Klaipėdietis žurnalistas apdovanotas už nuopelnus Neringai

Regionas

Neringai švenčiant miesto įkūrimo 57 metų sukaktį, šalia daugybės renginių bei savivaldybės įsteigtų apdovanojimų, vienu iš jų pasipuošė ir klaipėdietis žurnalistas, kraštotyrininkas ir gamtininkas Denisas Nikitenka.

Jam įteiktas ženklas „Už nuopelnus Neringai“.  Prie jo pridėtame Neringos mero Dariaus Jasaičio padėkos rašte parašyta: „Už prasmingą Neringos vardo ir jos istorijų garsinimą bei rūpinimąsi, kad Kuršių nerijos gamtinės ir kultūrinės vertybės nenukeliautų užmarštin”.

Atsiimdamas šį, pasak žurnalisto, labai garbingą, jam ypač brangų ir meniškai sukurtą ženklą, D. Nikitenka Neringą palygino su perlu, kuris niekada netaps Svarovskio kristalu.

Kuršių nerija – unikali, todėl didžiausia atsakomybė jos išsaugojimui tenka visiems mums, mylintiems šį gamtos ir žmonių sukurtą stebuklą”, – sakė žurnalistas, šiuo metu dirbantis „Lietuvos žiniose” ir be kitų temų ypač daug dėmesio skiriantis šiam jo mylimam kraštui.

Žurnalistas šalia daugybės straipsnių apie pusiasalį yra išleidęs ir pažintinį gausiai iliustruotą Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovą.

D. Nikitenkos iniciatyva Klaipėdoje buvo įrengta vėtrungių alėja, o 2014 metai paskelbti Vėtrungių metais. Jis taip pat skaito paskaitas moksleiviams apie kuršių ir kitų vakarinių baltų genčių paveldą – piliakalnius, veda ekskursijas, yra aktyvus istorinio klubo „Pilsots” narys.

Šiemet išėjo D. Nikitenkos sudarytas leidinys „Pilsoto žemės pilys“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kviečia į naktinį žygį kuršių praeities labirintais

Palangos Jono Šliūpo muziejus tęsia renginių, aktualizuojančių kuršių kultūros palikimą, ciklą, kuris skirtas šiuo metu veikiančiai vieno eksponato parodai „Subtili ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Kultūra

Švyturių metams - kūrybinės dirbtuvės

Sausio 26 d., penktadienį, 17-19.30 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras kviečia į Parodų rūmus, kur vyks kūrybinės dirbtuvės, skirtos paminėti ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

Veidai

„Gintarinė plunksna" - visuomenininkui ir žurnalistui Denisui Nikitenkai

Baigiantis metams, Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) tradiciškai apdovanoja, jos nuomone, labiausiai nusipelniusius žurnalistus, rašančius verslo temomis. Šiemet „Gintarinės plunksnos“ apdovanojimas ...
2023-12-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This