Ir gudriai vištai pasitaiko uodegą išsidilgyti arba Malkų įlankos piratai II

Nuomonės

Artūras Šulcas
2019-01-18

Komentarų: 7

Išdūrė vaikinus, išdūrė, kaip mergą su trečiu vaiku. Taip šiandien šaipomasi iš Malkų įlankos uostininkų, savo asmeninius pinigus įkišusius į Klaipėdos uosto admirolo bei Daržovių ir žaliųjų abstinentų (nesupainiokit su impotentais) rinkimų kampaniją. Tyčia ar netyčia, bet išdūrė, pakišo, išmaudė… Tauta vartoja daug kitokių šių žodžių sinonimų. Kai kurie iš jų neišverčiami ir viešai nevartotini.

„Ne dėl siekio deputatais, miesto Tarybos, ,,členais“ tapti, priekaištai. Jūsų valai. Dėl parinkto būdo”, – rašo Artūras Šulcas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Ką bekalbėti apie tai, kad didelėmis pastangomis ir dideliais valdiškai pinigais kurti totaliai teigiami, vos ne idealūs Klaipėdos uosto direkcijos, jo ypač jo vadovo įvaizdžiai nūnai pradėjo raibuliuoti Malkų įlankoje išsiliejusios naftos spalvomis. Išpuoselėtas laineris įskrido į didelės turbulencijos zoną. Vadas nušalintas iki… Turbūt, iki rinkimų. Ir vargu bau turi šansų sugrįžti prie uosto šturvalo.

Iškart iškilmingai pareikština, kad tai nemenkina Klaipėdos uosto krovos kompanijų bei kitų įmonių pasiekimų. Amžina šlovė. Dėka šių darbščiųjų rankų uosto veiklos rezultatai pradėjo ženkliai gerėti dar porą metų iki A. Vaitkaus apsireiškimo ir gerės dar ilgai po jo nušalinimo.

Išmintingos paukštės pliauškia, kad į A. Vaikaus vietą stos jį nušalinęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis. Į Sauliaus Skvernelio vietą – dar vienas pervertintas asmuo, Krabo pravarde. Ir t. t. Ir taip panašiai.

Maža kas ką tauška: mes tikim tik faktais. Kaip ir faktu, kad apie prezidentines ambicijas vakar paskelbusio premjero svitoje TV matėsi ir Šilutės meras. Kuriam dėl tariami netyrų reikalų, labai tyrų klausimų turėjo teisėsauga. O gal po vakar jau nebeturi?

Tačiau neabejotina, kad dėl šio Malkų įlankos skandalo po menkiausią siūlelį, po menkiausią aguonos grūdelį viešai bus išpreparuoti visi kažkada buvusio raudono, o dabar pažaliavusio it kopūstas kandidato į merus valdiški ir privatūs sandoriai. Valdiškos struktūros tai darys nenoriai, priverstinai – visuomenės spaudžiamos.

Taip pat bus pasielgta ir su penkių naujai iškeptų politikų – valstiečių milijonierių iš Malkų įlankos biografijomis, artimais ir tolimais santykiais – nuo uošvienių iki uošvienių šešurų. Taškas.

Kadangi Uosto direkcija tik ką paskelbė, jog visi jos sandoriai skaidrūs, o generalinis direktorius dėl investicijų ,,ne prie ko“, dar nenupirkti žurnalistai, tikiuosi, patikrins tą skaidrumą, pasodins visus ant nekaltybės patikrinimo kėdutės it kokius pretendentus į popiežius. Kad lytys būtų neginčijamai aiškios. Aš čia apie ledą, – o jūs apie ką?

Koks velnias nešė į tą galerą? Manau, taip mintija nagus iki alkūnių dabar baigiantys nusikramtyti į politiką pasišovę Malkų įlankos milijonieriai. Nors stengiasi orumo neprarasti. Protingi, darbštūs, visuomenėje gerbiami verslininkai.

Jų, jų kandidato į merus bei valstietiškos kopūsto galvos vieši parodymai apie pinigų įnešimo į partinę rinkimų ,,tumbočką“ priežastis nesutampa. Tai konstatuoja net ,,profkės“ pirmo kurso šaunuoliai. Ką bekalbėti apie politologus, vėtytus politikus ir nesuspaustų kiaušinių bei smegenų plunksnos brolius.

Man visuomet stebino milijonierių noras tapti oficialiais politikais – nuo Aantano Boso iki Viktoro Uspaskicho. Arba nuo agurko iki jo trąšų, taip sakant.

Niekas nesiginčija: pasaulį valdo pinigai. Ką bekalbėti apie tokias tik besiplunksnuojančias policines valstybėles, kaip Marijos žemė. Tačiau protingi pinigų turėtojai asmeniškai nesiveržia į parlamentų ir seimelių kėdes. Juk labai nuobodu kiauras dienas sėdėti ir nosį krapštyti tarp tarpusavio meile nespinduliuojančių politikų labai prastos auros salėse. Vietoj to, kad kanarėles Kanaruose kirkintum…Ar aš neteisus, Algi Antanai, buvusysis tik Seimo Ūkio komiteto pirmininku?

Protingi pinigai į švarius vandenis neplaukia, protingi pinigai kitų rankomis politiką žarsto. Protingiems pataria protingi.

Šįkart, vyručiai, spėju jus pakišo patyręs politikas, tas, į merus ne iš noro, o iš reikalo pasišovęs. Nors, ne, greičiau kokio nors Seimo žaliakopūstinio nario koks nors mokesčių mokėtojų pinigais išlaikomas patarėjas, ant kurio lūpų išdavikiškai švyti motinos pieno likučiai.

Protingi žmonės miesto Taryboje labai reikalingi. Kaip pavasariui gegutė. Bet jei jie klauso durnų patarimų, leidžiasi pakišami? Ne dėl siekio deputatais, miesto Tarybos, ,,členais“ tapti, priekaištai. Jūsų valai. Dėl parinkto būdo.

Katastrofa, ,,pravalas“.

Bus daugiau.

7 Comments

  1. Informacija

    Ligita bėgdama nuo vilko, papuolė ant meškos. Būdama su N. Puteikiene patekusi į tarybą jinai iš jos pasitraukė sakydama, kad iš jos tyčiojasi. Todėl dabar nebėjo su Puteikiene, o pasirinko kitą komandą Pasirinko turbūt manydama, kad dabar bus su stipresniais iš kurių niekas nesityčios. Manau apsiriko, dar ir kaip klius tai komandai, ypač, kad ten yra prie ko prikibti. Vaitkus pabuvo vienvaldis vadukas uoste, be konkurencijos, ir pamanė- aš neliečiamas – išrinktasis. Vot ir ne. Apie tos komandos narius dar bus galima parašyti daug, kaip ir apie jų meilužes vadovaujančias bebaigiančiam kadencija direktoriui.

    Reply
  2. Ligita Girskienė

    Kadangi esu tos „Klaipėdos uosto admirolo bei Daržovių ir žaliųjų abstinentų (nesupainiokit su impotentais)” komandos dalis, tai tokios A. Šulco patyčios mane žeidžia kaip asmenį. Ar „Atvira Klaipėda” redakcijai neatrodo, kad Šulcas peržengia kritikos ribą ir atvirai tyčiojasi?

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Gerbiama Ligita, manau, kad žinote, jog ir teismai yra pasisakę apie pakantumo ribas, kurios yra taikomos politikams. Aš tik galiu pakartoti, kad nuomonių rubrikoje spausdinami rašiniai nereiškia, jog portalas sutinka su jų autorių teiginiais. Kita vertus, matyt, visiems mūsų mieste dar reikia pagalvoti apie politinę kultūrą – taip pat, ir visuomenininkams, kurie, pavyzdžiui, mano, jog „liberastai” yra puiki kritikos išraiškos forma: https://www.atviraklaipeda.lt/2019/01/16/vygantui-vareikiui-teko-atsiprasyti/

  3. Arūnas Marčauskas

    Mielas Artūrai Šulcai, kadangi mano „didelis draugas“ rusofašistas Viačeslavas Titovas pasistengė mane užbaninti feisbuke – kreipiuosi į Tamstą čia.

    Šiame etape paliksiu šone vis dar Klaipėdos vicemero Artūro Šulco rašinių moralumą rinkiminės kampanijos kontekste.

    Šiame etape noriu pasidžiaugti daugiau mažiau profesionalios A. Šulco politinės satyros atėjimu (sugrįžimu?) į viešąją erdvę.

    Bet.

    Mielas Artūrai, paskiros tamstos tekstų pastraipos slysta tarsi seilės į gomurį – skaitau jas ir perprantu laisvai ir nevaržomai. Bet tokių – koks vienas trečdalis.

    Tam, kad suvalgyti smegenimis likusius du trečdalius, dera būti arba Artūru Šulcu, arba „demokratijos tėvu ir imperatoriui labai artimu žmogumi“. Ne visi klaipėdiečiai gaudosi uosto tvėrimo peripetijose.

    Pagarbiai 🙂

    Reply
    • Bjauru

      Toks tokį surado… Mėgaukitės vienas kito draugija Artūrai Šulcai ir Arūnai Marčauskai.

  4. Nikulinas

    įdomiai čia Šulcas parašė, gera „sąmokslo istorija”. Šiaip dar įdomu, kodėl Smiltynės perkėlos vadobas dar nekeičiamas gandragalviu? O baisuaisuia bus, jei prezidntu tauta opasirinks Skvernelį. Bus vienos politinės jėgos vienvaldystė.

    Reply
  5. Migla

    Kiek jūs įnešėte į į savo rinkimines sąskaitas ir iš kur tuos pinigus gavore, Šulcai?… Kiek pinigų grynais at paslaugomis gavote iš draugelių Eligijaus, Eugenijaus, Atviros visuonenės ir draugai, kitų įmonių ir įstaigų? Gal neskaičiavote?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This