Tyrimas dėl regatos tragedijos bus nutrauktas?(papildyta)

Kriminalai ir nelaimės

Dėl praėjusių metų rugsėjo pabaigoje tragiškai pasibaigusios Stepono Kudzevičiaus regatos, per kurią  žuvo net trys vienos įgulos nariai, pradėtas ikiteisminis tyrimas vis dar tęsiamas.

Tąsyk per audrą žuvo jachtos „Defiance“ 59 metų kapitonas Olegas Zeleninas, jo 36 metų sūnus Dmitrijus Zeleninas bei jauniausia įgulos narė 19-metė studentė Olesia Orlova. Ketvirtasis šios įgulos narys išgyveno.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Po šios nelaimės buvo pradėti net keli ikiteisminiai tyrimai, kurie galiausiai buvo sujungti į vieną. Tyrimui šiuo metu vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arūnas Saunorius.

Jo teigimu, tyrimas vis dar atliekamas ir dėl mirties priežasčių nustatymo, ir pagal kelis kitus pradėtus Baudžiamojo kodekso straipsnius, pagrindinis iš kurių yra neatsargus gyvybės atėmimas, pažeidus specialias elgesio saugumo taisykles.

Tačiau greičiausiai dėl to nebus kam pareikšti įtarimų, mat potencialus įtariamasis –  jachtos kapitonas – irgi nuskendo.

„Kiek man teko bendrauti su specialistais, už įgulos narių saugumą atsako kapitonas, o jis pats yra žuvęs”, – sakė A. Saunorius.

Visgi ikiteisminis tyrimas dar nenutrauktas, mat prokuroras teigė tebelaukiąs atsakymo iš Lietuvos transporto saugos administracijos.

„Nuo jų išvadų priklausys, ar tyrimas bus nutrauktas, ar paaiškės dar kokios nors kitos aplinkybės”, –  sakė prokuroras.

Savo ruožtu po tragiško įvykio tyrimus skelbė pradėjusi ir minėtoji Transporto saugos administracija, ir Lietuvos buriuotojų sąjunga.

Jūrų departamento Laivybos priežiūros skyriaus vedėjas Linas Kasparavičius, atsakydamas į Atviros Klaipėdos” paklausimą, pranešė, jog tyrimas dėl avarijos dar nebaigtas, jis tęsiamas. Iš buriuotojų atstovų atsakymo kol kas nesulaukėme.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Kūdikį pro langą išmetęs tėvas - nepakaltinamas

Praėjusių metų lapkritį uostamiestį sukrėtusio įvykio atomazga, kai mirė pro pirmo aukšto langą tėvo išmestas 5 mėnesių kūdikis, artėja prie ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

ELTA

Įtariamasis vaiko nužudymu gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje

Penkių mėnesių savo sūnų, kaip įtariama, pro langą išmetusiam jo tėvui nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai, jam reikalingas gydymas, jis ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Tikrosios vyro mirties priežasties ieškanti moteris žada kovoti iki galo (papildyta)

Nors ir ketvirtoji, medicininė, ekspertizė nustatė, jog jaunas vyras mirė nesmurtine mirtimi, jo klaipėdietė žmona vis tiek žada rankų nenuleisti ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This