statybų inspekcijos, parašo. Pavyzdžiui, Savivaldybė jau seniai buvo pritarusi baseinui, o gaisrininkai ten tris kartus ėjo. Be to, Savivaldybė dabar yra visiškai išjungta iš nuosavų namų „pridavimo” proceso, nors be reikalo – būna, kad visai kita spalva nudažo”, – pasakojo A. Mureika.

Komisijai sutarė, kad iš esmės jau galima rengti išvadų projektą, bet į kitą posėdį dar ketinama kviestis ir pačią A. Velykienę.

Komisijos narė Nina Puteikienė atkreipė dėmesį, kad po pirmojo posėdžio A. Velykienė jau išėmė užrašą iš savo „Facebook” profilio, kuriame po jos vardu ir pavarde buvo tekstas „Sinergijos projektai, UAB”.

„Tačiau jos nuotraukos fone vis dar yra aiški šios įmonės reklama. Tai tas pat lyg sveikatos apsaugos ministras reklamuotų kokius nors konkrečius akinius. Ir VTEK rašo, kad tarnautojams reikia elgtis taip, kad dėl jų elgesio nekiltų jokių abejonių. O tokia pateikiama informacija kelia abejonių”, – sakė N. Puteikienė.

A. Velykienė „Atvirai Klaipėdai“ buvo sakiusi, kad skundas VTEK yra grįstas melagingais teiginiais ir pati pageidavo tokios komisijos, kad galėtų įrodyti, jog jokių pažeidimų nepadarė. Kad A. Velykienė niekada nėra dariusi jokio spaudimo, tvirtino ir Savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas.

Komisiją sudaro liberalai Artūras Šulcas ir Vaida Žvikienė, Rusų aljanso atstovė Tatjana Fedotova, konservatorius Rimantas Didžiokas, Jonas Sąlyga, Lilija Petraitienė ir Nina Puteikienė.

Pagal VTEK pavedimą tyrimas turėtų būti baigtas per mėnesį, jo išvadas dar turi tvirtinti miesto Taryba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos etikos sargai baidosi viešumo

Naujos sudėties Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija, pirmą kartą posėdžiavusi vasario 2-ąją, stropiai slepia šio posėdžio objektą, subjektus ir turinį – ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This