Įspėjimas žvejams: ledas žūklei dar netinkamas

Regionas

Atvėsus orams ir užšalus sekliesiems šalies vandens telkiniams, aplinkosaugininkai primena žvejams mėgėjams, kad privalu laikytis žvejybos ant ledo reikalavimų ir elgtis atsakingai.

Kol kas uostamiesčio žvejai gali mėgautis tik žvejyba nuo kranto – marios dar neužšalusios. Martyno Vainoriaus nuotr.

Artimiausiomis dienomis, kaip praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, ledo danga jau susidarys ir vidutinio gylio ežeruose. Ledas laikomas nesaugiu, jeigu yra plonesnis nei 7 cm. Jis formuojasi nuo priekrantės zonos, todėl yra saugus tik arčiau kranto. Kuršių marios dar neužšalusios, jose yra tik nedidelių dreifuojančio ledo atplaišų.

Pranešama, kad mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės draudžia būti vandens telkiniuose ant ledo, kai dėl jo būklės kyla pavojus žmonių gyvybei ar sveikatai, esant plonai jo dangai ar LHMT paskelbus apie ledo būklę, kuri gali kelti pavojų. Be to, šiomis taisyklėmis yra nustatyta prievolė žvejojant ant ledo turėti smaigus, kuriais pasinaudojus būtų galima išlipti įlūžus.

Smaigai, pasak Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos ir miškų departamento Gamtos apsaugos skyriaus vedėjo Vilmanto Graičiūno, kainuoja nebrangiai, o padeda išsaugoti gyvybę. Be smaigų, žvejams rekomenduojama turėti virvę arba bent jau šaliką, kurį nelaimės atveju galima panaudoti kaip virvę. Saugiausia žvejoti ant ledo, vilkint neskęstantį kostiumą, bet ne kiekvienas išgali jį įsigyti. Smaigų galima nusipirkti žūklės prekių parduotuvėse arba pasidaryti patiems, panaudojus du atsuktuvus, ylas ar kt.

Žvejai, neturintys smaigų ar žvejojantys ant nesaugaus, plonesnio nei 7 cm, ledo, bus įspėjami arba baudžiami nuo 10 iki 60 eurų bauda.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Kariuomenės medikai suteikė pagalbą skendusiam vyrui ir jo augintiniui

Antradienį ryte Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos Karinių jūrų pajėgų medicininės paramos vieneto kariai, važiuodami pro šalį, pastebėjo prie ...
2023-12-05
Skaityti daugiau

Mums rašo

Pažvelkime į meškeriotojų mokesčius iš arčiau

Numatomas mokesčių už meškeriojimą kėlimas ir iš to kylančios aršios diskusijos bei žiniasklaidos dėmesys paskatino mane pasisakyti apie meškeriojimo sektoriaus ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

Regionas

Įsigalioja draudimai gaudyti vėžius, šlakius ir lašišas

Aplinkos ministerija primena, kad šį savaitgalį dar bus galima gaudyti siauražnyplius vėžius, tačiau jau nuo pirmadienio, spalio 16 d., tai ...
2023-10-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This