Palangos oro uoste – 300 000-asis keleivis

Transportas

2018-uosius Palangos oro uostas palydi ilgai lauktu rekordu – čia buvo aptarnautas 300 000-asis keleivis.

Oro uosto pranešime teigiama, jog iki šiol pajūrio oro vartai tokio keleivių srauto dar nebuvo sulaukę. Rekordinis 300 000-asis aptarnautas keleivis trečiadienį buvo išlydėtas į Kopenhagą.

Prieš oro linijų bendrovės SAS skrydį jį pasveikino Palangos oro uosto direktorius Andrius Daujotas. Jo teigimu, pastaruosius metus pajūrio oro uostas stabiliai auga. Vienas iš svarbiausių šiemetinį keleivių skaičiaus ūgtelėjimą lėmusių faktorių – pasiūlytas palankesnis vasaros sezono tvarkaraštis, kai keliautojai galėjo rinktis patogesnius išvykimo ir atvykimo laikus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Dar viena augimo priežastis – vasaros sezone oro bendrovių pridėti papildomi savaitiniai skrydžiai. Didžiausias oro uosto užimtumas buvo pasiektas vasarą, ypač liepos ir rugpjūčio mėnesiais. Vien per juos aptarnavome daugiau nei 76 tūkst. keleivių. Palyginti su 2017-aisiais per 11 šių metų mėnesių fiksavome 5 proc. keleivių augimą“, – pranešime cituojamas A. Daujotas.

Tuo tarpu skrydžių skaičius trečiajame pagal dydį Lietuvos oro uoste šiemet ūgtelėjo 4 proc.

Į 2019-uosius oro uosto vadovas A. Daujotas taip pat žvelgia pozityviai. Jau žinoma, kad oro linijų bendrovė „Wizz Air“ pavasarį pradės skrydžius Dortmundo kryptimi, dėl kurios siekta susiderėti atsižvelgiant į verslo sektoriaus poreikius. Tačiau Klaipėdos pramonininkai išreiškė nepasitenkinimą naująja kryptimi.

Teigiama, jog sėkmingus metus fiksuoja ne tik Palangos oro vartai, bet ir iš jų skraidantys oro vežėjai – jie šiemet pajūryje didino savo veiklos apimtis.

„Tradicinės oro bendrovės, itin svarbios verslo atstovams, tokios kaip „LOT Polish Airlines“ ir „airBaltic“, šiemet didino skrydžių skaičių. Praėjusią vasarą „Wizz Air“ oro bendrovė pradėjo vykdyti skrydžius į Londono Lutono oro uostą didesnio tipo orlaiviais. Nuo šios žiemos didesnio tipo orlaiviais skraido ir „airBaltic“ bei SAS“, – pažymi A. Daujotas.

Palangos oro uosto vadovo pastebėjimu, oro bendrovės plečia savo veiklą atsižvelgdamos į augančius Vakarų Lietuvos regiono ekonomikos rodiklius bei atsakydamos į Lietuvos oro uostų aktyvius veiksmus didinti regiono pasiekiamumą.

INFORMACIJA

Palangos oro uostas priklauso Lietuvos oro uostų tinklui, valdančiam tris oro vartus Vilniuje, Kaune ir Palangoje. Per 2017 m. jie aptarnavo 5,2 mln. keleivių ir 55 tūkst. skrydžių. Žiemos sezono metu iš Lietuvos oro uostų 15 aviakompanijų skraidina 65 kryptimis į 56 miestus 26 šalyse. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Veidai

„Klaipėda ID“ vėl liks be vadovo

Nuo 2021-ųjų sausio uostamiesčio savivaldybės valdomai VšĮ „Klaipėda ID“, vadinamai daugiafunkciu paslaugų centru verslui, investuotojams ir talentams, vadovavusi Eglė Songailienė ...
2022-05-04
Skaityti daugiau

НОВОСТИ

Из Паланги в Киев: Wizz Air откроет регулярное авиасообщение между Литвой и столицей Украины

Лоукостер Wizz Air заявил об открытии с 29 марта 2022 года прямого рейса из аэропорта «Киев» (Жуляны) в литовскую Палангу. ...
2021-11-08
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Po metų Klaipėdos mero komandoje – nusivylimas

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko komandą palieka jau trečiasis jo patarėjas šią kadenciją. Nuo rugsėjo 1-osios iš pareigų savo noru traukiasi ...
2021-08-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This