Arvydas Vaitkus laikinai nušalinamas

Politika, Svarbu

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis ketvirtadienį patenkino politiku tapusio ir į Klaipėdos mero postą kandidatuojančio Uosto direkcijos vadovo Arvydo Vaitkaus prašymą nušalinti jį nuo visų sprendimų, susijusių su įmonėmis, kurių atstovai planuoja dalyvauti rinkimuose kartu su juo ir dar remia politinę kampaniją.

Susitikimą su Arvydu Vaitkumi (dešinėje) dėl susidariusios padėties inicijavo pats susisiekimo ministras Rokas Masiulis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Sausio 15-ąją „Atvira Klaipėda” paskelbė, kad su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LŽVS) į Klaipėdos miesto tarybą kandidatuojantys uosto krovos bendrovių atstovai ir su jais susiję asmenys nepagailėjo ir tūkstantinių aukų partijai, kurias ji galės išleisti šiems savivaldos rinkimams.

Kandidatų sąraše esantis „Kamineros grupės“ akcininkas Arūnas Tuma partijai paaukojo 8 850 Eur. Kitas kandidatas – kompanijai Birių krovinių terminalas (BKT) vadovaujantis Vidmantas Dambrauskas atseikėjo 8 800 Eur.

Po tokią pačią sumą LŽVS skyrė su V. Dambrausku susiję asmenys – pagrindinis BKT akcininkas Igoris Udovickis ir jo sutuoktinė Olga. Dar tiek pat atseikėjo Leonidas Bergeris, vadovaujantis bendrovei „Fertirama“. Jis čia kartu su V. Dambrausku turi po 30 proc. akcijų.

Sausio 16-ąją šią naujieną per Baltarusijos prizmę išplėtojo LRT, taip sukeldama centrinės valdžios politikų reakciją.

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad susitikimą su jam pavaldžios Uosto direkcijos vadovu inicijavo jis pats.

„Arvydas Vaitkus pats puikiai supranta, kad nei ant uosto veiklos, nei ant jo paties neturi kristi nė mažiausias šešėlis, tad pats pasiprašė būti laikinai nušalinamas, kad nebūtų jokių interpretacijų, ir aš operatyviai patenkinau šį jo prašymą. Uosto vadovas įsitikinęs, kad turi būti išlaikyti patys aukščiausi veiklos ir skaidrumo standartai”, – sakė R. Masiulis.

Pasak jo, A. Vaitkus taip pat pasiprašė nuo sausio 17 d. išleidžiamas atostogų.

Su pačiu A.Vaitkumi susisiekti nepavyko – jo mobilusis telefonas išjungtas.

4 Comments

  1. Vakaris

    Nejaugi verslininkai turi nedalyvauti miesto ir valstybės politikoje?! Tai jiems, būtent, ir nereikalingi neuždirbti valstybės pinigai. O įžvalgumo, tiek versle, tiek politikoje, pakanka.

    Reply
  2. Pamastymui

    Nieko nėra pastovesnio už laikiną. Labai tikiu, kad Vaitkus nebegrįš, vien už tai, kad parodė savo požiūrį- pinigai nekvapia, ir paėmė pinigus rinkimams iš labai nepatikimų valstybei asmenų. Tai reketas, kai reketuoja turėdamas pažymas, kad verslininkai vadovauja įmonėms „kurių veikla Vyriausybės komisijos pripažinta neatitinkančia šalies nacionalinio saugumo interesų”. Galimai ateina ir sako- pažymos sako, esate nepatikimi, galiu dar labiau „užtrumpinti (pasunkinti)”, arba padėkite pinigais rinkimams. Tai kur tiems verslininkams dėtis? Padeda. Arba, galimai, už paramą pažada- aš jums padėsiu susitvarkyti tai kas prieš tai buvo uždrausta. Mano supratimu ir taip ir taip yra spaudimas, o tai nemoralu, ir nusikalstama. Kodėl verslininkai nepadeda kitiems, kandidatams, reiškia nesitiki, kad gali įtakoti jų verslą.

    Reply
    • Klausimas

      O Jūs turite bent kiek sveiko proto ir suvokiate ką čia rašote?

  3. LOL

    Kitoms žiniasklaidos priemonėms reikia iš AtviraKlaipeda.lt pasimokyti rašyti antraštes – puikus clickbait’inės antraštės pavyzdys

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mirtinas incidentas BKT: padėtas tik vienas taškas 

Prireikė beveik ketverių metų, kad galutinai būtų patvirtintos išvados, kas gi buvo kaltas dėl to, jog 2020-ųjų vasarą Birių krovinių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This