Nusprendė kada veš nemokamai

Svarbu, Transportas

Miesto Taryba ketvirtadienį apsisprendė, kokiomis progomis Klaipėdos autobusai šiemet visus keleivius veš visiškai nemokamai. Iš pirminio Savivaldybės administracijos siūlymo sąrašo politikai tarpinių balsavimų metu išbraukė Kovo 11-osios bei Liepos 6-osios šventes.

Tad šiemet tokią dovaną kadenciją baigianti valdžia nusprendė įteikti Šviesos festivalio, kuris vyks ir per vasario 16-ąją, Jūros šventės metu ir minint Dieną be automobilio (rugsėjo 20-ąją).

Naujoji elektroninio bilieto sistema leis politikų patvirtintomis dienoms įvesti nulinio tarifo bilietą, tad nereikės elgtis kaip pernai per Jūros šventę, kai senieji elektroniniai komposteriai buvo apklijuoti specialiais lipdukais. Martyno Vainoriaus nuotr.

Dar prieš prasidedant Tarybos posėdžiui iš „Klaipėdiečių tribūnos” pasisakiusi „Eglės” seniūnaitė Virginija Jurgilevičienė tvirtino, kad tokiu sprendimu būtų orientuojamasi į trumpalaikę naudą.

„Jau ne kartą kreiptasi dėl lengvatų pensininkams. Miestas senėja. Dėl tų, kurie pradirbome daug metų, mūsų balsas negirdimas”, – teigė seniūnaitė ir ragino nesvarstyti šio klausimo.

„Reikia pereiti į tikslines grupes – pensininkus, pradinukus, o kalbant apie šventes, tai galima tik per Jūros šventę ir Šviesų festivalį, o visa kita grynas komunizmas, tuščių autobusų gainiojimas ir taršos didinimas”, – prasidėjus klausimo svarstymui sakė socialdemokratė Lilija Petraitienė.

Kadangi svarstydami sprendimo projektą Tarybos komitetai buvo pateikę įvairių pasiūlymų, vyko tarpiniai balsavimai dėl kiekvienos šventės. Vieningai politikai pasisakė tik už nemokamą keleivių vežimą Jūros šventės metu. „Išbrokuotos” buvo Kovo 11-oji ir Liepos 6-oji.

Visas taip pakoreguotas sprendimo projektas jau buvo patvirtintas vienbalsiai. Jame taip pat numatoma, kad nemokamai birželio 14-16 dienomis bus vežami Lietuvos vaikų ir jaunimo dainų šventės „Mes Lietuvos vaikai“ dalyviai ir dalyvausiantys liepos 11-14 dienomis vyksiančiame tarptautiniame nematerialiojo paveldo festivalyje „Lauksnos“.

Pagal atliktus skaičiavimus, kompensacijoms vežėjams pagal pirminį variantą būtų tekę skirti iki 227,8 tūkst. Eur. Iš sąrašo išmetus minėtąsias dvi šventes, išlaidos sumažės 36,7 tūkst. eurų.

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” direktoriaus pavaduotojo Andriaus Samuilovo teigimu, naujoji elektroninio bilieto sistema leis politikų patvirtintomis dienoms įvesti nulinio tarifo bilietą, tad nereikės elgtis kaip pernai per Jūros šventę, kai senieji elektroniniai komposteriai buvo apklijuoti specialiais lipdukais. Tad jei keleiviai prie komposterių tomis dienomis ir priglaus bilietus, jie nieko nepraras, tik prisidės prie keleivių statistikos. Tačiau jei kas sugalvotų vadinamuoju „krokodilu” pasižymėti popierinį bilietą, tokiu atveju jokios kompensacijos neturėtų tikėtis, nes nebus aišku, kada toks bilietas buvo pažymėtas.

1 Comment

  1. Virginija

    Klaipėdos politikai neturi miesto ateities vizijos. Jei ji būtų, jei ją turėtų, tai būtų svarstę, kam suteikti prioritetą: trumpalaikei ar ilgalaikei naudai. Net ne svarstė poreikio lengvatinių bilietų pensininkams, nereagavo į piketą, kai pernai skyrė 60 tūkstančių eurų vežti nemokamai per Jūros šventę.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

Paaiškėjo metinio bilieto laimėtojas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ skelbia, kad ketvirtadienį uostamiesčio viešojo transporto sistemoje buvo pažymėtas 100 000 000-asis bilietas nuo naujosios e-bilieto ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This