Šalies moksleiviams Jūrų muziejus pristatys Australijos trimitininką

Švietimas

Lietuvos jūrų muziejaus komanda jau ne vienerius metus dalyvauja Vilniuje, „Litexpo“ rengiamoje parodoje „Mokykla“, kur siekia susitikti su kitais švietimo paslaugų teikėjais, užmegzti partnerystės ryšius ir padiskutuoti su mokyklų bendruomene.

Australijos trimitininkas buvo pristatytas ir Jūros šventės metu

Šiais metais Lietuvos jūrų muziejus 8-osios švietimo inovacijų parodos „Mokykla 2018“ dalyviams pristato naują edukacinį projektą – meninę garso ir vaizdo instaliaciją. Parodos lankytojai turės unikalią galimybę susipažinti su Australijos trimitininku – viena didžiausių kriauklių pasaulyje – ir net … „patekti“ į kriauklės vidų. Instaliaciją įgalina naujausios šiuolaikinės technologijos, kurios meistriškai perteikia pasakojimo turinį. Ši vaizdo ir garso instaliacija sukurta kaip mokymo(si) programa, kalbanti jauno žmogaus kalba ir forma.

Parodoje pristatoma programa yra rengiama ir Lietuvos jūrų muziejaus erdvėse, ir gali būti atvežama į mokyklas. Programą Lietuvos jūrų muziejus sukūrė kartu su menininku Justu Terteliu.

Pranešama, kad aktualios, interaktyvios, šiuolaikiškos mokymo(si) formos – tai muziejaus alternatyva tradiciniam ugdymui.

Lietuvos jūrų muziejaus direktorės Olgos Žalienės teigimu, tokios programos, kviesdamos moksleivius, mokytojus į kūrybinę aplinką, kviečia mokytis kritiškai mąstyti ir kurti.

Edukatorė Inga Kurtkutė sako, kad į parodą vykstama ne tik pristatyti edukacinių programų, bet ir susipažinti su technologiniais pasiekimais, sužinoti, kaip juos vertina potencialūs vartotojai ir atsirinkti tų priemonių, kurios geriausiai papildytų muziejaus parengtų ar rengiamų programų turinį.

Muziejaus stende galima apsilankyti lapkričio 23-24 d. „Litexpo” parodų rūmų 4 salėje.

Ši kriauklė buvo pristatyta ir Jūros šventės metu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Palangoje aptarti ir vienuoliktokų matematikos tarpiniai patikrinimai

Šiuo metu šalyje vykstantys vienuoliktokų tarpiniai patikrinimai jau sukėlė nemažai kalbų. Daug nepasitenkinimo sulaukė matematikos užduotys, apie jas pasisakė ir ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

Švietimas

Būsimus stiuardus italai mokė maisto paslapčių

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras toliau stiprina tarptautinius ryšius ir semiasi patirties iš partnerių užsienyje. Šiomis dienomis uostamiestyje vieši maisto ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Švietimas

Pilotinis projektas - mero bendražygės vadovaujamoje gimnazijoje

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, jog atlieka Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijos kapitalinį remontą norinčių atlikti bendrovių pasiūlymų vertinimą. Darbus, jei bus pasirašyta ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This