Pritarė Slengių prijungimui prie Klaipėdos

Regionas

Ketvirtadienį posėdžiaujanti Klaipėdos miesto savivaldybės Taryba pritarė, kad Klaipėdos rajone esanti Slengių gyvenvietė būtų prijungta prie uostamiesčio.

Tam pritarė dauguma – 24 – Tarybos nariai, prieš prijungimą balsavo viena Lilija Petraitienė, keturi susilaikė (Jurijus Šeršniovas, Tomas Meškinis, Nina Puteikienė ir Alfonsas Vildžiūnas).

„Tai yra tam tikras precedentas, kurio laukia bei stebi ir daugiau gyvenviečių, esančių aplink Klaipėdą ir šiandien sprendžiančių panašią dilemą. Tarybos pritarimas nereiškia, kad bus užmiršti ir į antrą planą nustumti klaipėdiečių interesai, tačiau mes turime atkreipti dėmesį ir į žmones, kurie Klaipėdoje mato viltį ir tam tikrą siekiamybę“, – Tarybos posėdžio metu sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Tokią iniciatyvą iškėlė patys slengiškiai, lapkričio 11 d. vyko ir vietos gyventojų apklausa, kurioje 58,4 proc. dalyvavusiųjų pasisakė už Slengių prijungimą prie miesto.

Pagal šalies teisės aktus galutinį sprendimą turės priimti Seimas, o Vyriausybė, teikdama Seimui dokumentus dėl savivaldybių teritorijų ribų keitimo, kartu turi pateikti ir savivaldybių, kurių teritorijų ribos keičiamos, tarybų nuomonę.

Žinia, Klaipėdos rajono savivaldybės taryba jau anksčiau yra išreiškusi priešingą nuomonę.

INFORMACIJA

Slengiai nuo Klaipėdos miesto centro yra nutolę apie 5 kilometrus, tuo metu iki Klaipėdos rajono centro – Gargždų – yra apie 20 kilometrų.

Slengių plotas yra apie 270 ha, čia gyvena apie 1100 gyventojų. Gyventojams yra aktualūs vaikų priėmimo į miesto mokyklas ir darželius, patogesnio susisiekimo su Klaipėdos miestu ir kiti klausimai, nes nemažai Slengių naujakurių dirba Klaipėdoje, jų vaikai lanko uostamiesčio mokyklas ir darželius. Dėl to dalis šeimų narių yra deklaravę gyvenamąją vietą Klaipėdoje.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This