Kelia abejones dėl susitarimo su pedagogais

Švietimas

Klaipėdietis parlamentaras Eugenijus Gentvilas penktadienį kreipėsi į premjerą ir Valstybės kontrolę, prašydamas įvertinti, ar susisiekimo ministras Rokas Masiulis, laikinai einantis švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas, susitarimu su ministerijoje streikavusiais pedagogais nepažeidė įstatymų.

Nuotraukoje iš „Facebook” – Roko Masiulio diskusijos su streikuojančiais mokytojais akimirka.

Seimo narys nuogąstauja, kad ministro nurodymas sumokėti atlyginimus streikavusiems pedagogams iš biudžeto – viršija jo įgaliojimus.

„Kyla abejonių ar raštas, skirtas merams ir valstybinių įstaigų vadovams, kuriuo ministras nurodė streikavusiems pedagogams streiko metu negautas pajamas kompensuoti iš biudžeto lėšų, šias įvardijant kaip papildomas pedagogų konsultacijas moksleiviams ateityje – neviršija jo įgaliojimų“, – pranešime spaudai cituojamas parlamentaras.

E. Gentvilas pabrėžia, kad pagal įstatymą nepanaudotos lėšos atlyginimams metų pabaigoje privalo būti grąžintos į valstybės biudžetą, todėl jam abejonių kelia R. Masiulio ir Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos susitarimo teisėtumas.

Tuo metu Švietimo, mokslo ir sporto ministerija išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog minimas dokumentas yra rekomendacinio-informacinio pobūdžio ir neskirtas diskusijai apie atlygį streikavusiems pedagogams. Anot ministerijos,  apie atlygį už streiką negalėjo būti sutarta ir tai nebuvo padaryta.

Dokumentas esą buvo parengtas atsižvelgiant į padidėjusį srautą paklausimų, gaunamų telefonu ir el. paštu iš savivaldybių, jų švietimo skyrių, mokyklų ir asmenų dėl ugdymo plano įgyvendinimo, kai dėl streiko buvo sutrikdytas ugdymo procesas.

„Kadangi savivaldybės teiravosi ir dėl užmokesčio mokytojams, rašte taip pat buvo pažymėta, kad „mokytojams organizuojant papildomas ugdymo veiklas (konsultacijas ir pan.) už darbą apmokama Lietuvos Respublikos valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymo nustatyta tvarka, naudojant jau turimus biudžeto asignavimus“, – rašoma pranešime.

1 Comment

  1. asai

    gentvilas isnaglejes, beabjo nelabai jam patinka saziningi auditoriai, dar isknis kiek korupcijos ir kysiu visas likes jo liberalu sajudis paemes yra bei visuomenini interesa pazeide… tai ne tik Masiuli, visas liberalu sajudis gautu nemokamas patalpas pravieniskese. tad ir bando kasti Masiuliui reikia nereikia.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

ELTA

Eugenijus Gentvilas įspėja dėl galimo konflikto po prezidento rinkimų

Antrosios kadencijos poste siekiančio šalies vadovo Gitano Nausėdos pergalė gali atnešti dar nematytų problemų dešiniųjų Ministrų kabinetui ir jo vadovei ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

ELTA

R. Žemaitaičio teisinės neliečiamybės klausimas gali ir nusikelti

Pirmadienį prasidėsiančios neeilinės Seimo sesijos metu planuojama svarstyti ir antisemitizmu kaltinamo parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio, kandidatavusio į Klaipėdos merus, teisinės neliečiamybės ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This