Į rinkimus – su nemenkais pinigais

Politika, Svarbu

Su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LŽVS) į Klaipėdos miesto tarybą kandidatuojantys uosto krovos bendrovių atstovai ir su jais susiję asmenys nepagailėjo ir tūkstantinių aukų partijai, kurias ji galės išleisti šiems savivaldos rinkimams.

Kandidatų sąraše esantis  „Kamineros grupės“ akcininkas Arūnas Tuma (nuotraukoje dešinėje) partijai paaukojo 8 850 Eur. Kitas kandidatas – kompanijai Birių krovinių terminalas (BKT) vadovaujantis Vidmantas Dambrauskas (kairėje) atseikėjo 8 800 Eur.

Po tokią pačią sumą LŽVS skyrė su V. Dambrausku susiję asmenys – pagrindinis BKT akcininkas Igoris Udovickis ir jo sutuoktinė Olga. Dar tiek pat atseikėjo kandidatų sąraše taip pat esantis Leonidas Bergeris, vadovaujantis bendrovei „Fertirama”. Jis čia kartu su V. Dambrausku turi po 30 proc. akcijų.

Iš viso LŽVS jau yra deklaravusi 174 148 Eur aukų, skirtų rinkimų kampanijai. Iš jų 130 tūkst. yra pačios partijos lėšos.

Partija kandidatu į Klaipėdos merus kelia Uosto direkcijos vadovą Arvydą Vaitkų. Jis pats dar nėra skyręs jokios piniginės aukos rinkimams.

13 Comments

  1. Neutrali apžvalga

    Tam, kas patenkintas ‘senąja tvarka’, turėtų būti gėda! Laimingiausia tauta ta, kuri pati gali dalyvauti savo valstybės sprendimuose. O kas buvo iki čiol? Ar daug senieji politikai jūsų ko nors klausė? Ar jūs patenkinti išparduotais ištekliais, energijos ir kt.kainomis, karo kurstymu? Nejaugi, jūs Klaipėdiečiai, nematote kiek senamiesčio turto (senasis paštas, juodojo erelio vaistinė, žalioji vaistinė ir kt.) tyliai pateko ‘senajai valdžiai’ ir jų komandai į kišenes? Nenorite sulaikyti paskutinio turto likučių? Jums nereikia pigiasnės elektros? Jums būtini priešai – rusų ir baltarusių tautos?
    Bijote A.Vaitkaus, nes jis turtingas, įžvalgus ir jaunas? Leiskite, prašau, sunaikinti šią ‘senąją tvarką’ ir pereiti prie pažangos! Stenkitės mąstyti , o ne rinkti kažkieno suformuotą nuomonę. Neskleiskite desinformacijos apie būsimą žalą gamtai. Arvydas mažiau’ trimituos’, o daugiau darys, įskaitant visas priemones gamtai ir ekologijai tvarkyti. O energiją, išties, gausite pinesnę. Galbūt, net išvengsite tikrojo karo.
    Nepamirškite, kad Arvydas Vaitkus, neskaitant jo rėmėjų, nepriklauso jokiai partijai ir negalvoja priklausyti.

    Reply
  2. Dėkoju Jums, Martynai Vainoriau, už 'Atvirą Klaipėdą'

    Ar tai normalu, kad dienos popieriniame laikraštyje ‘Klaipėda’, kuris remiamas savivaldybės, kas antrą dieną matyti mero V.Grubliausko ir administracijos direktoriaus S.Budino veidai? Liaupsinamas vien tik jų darbas, projektai ir planai. Nieko galvoti nebereikia- paskaityk, viskas aišku, suformuota. Įsidėmėk ir žinok! Nuomonė- viena, kaip gerais tarybiniais laikais.
    Taip norite eiti ir toliau? O kaip jaunoji karta? Ji išmokusi greitai imti ir užfiksuoti informaciją! Juk daug kas jai iš praeities ir nežinoma ir nesuprantama. Belieka praryti sukramtytą.

    Reply
  3. Daina

    Mokykitės mąstyti, Tautiečiai. Manau, kad A.Vaitkus šiai dienai- puikus kandidatas į merus. O visi šie žiniasklaidos puolami verslininkai yra išsilavinę, apsišvietę, sėkmingi ir skaidrūs (kol nepatvirtinta kitaip) rėmėjai. Think outside the box.

    Reply
  4. Emigrantai

    Ar manote viskas gerai toj Lietuvoj? Ir nereikia naujų stiprių veidų? Ko gi tie -senieji politikai- visą gyvenimą taip stipriai įsikibę į savo kėdes, bijo nuo jų nueiti? Ogi todėl, kad jie patys nieko nesugeba- tik kivirčytis, Švogeriauti, šmeižti ir ‘dalintis’… Kurgi jiems eiti su tokia patirtimi?

    Reply
  5. Kandidatų yra

    Paprasčiausiai NEBALSUOKITE už Arvydą Vaitkų ir bus paprasčiau, balsuokite už kitus kandidatus.

    Reply
  6. Pensininke

    Atvira be jokių skrupulų korupcija, kas begali būti blogiau Klaipedai, Melnragei, mūsų gintariniaim pajuriui

    Reply
  7. Petras

    Sėkmės rinkimuose

    Reply
  8. negerai

    kai tokie pinigai metami tai vargu ar Vaitkus gins viešą interesą…

    Reply
  9. Naivuoliams

    ne tik kopoms, ne tik Melnaragei – visam miestui bus didelė ir kažin ar bepataisoma bėda. Elementari logika – joks uoste veikiantis verslas nekenks sau, bet plėsis, o tai daryti, kol kas, įmanoma tik miesto gerovės sąskaita. Tik tam ir braunamasi į valdžia. Vien uosto vadovo A.Vaitkaus komandos komplektavimas aiškiai prognozuoja ateitį. To net ir labai „norint”, A.Vaitkui komanda nebeleis, nes jei būtų norima kažko miestui – komanda būtų visai kita. Nebus nei naujų darbo vietų, nei jokių dangiškų migdolų miestui, nes to niekas netrukdė daryti iki šiol. Bus dar daugiau konteinerių, furų, trašų ir dar daugiau juodo biznio – elementari lietuviška verslo logika. Pasiekus „gerą kritinį lygį” įmonė parduodama. Kodėl tokia trumpa mūsų atmintis?

    Reply
    • Julius

      Visiška tiesa. Jau darosi aišku kas prie ko. nemenkai tai atskleidė ir LRT tyrimas. Na ką baisu, gerbiamieji ponai. Kur pasisuksi, lieka apgaulė. Padės lengvai apsispręsti už moterį…

  10. Zydra 2

    Na o Vidmantas Dambrauskas yra susijęs su trašų krovos verslu. Gal Karbauskio verslo partneris?

    Reply
  11. Zydra

    Beje, pinigus aukojantis kandidatas Tuma, yra „Viktorijos „viešbučio savininkas. Jis bando prastumti požeminį parkingą po „Atgimimo” aikšte ir tam prašo 100 vietų.Ar nekyla klausimų kokių interesų jis turi taryboje? Žinant, kad parkingo statybai reikia 14 milijonų iš miesto biudžeto,paaukoti 8 tūkst rinkimams verta….

    Reply
  12. Kas finansuoja Vaitku

    o BAISU…. NORI PRASTUMTI SAVO ASMENINIUS PROJEKTUS. o KOIE??? MANAU SUNAIKINTI MELNERAGE IR GIRULIUS SUNAIKINTI KUOPAS ?///??????

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This