Diskutuos apie miesto viešąsias erdves

Miestas

Visoje Lietuvoje vyksta žodžių kovos dėl pokyčių viešosiose erdvėse. Ne išimtis ir Klaipėda. Čia ietis dėl Atgimimo aikštės, Dangės skvero kryžiuoja dalis bendruomenės ir savivaldybė.

Apie tai, kaip rasti kompromisą, kaip auginti viešąsias erdves, išsaugant jų istorinę vertę bei praturtinant dabarties simboliais, šį penktadienį, lapkričio 23 dieną 17.30 val. bus kalbama diskusijoje „Klaipėdos viešųjų erdvių transformacijos ir deformacijos“. Diskusija vyks Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje.

Dalis klaipėdiečių buvo nepatenkinti ir pristatytu naujuoju Dangės skvero projektu. UAB „ICS projectus group“ vizualizacija

Istoriko Dainiaus Elerto teigimu, bėgant laikui miestas keičiasi, o jo viešosios erdvės tampa to meto atspindžiu. Kokį šiandien laiką matom viešosiose Klaipėdos miesto erdvėse – aikštėse, skveruose, parkuose? Esamą, praėjusį ir būsimą? Ar girdimas mūsų bendro buvimo erdvėse Klaipėdos širdies dūžiai – jos istorijos ir gyvasties ritmas?

Viešoje diskusijoje dalyvaus istorikai Vacys Vaivada, Kęstutis Demereckas, Dainius Elertas, Raimondas Kazlauskas, architektas Romas Gailius.

Diskusiją rengia Klaipėdos bendruomenių asociacija. Pranešama, jog tai pirmasis projekto „Klaipėdos širdies dūžiai“, dalinai finansuojamo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, renginys.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Istorinės Klaipėdos pėdos, Svarbu

Reformacija ir Klaipėdos religinis žemėlapis

Reformacija – XVI a. Europoje prasidėjęs judėjimas, kurio pirminis siekis – reformuoti  katališkąją bažnyčią. To meto Europoje reiškėsi kelios reformacijos srovės, ...
2023-11-17
Skaityti daugiau

Istorinės Klaipėdos pėdos

Sugrįžta „Istorinės Klaipėdos pėdos“

„Atvira Klaipėda” tęsia praėjusiais metais pradėtą edukacinių laidų ciklą „Istorinės Klaipėdos pėdos“, kuriame pristatomi svarbiausi uostamiesčio istoriniai akcentai. Šiais metais ...
2023-11-01
Skaityti daugiau

Kultūra

Jūrų muziejuje - unikali jūrinių ginklų paroda

Lietuvos jūrų muziejuje šį penktadienį, rugsėjo 29 dieną, 17 val., atidaroma unikalių istorinių jūrinių ginklų paroda „Liūtas. Inkaras. Kriauklė. Jūrinių ...
2023-09-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This