Sukčius nuo teisingumo neišsisuko

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša šių metų gegužę apeliacine tvarka apskundusi Tauragės apylinkės teismo Šilutės rūmų nuosprendį, kuriuo iš 7 nukentėjusiųjų asmenų pasiskolinęs ir jiems negrąžinęs beveik 147 tūkstančių eurų vyras buvo išteisintas.

Valentinas Briedis buvo kaltinamas tuo, kad 2016 metų vasario – gegužės mėnesiais iš pažįstamų skolinosi nemažas pinigų sumas, bet jų negrąžino. Įtariamasis žmonėms pasakojo įvairias pramanytas istorijas, kam jam reikalingi pinigai.

Antradienį apygardos teismas, patenkinęs prokuratūros skundą, paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį. Martyno Vainoriaus nuotr.

Kadangi nukentėjusieji V. Briedį pažinojo kaip kaimyną ir verslininką, užsiimantį prekyba automobiliais, žmonės juo pasitikėjo. Esą kaltinamasis ir anksčiau iš jų ne kartą buvo skolinęsis pinigų, bet skolas su palūkanomis grąžindavęs.

Skolindamasis pinigus iš vienų nukentėjusiųjų, dalį pasiskolintų sumų kaltinamasis, bylos duomenimis, grąžindavo kitiems nukentėjusiesiems, po to vėl skolindavosi tam, kad dalį grąžintų dar kitiems.

Iš viso per minėtą tik 3 mėn. laikotarpį iš 7 nukentėjusiųjų apgaulės būdu kaltinamasis pasiskolino 146 700 eurų.

Tačiau Tauragės apylinkės teismo Šilutės rūmai šių metų balandžio pabaigoje kaltinamąjį išteisino.

Teismas tokį nuosprendį grindė tuo, kad V. Briedžio veikoje nebuvo nusikalstamos veikos požymių, o jo veikai kvalifikuoti kaip sukčiavimui esą nepakako apgaulės ir turto užvaldymo fakto.

Tačiau prokuratūra, nesutikdama su išteisinamuoju teismo nuosprendžiu, Klaipėdos apygardos teismui jį apskundė.

Apeliaciniu skundu buvo prašoma išteisinamąjį nuosprendį panaikinti ir priimti naują, V. Briedį pripažinti kaltu ir nuteisti lygtine 2 metų laisvės atėmimo bausme, pareigojant jį tęsti darbą.

Klaipėdos apygardos teismas šį antradienį prokuratūros skundą patenkino.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Dėl galimo muitininkų aplaidumo - tyrimas prieš Latvijos gyventojus

Dvejus metus Klaipėdos teisėsaugininkai dėl galimo muitininkų žioplumo dirbo išsijuosę, siekdami įrodyti ne jų, o dviejų Latvijos gyventojų kaltę. Tačiau ...
2023-03-31
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Aptarė smurto artimoje aplinkoje problemas

Per praėjusius metus Klaipėdos apskrityje buvo gautas 5461 pranešimas dėl smurto artimoje aplinkoje arba 78 pranešimais mažiau nei 2021 m. ...
2023-03-17
Skaityti daugiau

Regionas

Teismas: Pajūrio regioniniame parke sodybos nebuvo

Klaipėdos rajono teismas, išnagrinėjęs viešąjį interesą ginančios prokuratūros pareiškimą, priėmė naują sprendimą civilinėje byloje dėl juridinę reikšmę turinčio fakto nustatymo, ...
2021-10-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This