Perėjose ir sankryžose laukia permainos

Svarbu, Transportas

Klaipėdos savivaldybės Saugas eismo komisija palaimino specialistų siūlymus, kaip turi būti pertvarkyta net 41 mieste esanti pėsčiųjų perėja, neatitinkanti dar 2016 m. patvirtintų Pėsčiųjų perėjimo per kelius ir gatves organizavimo taisyklių reikalavimų.

Taip pat buvo nutarta suvienodinti sankryžose veikiančių šviesoforų darbo laiką – keturšalėse jie eismą reguliuos visą parą, o trišalėse – nuo 5 iki 23 valandos. Pėsčiųjų perėjų šviesoforai degs visą parą, bet bus reguliuojami mygtukais.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Kas ir kur keisis?

Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktorius minėtąsias taisykles, sutrumpintai vadinamas PPOT 16, patvirtino dar 2016 m. lapkritį.

Savivaldybės administracijos Transporto skyriaus specialistai p konsultacijų su kelių policininkais suskaičiavo, kad jų neatitinka 41 mieste esantis perėja ir parengė atitinkamą priemonių planą. Jam Saugaus eismo komisija pritarė vienbalsiai.

Pagal jį keturias perėjas numatoma iš viso panaikinti. Toks likimas ištiks esančias ties Smiltelės ir Mogiliovo gatvių sankryža, ties Šilutės plento ir Baltijos prospekto žiedu, Agluonos ir Birutės gatvių sankryža bei ties Kauno g. 41 namu.

Trylikoje perėjų numatoma pastatyti šviesoforus. Jie su laiku atsiras Taikos prospekte, ties prekybos centru „Saturnas”, ties Taikos prospekto ir Debreceno gatvės sankryža, ties Baltijos pr. 103 namu, Smiltelės gatvėje, ties 5-uoju namu ir „Smeltės” progimnazija, ties Dubysos g. 21 namu, Šilutės plente, ties teniso kortais, Šilutės plento ir Svajonės gatvės sankryžoje, Šilutės plente, ties prekybos centru „Moki-veži”, Herkaus Manto gatvėje, ties M. Mažvydo alėja, ties Herkaus Manto g. 20 ir 26 namais ir toje pačioje gatvėje ties Lietuvninkų aikšte.

Dvi sankryžos bus „stumteltos” keliasdešimt metrų – esanti ties Agluonos ir Mechanizacijos gatvių sankryža ir J. Janonio gatvėje.

Likusiose 22-iose sankryžose numatomos kitos priemonės – saugumo salelės, kryptinis apšvietimas ir kt.

Pasak Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, darbų terminai dar bus tikslinami.

Anksčiau nei planas

Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė informavo Saugaus eismo komisiją, kad šiuo metu 61-oje šviesoforinėje sankryžoje ir perėjoje šie prietaisai veikia įvairiais režimais – dalis dirba ištisą parą, dalis nuo 6 iki 23 val., pora nuo 7 iki 19 val. trys  nuo 6 iki 19 val. Tad siūloma suvienodinti darbo laikus.

„Buvo skaudi nelaimė Minijos ir Rūtų sankryžoje. Moteris būtų nežuvusi, jei tuo metu būtų veikęs šviesoforas.  Svarstėme tam tikrų šviesoforų darbo laiko paankstinimą, kad visi veiktų visą parą tikrai nereikia. Tačiau reikia atsižvelgti, kad darbo dienomis po 5 valandos ryto jau atsiranda lengvas eismas”, – sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika.

Savivaldybės įmonės „Gatvių apšvietimas” atstovas siūlė, kad keturšalėse sankryžose šviesoforai veiktų visą parą, trišalės – nuo 6 iki 23 valandos, o pėsčiųjų perėjose veiktų nuolat, bet būtų reguliuojamos mygtukais.

Visgi VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” direktorius Gintaras Neniškis atkreipė dėmesį, kad dirbantys pamainomis jau prieš šeštą ryto eina gatvėmis, tad siūlė šviesoforų darbo laiką paankstinti bet pusvalandžiu. Reaguodama į šį pasiūlymą komisija nusprendė, kad trišalėse sankryžose jie veiks nuo 5 iki 23 val.

M. Džermeikos teigimu, pernai mieste eismo įvykių metu žuvo 6 žmonės, 2017 metais buvo dvi aukos.

1 Comment

  1. Persiladas

    Gerai, tos perėjos. Saugumas padidės,bet jei nesureguliuos, mieste kamščių padvidubės. Iš pietinės pusės iki senamiesčio be 45 min nebenuvažiuosi.
    O Klaipėda taip ilgai didžiavosi, kad mes ne Vilnius, ir gyvenam be kamščių…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

„Turbo žiedo” Baltijos ir Taikos prospektų sankryžoje nebus

Klaipėdos miesto vadovai, nutraukę konkursą dėl Baltijos ir Taikos prospektų sankryžos, svarstė ir kitą variantą – įrengti čia „turbo žiedą”. Tačiau ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This