Verslas nepatenkintas nauja skrydžio kryptimi

Verslas

Vengrijos pigų skrydžių bendrovei „Wizz Air“ pranešus, kad nuo kitų metų balandžio jos lėktuvai iš Palangos skris į Dortmundą Vokietijoje, Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų (KPPAR) nariai reiškia nepasitenkinimą tokia krytimi.

Dabar „Wizz Air“ iš Palangos skraidina į Londono Lutono oro uostą. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Wizz Air“ skrydžiai iš Palangos bus vykdomi du kartus per savaitę – trečiadieniais ir sekmadieniais. Šiuo maršrutu 2019 m. planuojama pasiūlyti 26 tūkst. sėdimų vietų.

„Tiesioginė jungtis su Vokietija – tai visam Klaipėdos regionui itin svarbus ir lauktas įvykis, dėl kurio, siekdami bendro tikslo, įnirtingai dirbome. Skrydis į vieną ekonomiškai stipriausių Vokietijos regionų – Šiaurės Reino-Vestfalijos – tai dar vienas žingsnis skleidžiant pasauliui žinią apie mus ir mūsų potencialą bei suteikiantis galimybę megzti naujus ir stiprinti jau esamus bendradarbiavimo ir verslo ryšius, skatinti turizmą ir kviesti Vokietijos gyventojus geriau pažinti Klaipėdos regioną“, – aviakompanijos pranešime lapkričio pabaigoje buvo cituojamas asociacijos „Klaipėdos regionas“ prezidentas, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„Naujoji jungtis Klaipėdos regionui atvers naujas bendradarbiavimo su Vokietija galimybes. Ši kryptis ne tik sustiprins abiejų valstybių ryšį, padidins turistų srautą Vakarų Lietuvoje, bet ir mūsų verslininkams suteikia progą pasinaudoti šiuo ryšiu ir pritraukti investicijas iš regiono, kuris sukuria daugiau nei penktadalį didžiausios Europos ekonomikos bendrojo vidaus produkto“, – savo ruožtu tvirtino Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas Aurimas Stikliūnas.

Tačiau KKPAR elektroniniame leidinyje „Rūmų žinios” rašoma, kad praėjusią savaitę vykusio susitikimo su Palangos oro uosto direktoriumi Andriumi Daujotu rūmų nariai „išsakė savo nepasitenkinimą Dortmundo kryptimi”.

„Pasak jų, kryptis nors ir nauja, tačiau buvo pasirinkta neatsižvelgus į Lietuvos Vakarų regiono verslo poreikius ir interesus: turistų iš šio regiono nėra, tik bus išvežama darbo jėga į šalia esančius Nyderlandus. Verslo atstovai išsakė savo nusivylimą dėl nesusikalbėjimo su savivaldybe, dėl per mažo krypčių skaičiaus lyginant su Kauno ar Vilniaus oro uostais. Verslininkai siūlė imtis veiksmų, kad keleiviai iš Kaliningrado ir dalies Latvijos rinktųsi Palangos oro uostą, o esančius nepatrauklius naktinius skrydžius siūlė keisti, nes visa tai susijungia į užburtą ratą: turistams negalima pasiūlyti susisiekimo, nes nėra patogių skrydžių, o skrydžių bendrovės neateina į Palangą, nes nemato pakankamo keleivių srauto”, – rašoma „Rūmų žiniose”.

Birželį Klaipėdos politikai nusprendė iš miesto biudžeto atseikėti 200 tūkst. eurų, kad į Palangos oro uostą būtų pritraukta aviakompaniją, skraidinsianti į Vokietiją.

Šiemet KPPAR surengta narių apklausa parodė, kad verslui būtinos skrydžių kryptys iš Palangos į Vokietiją (Frankfurtą, Hamburgą, Berlyną) ir Nyderlandus – Amsterdamą, nes iš jų sulaukiama daugiausia partnerių ir turistų, taip pat įmonės bendradarbiauja su partneriais, investuotojais ir klientais tose šalyse. Apklausoje dalyvavusieji verslininkai taip pat manė, kad būtina didinti skrydžių skaičių, vystyti kryptis į Helsinkį, Stokholmą, Varšuvą, Kijevą ir Minską. Tokioje KPPAR apklausoje dalyvavo 54 Klaipėdos regiono įmonės.

Šiuo metu iš Palangos „Ryanair“ skraidina į Londono Stanstedo oro uostą, SAS – į Kopenhagą, „NorwegianAirShuttle“ – į Oslą, „AirBaltic“ į Rygą, o „Wizz Air“ į Londono Lutono oro uostą.

1 Comment

  1. Anonimas

    Labai blogi laikai skrydžių į Lutoną, verslui labai netinkami laikai

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Verslas

Turizmo verslui - galimybė gauti ES paramą

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais iš Italijos, Danijos, Portugalijos ir Slovėnijos dalyvauja Europos Sąjungos (ES) finansuojamame ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This