Sukilimą paminėjo ir eisena su deglais

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/BbgEv_J35Bw” align=”center”][vc_column_text]Sausio 15-osios  vakare keletas organizacijų surengė šventinę eiseną su deglais ,,Sausio 15–osios garbė – Jaunimo maršas“, skirtą 1923 metų įvykiams paminėti.

Ties Sukilėlių gatvėje stovinčiu buvusios prancūzų prefektūros pastatu prasidėjusioje eisenoje absoliučią daugumą sudarė jaunimas, tačiau joje netrūko ir vyresnio amžiaus klaipėdiečių. Turgaus, Tiltų ir Liepų gatvėmis būgnininkų ir vėliavininkų vestą eiseną smalsiais žingsniais lydėjo ir praeiviai, ir sustoję vairuotojai, ir viešojo transporto keleiviai. Daugelis jų skubėjo įamžinti miesto gatvėse dar neregėtą įvykį.

Prie paminklo žuvusiems sukilėliams Skulptūrų parke patriotines kalbas sakė eiseną inicijavusių organizacijų – Klaipėdos forumo, Mažosios Lietuvos reikalų tarybos, „Pro Patria”, Lietuvos piliečių sąjungos atstovai.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”65794,65795,65796,65797,65798,65799,65800,65801,65802,65803,65804,65805,65806,65807,65808,65809,65810,65811,65812,65813,65814,65815,65816″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

3 Comments

  1. Marčiauskui

    Tamsta esate šizofrenikas ir turgaus lygio gandonešis. Jaunimas ir organizacijų nariai patys savomis lėšomis įsigyjo deglus. Bandote kažką pritempti, bet esate tik tuščias puodas.
    Eisenos tikslas buvo atkreipti jaunosios kartos dėmesį, kad tautiškumas ir žuvusieji už laisvę yra gyvi atmintyje. Būtent tai mums pavyko.
    O jūs toliau liekite tulžį ir niekinkite tautiškumą, juk esate raudonas globalistas, kurio nuomonė gal ir svarbi prasigėrusiems masiuliams, šulcams ir grubliauskams. 🙂

    Reply
  2. Ateitis

    Šviesi ateitis tol, kol gyva atmintis. Ačiū mūsų nuostabiam ir miestą mylinčiam jaunimui. Šaunuoliai!

    Reply
  3. Arūnas Marčauskas

    KLAIPĖDIETIŠKA VAKARO EMOCIJA

    Šiandien buvo minima Klaipėdos krašto ir Lietuvos susijungimo diena. Tai jau 96-osios metinės. Mano miesto skulptūrų parke susirinkę piliečiai pagerbė 1923-ųjų metų Klaipėdos sukilime žuvusius.
    Kukliai. Kaip visada. Oficialiam Vilniui – dzin (nu ne mokesčių rinkimo diena gi).

    Sutemus išdygo Sinicos chebra – propatristai ir forumininkai – ir ta pačia proga pramarširavo Klaipėdos senamiesčio ir naujamiesčio gatvelėmis su deglais.

    Įspūdinga.

    Bet.

    Maršo organizatoriai: „Pro Patria“, Klaipėdos forumas, Lietuvos piliečių sąjungos atstovai, Mažosios Lietuvos reikalų taryba.

    Ar jums nieko nesako šie pavadinimai?

    Sinicininkai dailiai susikukuoja su Seimo žaliagandriais. Vyriausiasis Seimo ir Naisių žaliagandris paskyrė savo kišeniniu kandidatu į Klaipėdos merus Arvydą Vaitkų, uostą valdančios turtingos valdiškos kontoros direktorių. Deglai, beje, mano minėto marširavimo dalyviams buvo dalinami nemokomai.

    Ką dar pasiūlė turtingi žaliagandriai dėdės ir tetos marširavusiems su deglais laisvo miesto gatvėmis?

    Noriu Lietuvos paklausti.

    Lietuva, ar įsivaizduoji save be laisvos Klaipėdos? Ne?.. Tai kokio velnio leidi žaisti vieno nuostabiausių ir laisviausių savo miestų likimu orbanizmu sergantiems?

    Gal jau būtų metas SAUSIO 15 paskelbti valstybine švente? Laisvų žmonių laisvos valstybės švente?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

J. L. Vynerio gimtadienio proga - ekskursijos

Juliaus Liudviko Vynerio fondas, švenčiantis 20 metų jubiliejų, kartu su Mažosios Lietuvos istorijos muziejumi šeštadienį, balandžio 6 d., kviečia klaipėdiečius ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Mums rašo

Moksleiviai originaliai paminėjo inžinerijos savaitę

Kovo mėnesį tradiciškai Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje yra organizuojama inžinerijos savaitė, kurią vainikuoja išvykų ir edukacijų diena.  1-8 klasių mokiniai ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This