Vėl pertvers Sendvario žiedą

Svarbu, Transportas

Tilžės gatvėje naujus lietaus kolektorius tiesiantys statybininkai ir vėl ribos eismą Sendvario žiede – šįkart pietinėje dalyje ir mažiausiai keturioms savaitėms.

Nors Savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas bandė prieštarauti, kad statybininkams leidžiama per ilgai riboti eismą šiame svarbiame transporto taške, tačiau Savivaldybės saugaus eismo komisija patenkino tokius rangovų norus.

„Hidrostatybos” projektų vadovas Saulius Užkuras komisiją tikino, kad ir vėl vykdant darbus reikia kirsti žiedą, tad būtina jį pilnai perkasti. Esą darbams prireiks keturių savaičių, o jei į šį laikotarpį pateks ir Kalėdos, terminas gali prasitęsti iki penkių.

„Prieš tai buvo keblesnė situacija, bet vis tiek eismas susitvarkė”, – sakė S. Užkuras, turėdamas omenyje mėnesį trukusį žiedo pertvėrimą, kai nebuvo galima įvažiuoti į Tilžės gatvės atkarpą, esančią tarp „Lidl” ir Malūnų tvenkinio.

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” direktorius Gintaras Neniškis teigė, kad tai jau  seniai planuotas uždarymas ir jam transportininkai yra pasirengę.

„Jis bus ženkliai mažiau problematiškas”, – teigė G. Neniškis.

Taip apribojus eismą, norintieji patekti į Tilžės gatvę (turgaus link) ar į Mokyklos gatvę gaus apsisukti Šilutės plente – tam skirtoje vietoje už žiedo.

K. Macijauskui pareiškus, kad statybininkas nereikėtų duoti tiek laiko, kiek jie prašo, „nes per daug užsimetė”, G. Neniškis priminė, kad statybininkai yra priversti mokėti už autobusų apvažiavimus, esą tai mažina norą dirbti neskubant.

Komisija pritarė „Hisdrostatybos” prašymui ir įpareigojo darbus pradėti kuo greičiau, prieš tai tinkamai informavus apie būsimus eismo pokyčius. Taip pat buvo nurodyta, kad perkasta žiedo vieta užbaigus darbus nebūtų palikta vien su skaldos danga, o ši bent laikinai būtų stabilizuota techniniu asfaltu.

Taip pat buvo pritarta, kad susiderinę su atsakingais asmenimis statybininkai pagal poreikį periodiškai galėtų užsitverti šalia žiedo esančią trečiąją Šilutės plento juostą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro rekonstrukcija per keturias minutes

Nors statybininkai ir nesugebėjo iki šiol gauti visų valstybinės komisijos parašų, šio šeštadienio vakarą po 150 eurų kainavusius bilietus įsigiję ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate (papildyta) 

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This