Atsisveikinta su Sporto miesto titulu

Sportas

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad 2018 metais Klaipėda, patekusi tarp Europos sporto miestų, atsisveikina su Sporto miesto titulu, ir skaičiuoja per metus surengtus sporto renginius.

Iš viso jų buvo per 70, skaičius viršijo numatytą planą, įvyko daug stambių sporto renginių, tokių kaip Pasaulio rankinio čempionato atranka, Karaliaus Mindaugo taurės turnyras, Tarptautinis regbio turnyras, bėgimas Laisvės gynėjų dienai paminėti, atidarytas daugiafunkcis vandens sporto kompleksas, pirmą kartą organizuoti sportiniai festivaliai ir kiti konkursai, apie trečdalis veiklų buvo ilgalaikės ir tęstinės, trukusios visus metus.

Sporto metų atidarymo akimirka. Palmiros Mart nuotr.

Pirmą kartą mieste vyko vandens sporto šakų festivalis Dangės upėje, klaipėdiečiai taip pat sulaukė jau tradicija tapusių Vilties miesto renginių, varžybų „Jaunuoli, judėk sveikatos ritmu“, o atšilus orams visus kvietė bendruomenių mankštos ir vasaros paplūdimio festivalis, miestiečių taip pamėgtos ir laukiamos pažintinės dviračių ekskursijos po Klaipėdos miestą.

Pranešama, kad vienas žiemiškiausių renginių – Žiemos sporto šakų festivalis – taip pat sulaukė didelio miestiečių susidomėjimo. Šios ir daugelis kitų veiklų vyko visus metus, todėl gyventojai, miesto svečiai ir visi sporto mėgėjai turėjo puikią progą įsitikinti, kad Klaipėdai pelnytai suteiktas Europos sporto miesto titulas, teigiama savivaldybės pranešime.

Siekiant formuoti teisingą požiūrį į savo sveikatą, draugiškai leisti laiką kartu su klasės draugais, šeima ir bendruomene, buvo organizuoti sporto ir sveikatingumo konkursai „Judriausia klasė“ ir „Judriausias darželis“, tai pirmą kartą organizuotas konkursas, kuris susilaukė gausaus dalyvių skaičiaus.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras jau trečius metus iš eilės kvietė visas uostamiesčio įmones dalyvauti konkurse „Judriausia įmonė 2018“, kurio tikslas – skatinti darbuotojus rūpintis savo sveikata, o įmonės vadovus prisidėti prie darbuotojų sveikatos palaikymo bei gerinimo, didžiausią dėmesį skiriant darbuotojų judėjimui. Šie metai neapsiėjo ir be naujovių. Organizuotas konkursas „Judriausia senjorų organizacija“ taip pat sulaukė nemažo tikslinės grupės narių susidomėjimo.

Infrastruktūros pokyčiai

Teigiama, jog per metus didelis dėmesys buvo skirtas sporto infrastruktūrai, pirmą kartą buvo parengta ir patvirtinta penkerių metų programa pagal kurią iki 2022 metų yra planuojama atnaujinti, modernizuoti visus sporto aikštynus prie Klaipėdos miesto bendrojo ugdymo mokyklų. 2018 metais jau buvo sutvarkyti aikštynai Gedminų progimnazijoje, Hermano Zudermano gimnazijoje, „Žemynos“ gimnazijoje, Vydūno gimnazijoje, Vytauto Didžiojo gimnazijoje.

Atidarytas Klaipėdos miesto daugiafunkcinis 50 metrų ilgio baseinas,kuri dėka buvo sudarytos sąlygos antrųjų klasių mokiniams vietoje 18 pamokų mokytis plaukti 32 valandas. 2019 m. planuojama apmokyti plaukti apie 2020 antrųjų klasių mokinių. Taip pat buvo sudarytos sąlygos neįgaliesiems, senjorams, sportininkams ir plaukimo veteranų rinktinei naudotis Klaipėdos miesto daugiafunkcio sveikatingumo centro paslaugomis nemokamai.

Pasiruošta ir netrukus prasidės Futbolo mokyklos ir baseino pastatų konversija – rekonstruojant nenaudojamą pastato (baseino) dalį bei pritaikant jį bendruomeninei veiklai. Taip pat  bus naujai įrengiami sporto aikštynai, stadionas, futbolo aikštės, visas stacionarus inventorius, apšvietimas, lauko treniruoklių, poilsio ir žaliosios zonos, sutvarkomos prieigos.

Birželio pabaigoje, nors ir pavėluotai, atidarytas naujasis baseinas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pradėtas Irklavimo bazės (Gluosnių skg. 8) modernizavimas. Planuojama 2019 m. užbaigti rekonstruoti esamas patalpas, pritaikant administracinei paskirčiai bei sportininkų reikmėms,  ūkinės paskirties patalpose įrengti fizinio pasirengimo patalpas, sutvarkyti teritoriją.

Sąjūdžio parke įrengtas vienas didžiausių Lietuvoje BMX dviračių, riedlenčių ir riedučių parkas, kuris sulaukia didžiulio populiarumo tarp aktyvaus laisvalaikio mėgėjų.

2018 metais buvo suprojektuota šiuolaikiška sporto salė, pritaikyta įvairioms sporto šakomis: krepšiniui, tinkliniui, rankiniui, salės futbolui ir kt. komandinio sporto šakoms bei gimnastikai ir badmintonui. Sporto salėje bus numatyta 400–800 žiūrovų vietų. Planuojama A+ pastato energinė klasė. Pastatas bei teritorija bus pritaikyta žmonių su negalia reikmėms. 2019 m. planuojama pradėti vykdyti rangos darbų viešųjų pirkimų procedūras, o 2020 m. – naujos salės statybą.

Siekiant efektyvesnės sportininkų rengimo sistemos kūrimo planuojama 2019 m. parengti Sporto bazių infrastruktūros plėtros poreikio pagal sporto šakas galimybių studiją įvertinant esamą sporto bazių infrastruktūrą bei jau pradėtus įgyvendinti naujus projektus.

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko teigimu, svarbiausia, kad pasiekti rezultatai taptų paskatinimu tęsti pradėtas veiklas.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Gerda Raulušaitytė - auksiniame jaunųjų sporto žvaigždžių dešimtuke

Tradiciniais tapę geriausių Lietuvos jaunųjų sportininkų ir sportininkių apdovanojimai „100 sporto žvaigždžių“, organizuojami LRT ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS), ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Renginiai

Penktadienį Klaipėdoje

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS KALNUPĖS SKYRIUS (KALNUPĖS G. 13) 12 val. „Full body“ treniruotė bibliotekoje. Treniruotė su savo kūno svoriu ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Dar vienas ieškinys dėl neteisėtų išmokų Kretingos politikui

Pranešama, jog Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose gautas civilinis ieškinys dėl 13 757,99 eurų priteisimo iš politiko Romualdo Jablonskio. Kretingos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This