Dėl ženklo padavė Klaipėdos savivaldybę į teismą

Miestas

Siekdama atgauti skolą iš Klaipėdos miesto savivaldybės už sukurtą ženklą K KLAIPĖDA, UAB „Alora“  pranešė, kad antradienį kreipėsi į teismą. Ieškinį bendrovė grindžia įgyvendinta sutartimi bei darbų atlikimo-priėmimo aktais, kurie patvirtinti Savivaldybės administracijos direktoriaus parašais.

2017 m. rudenį UAB „Alora“ sudarė sutartį su Klaipėdos miesto savivaldybe dėl 2005 m. sukurto Klaipėdos miesto prekės ženklo atnaujinimo. Sutartyje numatyti darbai, suskirstyti į tris etapus, kurie buvo įgyvendinti pagal susitarime numatytus terminus, už kiekvieną iš jų atsiskaitant pagal darbų priėmimo-perdavimo aktus bei pateikiamas sąskaitas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Įgyvendinus pirmuosius du etapus, buvo pateiktas atnaujintas ženklas ir savivaldybė už darbus pilnai atsiskaitė, nors ženklo visuomenei nepristatė. Trečiajam etapui savivaldybės iniciatyva buvo sudarytas naujas šalių susitarimas, kuris nustatė darbų atlikimo termino pratęsimą, formaliai paliekant ženklo atnaujinimo užduotį, tačiau žodžiu formuluojamas tikslas buvo naujo ženklo (žinomo kaip K KLAIPĖDA) sukūrimas.

„Aloros” išplatintame pranešime teigiama, kad šis aspektas buvo teisiškai įvertintas Viešųjų pirkimų tarnybos išvadoje kaip pažeidimas.

2018 m. vasarą bendrovei įgyvendinus užduotį bei savivaldybei priėmus rašytiniu aktu ir ženklą pristačius visuomenei, kilo nepasitenkinimas dėl galimai „plagiavimo atvejo“.

Siekdama paneigti kilusius įtarimus, savivaldybės prašymu bendrovė pateikė išsamius paaiškinimus, darbinius eskizus ir kitą ženklo raidos ir koncepcijos pagrindimo informaciją, o savivaldybė pagal kompetenciją kreipėsi į Valstybes patentų biurą (VPB).

Biuras nustatė, kad ženklas gali būti registruojamas, o savivaldybė yra teisėta ženklo savininkė. Tačiau savivaldybės administracija, viešai neinformavusi visuomenės apie VPB išvadas bei kitas reikšmingas aplinkybes, 2018 spalio mėn. viešu pareiškimu ėmė sąmoningai klaidinti visuomenę, laišku bendrovei pareiškė, kad „nustačius plagiavimo faktą“ nutraukia (jau ir šiaip pasibaigusią bei dvišaliais priėmimo aktais atlikimą patvirtinančiais) sutartį bei atsisako sumokėti skolą.

Antradienį, lapkričio 20 d., bendrovė kreipėsi į Klaipėdos apylinkės teismą dėl skolos ir delspinigių priteisimo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdietis bus teisiamas ir dėl kvaišalų, ir dėl ginklų laikymo

Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Klaipėdos gyventojas kaltinamas didelio kiekio kvaišalų laikymu turint ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Regionas

Pažįstamą sumušę salantiškiai susitiks teisme

Šių metų balandžio mėn. populiariame socialiniame tinkle išplatintas vaizdo įrašas, kuriame buvo matyti, kaip neblaivių jaunuolių grupė smurtauja, tyčiojasi ir ...
2022-11-16
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra ginčija vietoj kavinės Juodkrantėje išdygusių apartamentų faktą

Viešojoje erdvėje paskelbus apie Juodkrantėje, įtariama, neteisėtai rekonstruotą kavinę, vietoj kurios atsirado apartamentai, Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša, jog Viešojo intereso ...
2022-10-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This