Vingio centras pasikeis 2020-aisiais?

Miestas, Svarbu

Praėjus lygiai metams nuo tada, kai su Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriumi kalbėjomės apie planuojamą rekonstruoti Vingio prekybos centrą, penktadienį Klaipėdos savivaldybėje pagaliau buvo pristatytas baigtas viso šio objekto (kartu su skveru) paprastojo remonto techninio darbo projektas.

Jo pristatymą bendrovės „Projektai CO” susisiekimo komunikacijų projektų vadovas Tarasas Šurubura ir pradėjo nuo šalia I. Simonaitytės g. esančio skvero.

Penktadienį sniegas ne tik papuošė skvero medžius, bet ir paslėpė sulūžusius suoliukus bei išsiklaipiusias pėsčiųjų takų plyteles. Palmiros Mart nuotr.

Ką suprojektavo skvere?

Pasak pranešėjo, numatoma pakeisti visą skvero dangą, įrengiant naujus pėsčiųjų takus su visais reikalingais pasluoksniais ir betoninių plytelių danga. Plyteles (ne trinkeles) siūloma rinktis įvairių spalvų: pagrindinius takelius rekomenduojama įrengti iš tamsesnės spalvos dangos, kad jie būtų vizualiai atskirti nuo kitokių spalvos plytelių takų, einančių įstrižai skvero.

Dviračių taką dengs asfaltbetonis, šalia jo atsiras dviračių stovai. Seni, iki šiol skvere esantys suoliukai bus restauruoti, pakeičiant jų dangą atsparia drėgmei. Prie suoliukų stiliaus bus priderintos naujos skvere atsirasiančios betoninės šiukšlių dėžės, kurios esą bus apsaugotos nuo vandalų.

Šiaurinėje skvero dalyje, toliau nuo pagrindinės gatvės, pagal naujausius reikalavimus bus įrengta vaikų žaidimo aikštelė su laipiojimo piramide bei nuotykių trasa. Vaikams skirta aikštelė nuo pėsčiųjų takų bei šalia skvero esančio parkingo bus atribota specialia tvorele.

Bus sutvarkyti laiptai, įrengtas pandusas neįgaliesiems.

Skvero projekto vaizdas

Pasak pranešėjo, skvere augantys medžiai šalinami nebus, želdiniai, jo teigimu, „atrodo gražiai”, tik tie medžiai, kurie trukdo pagrindiniam takui, bus atskirti specialia sienele, sutvirtinant šiuo metu besiformuojančią nuošliaužą. Sienutėje bus įmontuota suolo konstrukcija – horizontalūs laikantieji elementai, kurie bus padengti tokia pačia apdaila, kaip ir skvero suolų. Be to, skverą siūloma papildomai apželdinti kiškio ašarėlėmis, kalnine viksva, penkialapiu vinvyčiu ir kt.

Skverą apšvies nauji 6 metrų aukščio šviestuvai, jame atsiras ir lauko laikrodis.

Ką suprojektavo pasaže?

Pasažo, pranešėjo vadinamo alėja, atnaujinimą dar praėjusį rugsėjį pristatę kiti tos pačios bendrovės atstovai tada sulaukė nemažai valdininkų pastabų.

Šįkart T. Šurubura pristatymui buvo pasiruošęs išsamiau, nors iš esmės vardijo tuos pačius, tiesa, šiek tiek jau pakoreguotus sprendinius.

  • Numatoma demontuoti visą pėsčiųjų alėjos betoninę stogo konstrukciją su atramomis, įrengiant naują, skaidrios stiklo dangos metalinių konstrukcijų stogą.
  • Danga bus privedama iki pastatų sienų, taip išvengiant kritulių ant grindinio, o lietus bus surenkamas naujais lietvamzdžiais, juos nuvedant tiesiogiai į lietaus vandens surinkimo kanalizaciją. Iš viso bus įrengta 14 naujų lietaus nuotekos šulinių.
  • Stoginės LED apšvietimas bus kombinuotas, veikiantis nuo apšvietimo valdymo spintos bei esamo gatvių apšvietimo tinklo – pastarasis bus budintis, naktinis. Šveistuvai bus išdėstyti eilėmis kas 6 metrai.
  • Tarp pasažo ir skvero atsiras naujas modernus viešasis tualetas.
  • Visą atnaujintą pėsčiųjų alėją stebės 8 stacionarios ir 1 valdoma vaizdo stebėjimo kameros.

Prieš metus „Atvirai Klaipėdai” administracijos direktorius Saulius Budinas buvo minėjęs, jog darbai skvere bus įgyvendinti dar 2018-aisias, o pasaže ketinta pradėti darbuotis jau 2019-aisiais.

Penktadienį jis mums sakė, jog šiais metais „pirksime rangos darbus”, o viso Vingio prekybos centro (su skveru) rekonstrukciją tikimasi įgyvendinti per 2020-uosius metus.

Pristatymo metu demonstruota ta pati pasažo stogo vizualizacija, kaip ir rugsėjo mėn.

Vingio pasažas 2019 m. sausio 18 d. Palmiros Mart nuotr.

 

3 Comments

  1. Čia

    įprastas vaizdas po to, kai daug metų privatizatoriai nugyveno ir ‘numetė’ puikią ir funkcionalią vietą. Nuolat sėmė(ir semia) pelnus ir dabar lyg ne-prie-ko.Kodėl jiems nepateikiamos sąskaitos dėl griūvančių pastatų ir kodėl mes visi viską privalome apmokėti iš savivaldybės biudžeto lėšų? Kas savininkai? Gal į valdžią su kokia sudparte kap tuma dabar ateis?

    Reply
  2. sara

    Salia yra apleistas pastatas.kodel jame neisikurus bibliotekai kuri glaudziasi butelyje??

    Reply
  3. Sveiki,

    galbūt norėtumėte pasidomėti, kodėl Klaipėdos miesto kai kuriose gatvėse šviečia tik kas antras šviestuvas. Užvakar nuotraukose (nuoroda į galeriją: https://imgur.com/a/iiswZWt ) pavyko užfiksuoti išjungtus šviestuvus baigiamoje rekonstruoti Pamario gatvėje ir Vilniaus plente (ties įvažiavimu į Klaipėdą). Galima būtų suprasti, kad taip yra siekiama sumažinti išlaidas elektros energijai. Tačiau, kita vertus, kyla klausimas, ar taupymas vyksta skaidriai. Viliuosi, kad taip, bet vėlgi svarstau, kad įrenginėjami nauji šviestuvai (pvz. Pamario gatvėje) yra gerokai taupesni už senuosius, tad ar tikrai reikalinga juos išjunginėti…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This