Ievos Simonaitytės premija įteikta ir rajone

Regionas

Klaipėdos rajone 23-ąją rašytojos Ievos Simonaitytės premiją nuspręsta skirti gimtuosiuose Vanaguose jau daugiau nei dvidešimt metų sėkmingai gyvuojančios krikščioniškos vaikų ir jaunimo stovyklos „Vanagai“ organizatoriui savanoriui, Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios Konsistorijos atstovui kunigui Valdui Miliauskui.

Kunigui V. Miliauskui I. Simonaitytės premija skirta už jaunosios kartos auklėjimą krikščioniška dvasia. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

500 eurų premija, kurią skiria Savivaldybė, įteikta iškilmingo renginio „Tau – Didžioji Ieva – 122″ metu Agluonėnų kultūros namuose.

Laureato pasveikinti atvyko Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios vyskupas Mindaugas Sabutis, kolega Vanagų evangelikų liuteronų bažnyčios kunigas Remigijus Šemeklis, Klaipėdos rajono vadovai, kunigo artimieji, bičiuliai.

Sveikinusieji pabrėžė, jog kunigo Valdo gebėjimas dirbti su vaikais, juos suburti, įkvėpti yra iš tiesų nepaprastas ir labai reikšmingas prisidedant prie jaunosios kartos auklėjimo Klaipėdos rajone. Tačiau stovyklauti į Vanagus atvyksta vaikai iš visos Lietuvos ir netgi užsienio. Užaugę jie patys tampa stovyklautojų vadovais. Tai įkvepia ir stovyklos organizatorių Valdą Miliauską bei jo jau daugiau kaip 10 metų Amerikoje gyvenantį brolį Liudą nenuleisti rankų, kasmet surinkti riekiamą pinigų sumą (per 30 tūkst. eurų) stovyklai iš viso pasaulio liuteroniškų parapijų geros valios žmonių, kad Vanaguose galėtų stovyklauti ne tik liuteroniško tikėjimo vaikai.

Kunigas Valdas, dėkodamas visiems sveikinusiems, pasidalijo įžvalgomis ir apie rašytoją Ievą Simonaitytę.

„Nors rašytoja skelbėsi netikinti, tačiau tai, kad ji skaityti išmoko iš Biblijos, jos pasaulėžvalga, meilė gimtiesiems Vanagams ir jų bažnytėlei, jos kūryba ir netgi užrašas ant antkapinio akmens  „Jau lazdą padėjau, kelionė baigta…“, primenantis liuteroniškų maldų ir giesmių pabaigos eilutes, liudija ką kita – rašytojos sąmonėje ir širdyje tikėjimas buvo gyvas“, − sakė kunigas Valdas.

Nepamiršta pasidžiaugti ir tuo, kad dar viena – literatūrinė Ievos Simonaitytės premija tą pačią dieną Klaipėdos I. Simonaitytės bibliotekoje įteikta knygotyrininkui Vilniaus universiteto profesoriui, agluonėniškiui Domui Kaunui.

Renginį papuošė grupės „Gyvata“ ir mergaičių šokio grupės pasirodymas, kuriame atsispindėjo Ievos Simonaitytės ir jos sesers Marijos ryšys.

INFORMACIJA

Anksčiau I. Simonaitytės premija rajone buvo apdovanoti: Gargždų kultūros namų direktorius Vytautas Rimavičius, tautodailininkas Vytautas Majoras, rašytoja Paulina Žemgulytė, grafikė Eva Labutytė, dailininkas Linas Julijonas Jankus, žurnalistė Jadvyga Surplienė, pedagogas, Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos narys Albinas Klizas, istorikė Silva Pocytė, folkloro ansamblis „Agluona“, pedagogė, rašytoja Edita Barauskienė, mokslininkas Rimantas Balsys, saksofonininkas, tarptautinių konkursų laureatas Lukas Bareikis, tautodailininkė Rimantė Šalčiuvienė, Agluonėnų etnografinės sodybos ir klojimo teatro vienas iš kūrėjų Jonas Čepas, tautodailininkė Erika Juknevičienė, lietuvininkų krašto paveldo ir liuteroniškosios tradicijos puoselėtojas Manfrydas Sprogys, dailininkė Ona Račkauskienė, rašytojas ir poetas Antanas Saja, Priekulės kultūros centro Drevernos skyriaus renginių organizatorė Virgina Asnauskienė, mokslininkai Marija ir Martynas Purvinai, etnografas, Klaipėdos krašto paveldo žinovas Helmutas Lotužis, poetė Elena Skaudvilaitė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Į Jono Basanavičiaus premiją pretenduoja ir Rimantas Balsys

Jono Basanavičiaus premijos komisija iš kultūros, mokslo, visuomeninių įstaigų ir  organizacijų pasiūlytų šešių  pretendentų atrinko dvi kandidatūras gauti šią premiją. ...
2023-10-17
Skaityti daugiau

Švietimas

Noras išmokti lietuviškai į Klaipėdą pritraukė ir egzotiškų šalių atstovus

Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto (KU SHMF) auditorijas ir šią vasarą užpildė Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursų ...
2023-07-17
Skaityti daugiau

Švietimas

Po remonto atvertos KU Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto erdvės

Metus trukę Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto (KU SHMF) vidaus patalpų atnaujinimo darbai istoriniam pastatui įkvėpė gyvybės, sugrąžino ...
2023-06-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This