Valstiečių „kariaunoje” – ir žvaigždės, ir uostininkai

Politika, Svarbu

Savo atstovų Klaipėdos miesto Taryboje niekada dar neturėjusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LŽVS) šiems savivaldos rinkimams suformavo sąrašą, kuriame netrūksta žinomų įvairioms sritims atstovaujančių klaipėdiečių.

Uostininkams šiame sąraše atstovauja ne tik šios partijos kandidatas į merus Arvydas Vaitkus, čia yra ir švietimo, sporto srities atstovų, ir su kitomis politinėmis jėgomis laimę bandžiusių klaipėdiečių.

Arvydas Vaitkus tikino, kad valstiečiai suteikė jam galimybė formuoti sąrašo sudėtį ir kryptis. Martyno Vainoriaus nuotr.

LŽVS savo Klaipėdos skyriaus kandidatų sąrašo oficialiai dar nepristatė, tačiau jų pavardes jau galima atrasti Vyriausiosios rinkimų komisijos pateikiamoje informacijoje. Iš jos matyti, kad suformuotame sąraše yra 31 asmuo – tiek, kiek yra vietų Klaipėdos miesto taryboje. Tiesa, čia dar nematyti, kaip partija išreitingavo kandidatus.

„Aš nesu partinis, neplanuoju stoti. Tačiau geriausias pasiūlymas, kurį mes, grupė bendraminčių, gavome, buvo iš žaliųjų. Jie suteikė galimybę visiškai formuoti sudėtį ir rinktis kryptis. Ne politika, o ūkiškumas turi būti“, – gruodžio 18-ąją, kai paskelbė apie savo kandidatavimą, žurnalistams sakė A. Vaitkus.

Sąraše be ryškesnių su Klaipėdos valstiečių veikla susijusių asmenų – buvusio žemės ūkio viceministro Artūro Bogdanovo ir Seimo nario Dainiaus Kepenio padėjėjo Konstantino Lotiuk – yra aibė iki šiol politikoje nedalyvavusių arba bent jau viešumoje su politine „etikete” nešmėžavusių asmenų.

Peržvelgus šį sąrašą pirmiausia į akis krenta žinomi vardai, nusprendę dalyvauti rinkimuose.

Tarp jų yra ir uostininkai – nuo 2008 m. balandžio uosto kompanija Birių krovinių terminalas vadovaujantis Vidmantas Dambrauskas, „Kamineros grupės” akcininkas Arūnas Tuma bei buvęs Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco”) gamybos direktorius Algis Latakas.

Švietimo sričiai atstovauja Klaipėdos rektoriaus (KU) rinkimuose dalyvavęs Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktorius prof. dr. Viktoras Senčila,  KU dėstytojas Antanas Kontautas bei Vakarų Lietuvos tėvų forumo vadovė, darželio auklėtoja Aušra Zarambienė. Į sąrašą pritraukti ir žinomi sporto srities atstovai – buvęs krepšininkas Eurelijus Žukauskas, ilgametis jau nebeegzistuojančio Klaipėdos universiteto sportinių šokių klubo „Žuvėdra” treneris Romaldas Idzelevičius bei Klaipėdos apskrities futbolo federacijos valdybos narys Vladimir Gerasimov. Pastarasis, beje, reitingavosi ir Liberalų sąjūdžio kandidatų sąraše, bet čia liko tik 42-as.

Politinių perbėgėlių kategorijai galima priskirti mažiausiai dar vieną asmenį – su visuomeniniu rinkimų komitetu „Puteikis plius” per praėjusius metus kandidatavusią Ligitą Girskienę.

LŽVS kandidatų sąrašas

ARTŪRAS BOGDANOVAS
VLADIMIR GERASIMOV
RASA ŠAULYTĖ
VIDMANTAS DAMBRAUSKAS
ALGIS LATAKAS
ARVYDAS VAITKUS
ARŪNAS ANDZIULIS
EURELIJUS ŽUKAUSKAS
KONSTANTINAS LOTIUK
EGLĖ VAUPŠAITĖ
DARIUS PALUBECKIS
IRINA NOVIKOVA
VIRGILIJUS GAIŽAUSKAS
KLAUDIJA JAGMINAITĖ
VIKTOR SENČILA
ARŪNAS TUMA
LAIMA KASMAUSKAITĖ
MINDAUGAS BASTAKIS
LEONIDAS BERGERIS
GINTAUTAS MIELEIKA
AUŠRA MIELEIKIENĖ
ANTANAS KONTAUTAS
NIKA GEDRIMIENĖ
AUŠRA ZARAMBIENĖ
VISVALDAS PETRYLA
LIGITA GIRSKIENĖ
KAZIMIERAS POVILAITIS
ROMALDAS IDZELEVIČIUS
JULIJA VERESOVA
LINITA DUBRIENĖ
REGINA TAURINSKIENĖ

12 Comments

  1. Labai esu blogos nuomonės dėl Girskienės veiklos ir dar viens iš Impulso

    Tai kandidatu sąrašč yra ir Vaupšaitė, kuri pateikė dokumentus su suklastotis parašais , o teismui pateikė įsakyma su suklastotu parašu — va tai chebrytė…..

    Reply
  2. Anonimas

    Taigi Gerasimovą mačiau Liberalų Sąjūdžio sąraše?!!! Ten prie uodegos buvo, tai matyt taip reikia valdžios, kad net vertybių neturi, pas valstiečius nuėjo

    Reply
  3. Klaipėdietis

    Daug kalbos apie Girskienę, nors ji sąrašo gale. 🙂 Galima daryti išvadą, kad sąrašas tikrai labai stiprus.

    Reply
    • Klaipedskas

      Gale? Aštuntoj vietoj berods

  4. Nei vienos kadidaturos

    saraše nors kiek žinomos miesto gyvenime.Išskyrus Giskiene supainiojuisa asmenine kišene su viešąs interesais paskui apsi m yzusia, padiejusia mandata ir iki šiol rėkaujančia savo namu bendrijos gyventuoju būrelije. Na dar mizerija darželio auklėtoja zarembiene. Eina bičiukai pasiganyti. Nori valdžios iki negalejimo.Nei anie domėjos kas dedas mieste savivaldybėje nei anie už kažka kovojo palaikė nei ani dirbo. Dykaduoniai. Mano praskristi ant valstiečiu esončiu seime populiarumo bangos. Tuščiu bonku komanda.Išskyrus Vaitku.

    Reply
  5. Klaipėdietė,Vitės gyventoja

    Kas sakė,kad Klaipėda yra kurortinis miestas?Klaipėda yra UOSTAMIESTIS ir mums reikia susitaikyti su tuo.Kai meru taptų gerb.A.Vaitkus,gal ir triukšmo bei miesto taršos mažinimo reikalai būtų sprendžiami miestiečių naudai.Jeigu pavyktų paskirti administracijos direktoriumi sążiningą, kompetentingą żmogų,tai Klaipėda suklestėtų.Dabar jau sakoma,jog ir Šiauliai lenkia.

    Reply
  6. Virginija

    Vakarų eksprese perskaičiau interviu, kurį davė A. Latakas, einantis su valstiečiais. Jis pasakė taip „Talinas problemą išsprendė iškeldamas visą uostą į Mugą. Roterdamas irgi vis eina ir eina į jūrą. Ten pristatė ir fabrikų, ir terminalų”.” Klaipėdos uosto direkcija siūlo uostą plėsti mieste. Keistas sąrašas, kalba viena, o patekęs darys viską priešingai, nes Vaitkus neleis kitaip.

    Reply
  7. Oho

    Žaliasis ekologiškas uostas ima miestą 🙂

    Reply
  8. Visai

    Apsirinkate, juk Girskienė ne prieš uostą kovoja, o prieš smarvę pietinėje miesto dalyje, t. y. Dumpiuose.

    Reply
    • linksmutis

      Ji kovoja prieš taršą pietinėje dalyje, kur būtent Tuma (ir valstiečių sąrašo nays) turi savo Kamineros terminalą ir nuolat teršia Smeltės kvartalą ir aplinkinius kvartalus. Tai įdomu darosi, kaip sutars, kai vienas terš, o kitas piketuos :))))) bus linksma

    • linksmučiui

      Nuo Kamineros nesmirdi, smirdi įmonės Dumpiuose. O kaip Kaminera teršia, kokias normas viršija, gal galite plačiau?

  9. klaipėdskas

    Girskienė didžioji Puteikistė, kovotoja prieš smarvę, uostą ir visą kita, parsidavė Vaitkui :)))

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą, ketvirtadienį, svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mirtinas incidentas BKT: padėtas tik vienas taškas 

Prireikė beveik ketverių metų, kad galutinai būtų patvirtintos išvados, kas gi buvo kaltas dėl to, jog 2020-ųjų vasarą Birių krovinių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This