Prašymai priimti į mokyklas – internetu

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos miesto savivaldybė pagaliau planuoja paleisti internetinę priėmimo į mokyklas sistemą. Tikimasi, kad ji startuos vasario-kovo mėnesiais, tad jau dabar norima pakeisti priėmimo į mokyklas tvarką, atsisakant šiais metais nemažai painiavos sukėlusio prašymų siuntimo registruotais laiškais.

Būsimieji pirmokai į Klaipėdos mokyklas jau bus registruojami internetu. Tvarka, kaip tai vyks bus tvirtinama jau tik kitąmet. Martyno Vainoriaus nuotr.

Savivaldybės administracijos vyresnioji patarėja Virginija Kazakauskienė teigė, kad kaip ir pernai konkrečią priėmimo į mokyklas pradžios datą nustatys Savivaldybės administracijos direktorius. O iki tol bus parengtas ir miesto politikams pateiktas tvirtinti naujosios priėmimo tvarkos, numatančios prašymų teikimą internetu, projektas.

Pasak jos, kad nebūtų sumaišties dabar norima atsisakyti tvarkos punkto, numatančio, jog prašymus galima siųsti registruotais laiškais.

Žinia, nuo šių metų buvo pasikeista registracijos į mokyklas tvarka numatant galimybę prašymus siųsti ir paštu. Iki vasario 19 dienos – oficialaus priėmimo starto – atsiųsti prašymai turėjo būti užregistruoti kaip atsiųsti 19 dieną, nesvarbu ar buvo gauti pirmosiomis sausio dienomis, ar iš vakaro. Tačiau kai kurios mokyklos nepaisė tokio Savivaldybės nurodymo ir prašymus registravo pagal atsiuntimo datą.

Siūlomam pakeitimui jau pritarė miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas. Galutinį žodį šį mėnesį turėtų tarti visa Taryba.

29 947 Eur vertės sutartį dėl priėmimo į mokyklas informacinės sistemos sukūrimo, įdiegimo, administravimo ir priežiūros Savivaldybė yra pasirašiusi su UAB „Fresh Media”. Ši įmonė už 60 985 Eur šiemet atnaujino Savivaldybės interneto svetainę.

1 Comment

  1. Mindaugas Tautkus

    Atkreipsiu dėmesį, nurodytą sumą interneto svetainės sukūrimui ir palaikymui sudaro:
    – interneto svetainės http://www.klaipeda.lt atnaujinimas 34900,00 EUR+PVM;
    – interneto svetainės palaikymas 100Eur/mėn.+PVM (36 mėn. laikotarpiui);
    – per 2018 m. interneto svetainės vystymas per 2018 m. laikotarpį kainavo 5560Eur+PVM (darbai susiję su įsigaliojusiu Europos Sąjungos Bendrasis duomenų apsaugos reglamentu (BDAR, angl. GDPR), integracijomis su kitomis interneto svetainėmis ir kiti svetainės tobulinimo darbai).
    Likusi sutarties suma gali būti panaudota svetainės vystymui arba nepanaudota per likusį sutarties galiojimo laikotarpį.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Klaipėdos savivaldybė atnaujins savo interneto svetainę

UAB „Fresh media“, 2018 metais už 61 tūkst. eurų atnaujinusi Klaipėdos miesto savivaldybės interneto svetainę, neskelbiamų derybų būdu vėl yra  ...
2024-01-13
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Naujoji mokykla rugsėjį gal ir atsivers, bet ne visiems

Miesto vadovams kartu su rangovu tikinant, kad šį rugsėjį pagaliau duris atvers naujoji Senvagės gatvėje statoma mokykla, kai kurie klaipėdiečiai ...
2023-01-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Prieš mokslo metus - ir raginimas taupyti

Pirmadienį surengtos Klaipėdos miesto švietimo įstaigų vadovų rudeninės konferencijos metu meras Vytautas Grubliauskas švietimiečius paragino taupyti energetinius išteklius.  „Metai pažymėti ...
2022-08-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This