Jūrų muziejus pagerino lankomumo rekordus

Kultūra

Kultūros ministerija skelbia apie jai pavaldaus Lietuvos jūrų muziejaus rekordinį lankytojų skaičių per praėjusius, 2018-uosius, metus: muziejuje pabuvojo net 793 346 lankytojai ir tai yra visus Lietuvos muziejų lankomumo rekordus sumušęs rodiklis.

2018-ieji Lietuvos jūrų muziejuje buvo pirmieji metai, kai po 2017 m. pabaigtų rekonstrukcijų visa apimtimi veikė muziejaus akvariumo bei istorinės ir gamtos ekspozicijos Nerijos forte.

Rekonstruoto muziejaus atidarymo epizodas 2017 m. gruodį. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pranešama, jog vykdant Lietuvos kultūros tarybos finansuotą projektą, pernai muziejaus akvariume įrengta inovatyvi trijų edukacinių elementų erdvė, papildanti ekspoziciją „Nuo upelio iki vandenyno”. Taip pat sukurta 10 naujų edukacinių užsiėmimų, atspindinčių muziejaus esamų ir naujai sukurtų ekspozicijų turinį, suderintų su formaliojo, neformaliojo ugdymo ir mokymosi visą gyvenimą programomis.

Pažymint Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, parengtos dvi parodos, eksponuotos Nerijos forte. Etnografinėje pajūrio žvejo sodyboje įrengta nuolatinė interaktyvi ekspozicija „Mano tėvas žvejas, aš – jo padėjėjas”.

Teigiama, jog Jūrų muziejaus lankytojų skaičių padėjo išauginti ir Kultūros ministerijos sukurtos nemokamos muziejų lankymo moksleiviams ir Kultūros paso paslaugos. Tam įtakos esą turėjo ir klimato sąlygos – neįprastai anksti prasidėjęs ir ilgiau užsitęsęs šiltasis laikotarpis.

Primenama, kad Lietuvos jūrų muziejuje, kaip ir kituose, pavaldžiuose Kultūros ministerijai, nuo šių metų kiekvieną paskutinį mėnesio sekmadienį galima lankytis nemokamai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Užfiksuotas jau 10-tas šilumos rekordas šalyje

Nors trečiadienį Vakarų Lietuvoje pastebimai atvėso, rytinėje šalies dalyje toliau fiksuojami karščio rekordai. Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, jog, remiantis preliminariais ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pasieniečių šuo išgelbėjo ruoniuką

Beveik kiekvienais metais per Velykų šventes į Lietuvos jūrų muziejų atvežami išsekę Baltijos pilkųjų ruonių jaunikliai iš pajūrio. Šventinėmis dienomis ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Kultūra

Jūrų muziejuje - unikali jūrinių ginklų paroda

Lietuvos jūrų muziejuje šį penktadienį, rugsėjo 29 dieną, 17 val., atidaroma unikalių istorinių jūrinių ginklų paroda „Liūtas. Inkaras. Kriauklė. Jūrinių ...
2023-09-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This