Berniukų tvirkinimo bylos apimtys auga

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Praėjus daugiau nei pusei metų, kai gegužės mėnesį buvo sulaikytas nepilnamečių berniukų tvirkinimu bei kitais nusikaltimais įtariamas 33 metų klaipėdietis Viktoras Usovas, ikiteisminio tyrimo apimtis išaugo.

Tai „Atvirai Klaipėdai” patvirtino ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė, pripažinusi, jog šioje tyrimo stadijoje tikslaus nukentėjusiųjų skaičiaus pasakyti kol kas negalinti.

„Viena yra nukentėjusiųjų skaičius, kita – galimybė įrodyti, kad jie iš tiesų patyrė seksualinę ar kitokią prievartą”, –  sakė prokurorė, pridūrusi, jog kai kurie berniukai jau yra tokio amžiaus, kad paprasčiausiai gėdijasi prisipažinti buvę išnaudojami įtariamojo.

Pasak E. Mikalainienės, dėl didelės bylos apimties anksčiau kitų metų vasario mėn. patikslinti nukentėjusiųjų skaičiaus vargu ar pavyks.

Ji patvirtino, jog tarp jų nėra nė vienos mergaitės, yra tik įvairaus amžiaus berniukai, dauguma – iš socialiai pažeidžiamų šeimų, lankę dienos ar kitus moksleivių laisvalaikio centrus. Kai kuriems iš jų teko skirti ir psichologinę – psichiatrinę ekspertizę.

Neatmestina, jog ne visi iš jų bus pripažinti patyrę seksualinę prievartą: iš bylos medžiagos aiškėja, jog bus ir nukentėjusių nuo kitokios įtariamojo nusikalstamos veikos, pvz., vaikų įtraukimo į girtavimą ir kt.

V. Usovo advokatas Edvardas Staponkus „Atvirai Klaipėdai” anksčiau buvo minėjęs, jog įtariamasis skundžia praktiškai visus byloje priimamus procesinius sprendimus ir stebėjosi, kodėl jis, kaip tyrimo pradžioje buvo žadėjęs, nepasisamdo privataus advokato, mat E. Staponkus įtariamajam atstovauja tik kaip valstybės paskirtas gynėjas tuoj po jo sulaikymo.

INFORMACIJA

Klaipėdos apskrities policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai V. Usovą sulaikė šių metų gegužės 18 d. Tada pranešta, jog jis buvo sulaikytas po ilgo ir sudėtingo tyrimo, įtariant jį mažamečių ir nepilnamečių berniukų tvirkinimu Klaipėdos rajono ribose ir kituose Lietuvos miestuose.

V. Usovas du mėnesius praleido už grotų, vėliau jam paskirtos trys švelnesnės kardomosios priemonės –  rašytis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijoje.

Įvairiomis pilietinėmis iniciatyvomis tarp jaunų žmonių uostamiestyje pagarsėjęs V. Usovas 2009 metais buvo paskelbtas pilietiškiausiu jaunu žmogumi Klaipėdoje.

Pastaruoju metu žiniasklaidos dėmesio centre jis buvo atsidūręs dėl bylinėjimosi su jį iš darbo atleidusiu Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio klubu, anksčiau – dėl skolos krepšininkui Jonui Valančiūnui.

Tuoj po V. Usovo suėmimo „Neptūno“ klubas savo išplatintame oficialiame pranešime atsiribojo nuo šio asmens.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Viktoras Usovas lieka nuteistas už apgaulingą apskaitos tvarkymą

Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti pirmos instancijos sprendimą, kuriuo buvęs pramogų ir sporto verslo atstovas Viktoras Usovas buvo nuteistas už ...
2023-06-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Pedofilija kaltinamas Viktoras Usovas išgirdo kitą nuosprendį

Klaipėdos apylinkės teisme, nuo 2020-ųjų sausio besigilinančiame į galimos pedofilijos bylą, kurioje kaltinimai yra pareikšti buvusiam pramogų ir sporto verslo ...
2023-02-24
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Kazio Maksvyčio liudijimas apie „Neptūną”: nesvarbu, kas pervesdavo pinigus

Klaipėdos apygardos teisme toliau tęsiasi dar pernai vasarį prasidėjęs baudžiamasis procesas, kuriame kaltinimai finansiniais nusikaltimais yra pareikšti buvusiam Klaipėdos „Neptūno” ...
2022-12-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This