Politinė pornografija arba Leopoldas grįžo!

Mums rašo

Jonas Jurgelevičius
2019-01-20

Komentarų: 9

Labai pralinksmino neseniai skaitytas pranešimas, kad Klaipėdos meras kandidatus pakvietė kovoti garbingai. Jeigu žiūrėti paviršutiniškai, atrodytų, na, koks fainas meras, jis nori gražios kovos, kad visi kaip kokie minkštučiai meškiukai politinėje pievutėje gulinėtųsi, vienas kitam nosytes trintų ir gardžiais ledais su braškėmis vienas su kitais dalintųsi…

Buvo fainas toks bičas Leopoldas, sakęs „vaikai, gyvenkim draugiškai”. Na juk taip patogiau… ir ramiau.

Bet pasigilinus į jo žodžius kvepia nelabai skaniai – ne braškėmis. Kai mokiausi mokykloje, turėjome labai stiprią lietuvių kalbos mokytoją (kirvis buvo), kuri spaudė mąstyti GILIAU ir INTERPRETUOTI tekstą. Ačiū, Mokytoja Janina, pagaliau Jūsų pamokos man praverčia.

Ką reiškia šis pareiškimas? Siunčiama labai aiški žinutė – oi, chebryte, kas gi čia darosi? Juk anksčiau ateidavai ir kažkaip tai bum laimėdavai. Užtekdavo gražiai papliurpsėti, dūdele pagroti, kokį fainutį postuką į FB įsidėti ar nuotrauką gražią su žmona (ir meilės žodeliais) paplatinti, pakakdavo nuo scenos pakalbėti, juostelytes pakarpyti, su vaikučiais pašokti ir senutei galvą paglostyti. Viskas. O kam gi daugiau rūpi? Bet dabar ko tai tokie dalykiukai nebepraeina…

Hmmm, buvo fainas toks bičas Leopoldas, sakęs „vaikai, gyvenkim draugiškai”. Na juk taip patogiau… ir ramiau. Ir jokios kritikos, JOKIOS! Ar supratote, vaikučiai? Tiesiog gyvenkime draugiškai, bangų nekelkime ir viskas bus kaip buvę.

Jokiu būdu, vaikučiai, nežiūrėkite, kokius saldainius kiti siūlo. Chemija čia, CHEMIJA! Konservantai, nesveika – prašau, vaišinkitės tuo, ką seniau skanavote, juk nieko nėra geriau nei valgėte. Nepatinka? Och, kokie Jūs įnoringi. Negalima – juk tai negarbinga ir nesąžininga, juk anksčiau viskas buvo ok, juk „politinė kova Klaipėdoje įprastai skirdavosi nuo kitų Lietuvos miestų savo korektiškumu ir dalykiškumu. Galbūt todėl ji būdavo mažiau spalvinga ir triukšminga, tačiau aukštesnė politinė kultūra leisdavo išsirinkti stabilią ir atsakingą valdžią, kuri – lėčiau ar sparčiau – nuosekliai vesdavo miestą pažangos keliu.”

Nurimote? Šaunuoliai! Jūs čia dabar ramiai pabūkite, pasėdėkite, o aš važiuosiu su vaikučiais su rogutėmis pasivažinėsiu, operatyviai pafeisbukinsiu ir parašysiu „Vaikučiai – juk mūsų ateitis!” Kaip gražu… Dar sėdite ramiai? Bėgsiu tyliai kokį troliuką FB pakursiu… O! Geriausia bus mergaitė, geriausia bus lietuvišku vardu – pvz., Justė! Ir ta Justė, kaip fainutė mergaitė, padarys judėjimuką „reik balsuot, kaip balsavote iki šiol, nes juk taip sąžininga! Juk visi kiti OLIGARCHAI, PARDAVĖJAI, VERSLININKAI, BLOGI DĖDĖS, kurie mus parduos kaip lėles…“ Super, juk lietuviai pavydi tiems, sėkmingiesiems, kurie turi pinigų. Nes pinigai yra blogis, jie gadina žmones. Būkime biedni, bet teisingi, na!

Vaikučiai, ir žinokite, jog „tikiu, kad kiekvienam iš gausaus kandidatų į Klaipėdos merus būrio yra svarbiau ne asmeninės ambicijos, ne garbėtroška, o Klaipėdos ateitis, siekis, jog būtų įgyvendintos geros idėjos ir miestas išskleistų sparnus”.

Neišsiskleidė sparnai per aštuonerius metus? Oi, juk ne viskas vyksta taip greit kaip norėtumėte. Reikia juk ir padūduoti, ir pašokti, ir padainuoti, bus dar to laiko, bus. Ramybės, nestresuokite ir tšššš, jokiu būdu nekelkite erzelio – juk tai nesąžininga!

„To reikia Klaipėdai. Vadinasi – to turi reikėti ir mums“. MUMS… mhm… Jums…

9 Comments

  1. kis

    Pasakysiu viska kas arciau kuno.Gal ir nebuvo pats nedoriusias Grubliauskas meras,smulkmenu nezinau,bet yra labai geras ,demokratiskas zodis vadovu rotacija,kai atejo triubacius,pagalvojome ,kad bus chana?Daug triuksmelio nekele,garbingai atsedejo ir gana.Leiskime ,kitoms galvoms parodyti ka jos gali,o galva isrinks miestieciai,nes musu(jusu) liberalai atvirai pasakius atsibode ir net Sulcas nebe keikias.Mano siandienos meras uosto dirktorius Vaitkus,paskaiciau reklaminius bukletus,niekur nesigirdejo,kad gobsus pinigams,tegu padirbeja miestui.Nes Grubliauskas be plyteliu klojimo(itariu,kad geras bizniukas,paklojo ten kur senai zmogaus koja nekele,bet grazu, dabar eisiu pasivaiksciuoti)O apie auto stovejimo aiksteles miegamuose rajonuose Vaitkui ZACIOTAS,nes laukymiu daug ir nenaudojamos,apzelusios burjanais.

    Reply
  2. Sklaida

    Geras rašinėlis. Tik ko FB kaip ir šulco rašinėlius nesidalinat. Būtų platesnė sklaida 😉

    Reply
  3. ko gero

    daug tiesos šioje nuomonėje, nes ką duoda kažkoks „popėrgalis”, kurį rengia meras? PIAR bandymas padaryti, o daugiau tai kas, juk niekas nieko ir nepadarė neteisėto, o gal iš mero pusės yra baimių, kad ims ir kažką paviešins???

    Reply
  4. Zydra

    Panašu,kad „stipri” lietuvių kalbos mokytoja šito Jono beraščio taip ir neišmokino padorios kalbos.Tokie žodeliai,kaip „fainas”,”pafeisbukinu”,”trolinu”,”Ok” ir panašūs,jau nekalbant apie trągišką sakinių konstrukciją,autoriaus pezalynės tikrai nepuošia.

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Kaltinant kitus beraštyste, pravartu prieš tai savo asmenines gramatines klaidas išsitaisyti 🙂

  5. Anonimas

    KUR PRADINGO SKAUTU GATVE ??? MARCIAU ???!

    Reply
  6. Biški nusivyles

    An kiek nieko įdomaus neliko šitam portale kad tiesiog nykuma.Kap tarybiais laikais – minėjimai, eitynės pergalės dienos proga, o neturint daugiau ką – palojimas ant Grubliausko. Dabar madinga(ant Vatkaus – nelabai). Tik dūdos neprisiminė kaip visada..Gal sakau paimkit iš įdomesnių žmonių rašinėlius o ne eilinių prėskų pamokslininkų ,,paklodes”? Arba tikrus miesto įvykius įdomiau aprašykit. Kas dedasi savivaldybėj?

    Reply
    • kis

      Biski tik pas kski

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika

Rinkėjai sulauks dviejų pranešimų apie rinkimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, jog rinkėjams pradedami platinti pranešimai apie rinkimus. Šiemet rinkėjai turėtų gauti iš karto du lapelius. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This