Eligijus Masiulis grįš gyventi į Klaipėdą?

Svarbu, Veidai

Parašų rinkimu šiuo metu intensyviai užsiimantis kandidatas į Klaipėdos merus, buvęs klaipėdietis, buvęs Seimo narys, buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis, teisiamas politinės korupcijos byloje, kalbėti apie savo griūvančią santuoką bei pokyčius asmeniniame gyvenime nenori.

„Nuo pat ankstyvo ryto užsiimame parašų rinkimo logistika – iš vienų važiuojam pasiiminėjam, kitiems pridavinėjam”, – antradienio rytą „Atviros  Klaipėdos” žurnalistei telefonu sakė buvęs klaipėdietis.

E. Masiulis teigė laikinai Klaipėdoje gyvenantis „prie stoties”. Galbūt dėl to čia jis surengė ir savo prisistatymo į kandidatus spaudos konferenciją? Martyno Vainoriaus nuotr.

Paklaustas, ar pavyks iki sausio 17 d., kaip numato įstatymas, surinkti būtinus 870 parašų, pats save į merus išsikėlęs buvęs politikas teigė tuo tikintis, nors negalėjo pasakyti, kiek konkrečiai parašų šiuo metu yra surinkta.

„Dar trūksta, trūksta, mes dar nesame visko susivedę, viskas nuolat keičiasi”, – sakė jis. Esą tikslus skaičius bus žinomas tik vėlai vakare.

Elektroniniu būdu kol kas už E. Masiulį pasirašė vos 50 žmonių.

„Kažkodėl elektroniniu būdu mažiau pasirašinėja”, – sakė kandidatas, patikslinęs, jog rinkti parašus jam padeda 25 žmonės.

Paklaustas, ar Klaipėdoje šiuo metu jis yra apsistojęs pas savo naująją klaipėdietę draugę Simoną, E. Masiulis atsakė lakonišku „ne”, teigęs, jog laikinai gyvena „prie geležinkelio stoties”. Kartu patikino jokio asmeninio nekilnojamojo turto uostamiestyje neturįs.

Paklaustas, ar jau oficialiai pradėjo skyrybų procesą su žmona Ieva, apie ką buvo anksčiau užsiminta viešojoje erdvėje, E. Masiulis teigė nenorįs komentuoti asmeninio gyvenimo peripetijų. Jis sutikto, jog šis gyvenimo etapas ypač sunkus yra jo paaugliams penkiolikmečiams dvyniams.

Su savo vaikais E. Masiulis teigė palaikantis nuolatinius ryšius, nors pastaruoju metu dėl rinkiminės kampanijos ir bazuojasi Klaipėdoje.

Ar galima daryti išvadą, jog jums išvykimas iš Klaipėdos gyventi į Vilnių nebuvo sėkmingas: sostinėje netekote Seimo nario mandato, susigadinote politinę karjerą, prieš jus pradėta baudžiamoji byla, ėmė byrėti jūsų santuoka?

Per aštuoniolikos metų užsitęsusią komandiruotę visko buvo. Kalneliai, ta prasme…. Jei kalbėti apie politinę karjerą, buvo etapas tam tikras, kai politinė karjera buvo pakilime.

Bet ar ne per sunkią naštą užsikrovėte, nusprendęs prie visų jus užgriuvusių nesėkmių dar ir kandidatuoti į Klaipėdos merus?

Matote, aš vis tiek toks žmogus esu, kad nesiruošiu sėdėti ant sofkutės atsisėdus ir graužtis, aš vis tiek žiūriu į priekį ir šitoje vietoje kažkaip taip nemanau, jog ta našta yra nepakeliama, kitaip nebūčiau šito veiksmo daręs.

Ar nemanote, jog kandidatuojant į miesto merus jums būtų naudingiau, jei nuo būsimų rinkėjų neslėptumėte savo asmeninio gyvenimo?

Taip, aš viską suprantu, natūralu, kad turėsiu kažkada… Tiek, kiek buvo viešai tos informacijos, tiek jos buvo, tai yra jautrūs dalykai… Labai atsiprašau, bet kol kas apie tai nenoriu kalbėti.

Ar jūsų santuoka su žmona Ieva ėmė byrėti dėl prieš jus pradėto baudžiamojo persekiojimo?

Labai atsiprašau, bet dar kartą sakau, kad to nenoriu komentuoti.

Tai gal ateity planuojate sugrįžti gyventi į Klaipėdą?

Laikas parodys, neatmetu tokios galimybės.

INFORMACIJA

44 metų Eligijus Masiulis Klaipėdos universitete yra baigęs politologijos studijas, jis buvo pirmasis Klaipėdos universiteto studentų sąjungos prezidentas bei jauniausias mero patarėjas – juo tapo, būdamas vos 24 metų. Buvo miesto Tarybos narys, o būdamas vos 26 metų tapo Seimo nariu. 2008-2012 vadovavo Susisiekimo ministerijai, buvo Liberalų sąjūdžio pirmininkas.

2016 m. gegužės mėn. Specialiųjų tyrimų tarnyba paskelbė, kad pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo E. Masiulio kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu stambiu mastu. Politiko namuose buvo rasta 250 tūkst. nedeklaruotų eurų grynaisiais. Šiuo metu ši byla yra naginėjama Vilniaus apygardos teisme. 

Ieva Masiulienė yra archeologė, 15-mečiai dukra ir sūnus – moksleiviai. 

6 Comments

  1. Anonimas

    Nelaidokit gyvo žmogaus, be abejo sėkminga karjera apsuko galvą, bet teismas dar verdikto nepaskelbė.Man ten daug klaustukų, pinigai lyg ir iš MG, bet jie automobilyje sužymėti, na-čia prokurorų reikalas.Neatmetu ir „draugų” paslaugos galimybių, pavydėtinai greita karjera siutino ne vieną. Problema ne čia, pati didžiausia problema, jei Eligijaus mažoji galvutė pradėjo vedžioti didžiają, sakau-JEIGU. Savireabilitacija turi prasidėti nuo šeimos susigrąžinimo,jei nusikaltai-krisk ant kelių, susigrąžink žmoną ir vaikus.Vadalojimasis su mergiotėmis neko gero neatneš, nemanau, kad nesutarimai šeimoje gali būti sureguliuoti, šiose derybose pamiršk, kad buvai ministru ar kitu, prisimink, kad tai niekalas. Tu vaikų tėvas ir žmonos vyras. Leiskis pažabojamas, nelinkiu, bet stebimas dabartinis gyvenimo būdas nieko gero nežada.

    Reply
  2. Ash

    O tai jo nauja draugė Simona nėra kitos partijos sąraše į Klaipėdos tarybą? Kažkaip keistai atrodo, kai ji organizuoja jo kampaniją, bet pati yra kitame sąraše ir formaliai turėtų palaikyti kitą kandidatą į merus. 🙂

    Reply
    • Besistebiantis

      Kokio mastymo reikia žmogui kad jis būdamas toks susikompromitavęs kandidatuotų į 3-čio pagal dydį Lietuvos miesto merus?Teisingai sako: ,,Kiaulės akys dūmų nebijo”.Čia blogiau..

  3. Nesupratau

    Kaip galima pretenduoti į merus Klaipėdoje, kai esi teisiamas ir negyveni Klaipėdoje? Įstatymas nenustato, kad norintys tapti meru turi būti deklaravę gyvenamąją vietą Klaipėdoje? Užtenka norėti?

    Reply
  4. Žmogus

    kad ir kaip ten bebūtų, žmogus turi kažkur gyventi. Klaipėdos bendruomenės sugebėjimas adaptuoti ir „paklydėlius” manau būtų tik pozityvus ir sveikintinas. Nėra kvailas tas E.M. ir miestiečiams tokia patirtis tikrai praverstų tik, dabar „pulti” į merus gal buvo „žolyčių” poveikio sprendimas. Nurimk ir pamiršęs visokius rinkimus pradėk ramiai dirbti . Žaizdos užgis, žmonės atleis tik nebejuokink svieto toliau, nes bus tik blogiau. Darbo pasiūlyti galiu ir aš.

    Reply
  5. Tik

    O tai jis ne Klaipėdos rajone pastaruoju metu gyvena? Vis dar Vilniuje trinasi???

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Eligijus Masiulis: ilgas teisminis procesas jau savaime žmogui yra bausmė

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) pirmadienį toliau nagrinėjo nuteistųjų vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje kasacinius skundus. Buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

ELTA

Eligijus Masiulis: „Teisėjai galėjo būti šališki"

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras Vytautas Gapšys mano, kad buvo ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

ELTA

Aukščiausiasis Teismas dar kartą atsisakė stabdyti nuosprendžio vykdymą Eligijui Masiuliui

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) antrą kartą atmetė „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje kalėti pusšeštų metų nuteisto buvusio Liberalų sąjūdžio lyderio ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This