Liberalų skilimas įvyko ir Taryboje

Politika, Svarbu

Nepaisant iš pradžių deklaruoto siekio išlikti viena frakcija į skirtingas puses pasukę po Liberalo sąjūdžio vėliava į miesto Tarybą išrinkti politikai oficialiai išsiskyrė ir miesto Taryboje. Ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu meras Vytautas Grubliauskas perskaitė pranešimą, kad susikūrė nauja frakcija „Už Klaipėdą”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Jai priklauso iš Liberalų sąjūdžio pasitraukę ir V. Grubliausko rinkimų komiteto steigėjais tapę Arvydas Cesiulis, Vidmantas Plečkaitis, Judita Simonavičiūtė, Vaida Žvikienė, pats meras, taip pat Lilija Petraitienė, Aldona Staponkienė ir Artūras Razbadauskas. Pastarieji iki šiol priklausė Jungtinei tarybos narių frakcijai, kuri dabar nutraukė veiklą. A. Staponkienė ir A. Razbadauskas taip pat yra tarp V. Grubliausko rinkimų komiteto steigėjų.

Naujoji frakcija paskelbė toliau vykdysianti koalicijos programą. Jos pirmininku bus A. Cesiulis.

Aptirpusioje Liberalų sąjūdžio frakcijoje liko Saulius Liekis, Lina Skrupskelienė, Audrius Vaišvila, Vygantas Vareikis ir Jurgita Choromanskytė bei vicemeras Artūras Šulcas.

Apie tokią galimą įvykių eigą jau beveik prieš mėnesį vykusio visuotinio Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus susirinkimo metu sakė V. Vareikis. Jis tada tvirtino, kad tokia padėtis frakcijoje brendo jau prieš metus, kai buvo iškilęs klausimas dėl „mikriukų“.

Tada jis partijos kolegoms tvirtino, kad žymiai geriau yra bendradarbiauti su išėjusiais iš partijos, bet priimant esminius sprendimus jau reikės atsiklausti skyriaus Tarybos. Susirinkimas tada vienbalsiai įpareigojo frakcijos narius išlaikyti Liberalų sąjūdžio frakcijos vardą.

9 Comments

  1. nesvarbu

    Grubliausko chebrytė negali susitaikyti, kad reikia paleisti valdžią iš rankų??

    Reply
  2. Anonimas

    Gerai padarė.

    Reply
  3. Tomas

    manau labai teisingai pasielgė Grubliausko komanda.

    Reply
  4. Iš šono

    Šeima neišsiskiria, jei nėra rimtų priežasčių. Čia – lygiai tas pats. Nepalaikau nė vienos pusės, nes kaltos visada būna abi. Galbūt vieni mažai kalbėjo, kiti – mažai klausėsi. Šiek tiek domiuosi politika, todėl suprantu tą skilimą. Juk daug lengviau tartis frakcijoje, kurioje visi sutaria. Nors ir diskutuoja, bet konstruktyviai. Ir tikrai noriu, kad V. Grubliauskas dar kartą būtų išrinktas meru. Nes jis vienintelis iš visų kandidatų gebės derinti ir miesto ūkio priežiūrą, ir užsienio politiko reikalus.

    Reply
    • to Iš šono

      Nejuokinkite. Jeigu pripratote prie bolševikų partijos,kurioje vienas vadas ir viena tiesa, tai geriau patylėkite. Demokratinėse partijose turi būti nuomonių įvairovė. Klaipėdos liberalų atveju – tai pigus mero noras likti poste, o aplink jį glaudžiasi nevykėliai subinlaižiai.

    • Nesvarbu

      Užsienio politikos reikalai??? Nuo kada meras vykdo užsienio politiką?:) Nors…jei tai susiję su jų asmeniniu versliuku (džiazo festivaliu), tai taip – veikla vykdoma ir netgi labai aktyviai…

  5. Anonimas

    Dar labiau atsiskleidė kiek trokšta būti meru Grubliauskas, kad jokia etika neegzistuoja

    Reply
  6. Nikulinas

    Labai gėdingai elgiasi Grubliausko kompanija, daro gėda liberalams. O ir juokinga, kad į naują frakciją įlindo ir partijų perėjūnė Staponkienė. Moteriškė be principų ir gėdos jausmo.

    Reply
  7. kėdžių komitetas

    visom išgalėm stengiasi išsaugoti pozicijas, bet rinkėjas viską mato, tad ačiū, kad padėjote apsispręsti ir neusklysti balsuojant už ateitį…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This