Atsirado „Atlanto” gelbėtojas

Sportas, Svarbu

Baigiantis Lietuvos futbolo A lygos licencijavimo procesui iki šiol nežinioje skendėjusiam Klaipėdos „Atlantui” pagaliau sužibo viltis – futbolas.lt šeštadienio vakarą pranešė, kad buvęs Marijampolės “Sūduvos” saugas, dabar advokatas Vidas Adomaitis iš Vacio Lekevičiaus perėmė “Atlanto” klubą.

Nei su V. Lekevičiumi, nei su V. Adomaičiu sekmadienį susisiekti nepavyko, tačiau aktyviai šiame procese dalyvavęs Klaipėdos apskrities futbolo federacijos prezidentas Rimantas Žvingilas patvirtino tokį faktą. Su naujuoju komandos savininku jau kalbėjosi ir Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas, aptaręs miesto galimybes ir vėl prisidėti prie šios komandos gyvavimo.

Atsirado šansai Klaipėdos „Atlantas” šį sezoną vėl pasirodyti centriniame miesto stadione. Martyno Vainoriaus nuotr.

Spalį apskrities futbolui pradėjęs vadovauti R. Žvingilas „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog „Atlanto” likimas buvo nuolatinis rūpestis, nes miestas galėjo likti iš viso be komandos. V. Adomaitis, pasak jo, „Atlantu” susidomėjo jų pokalbio metu.

„Su Vidu ryšius palaikome jau seniai, dar nuo tada, kai aktyviai žaidėme futbolą. Kalbėjomės ir jis užsiminė, kad nors pasuko į teisę, vis dar jaučia pareigą futbolui, norėtų įgyvendinti kokią nors su juo susijusią svajonę. Užsiminiau jam apie „Atlanto” bėdas ir jis labai užsikabino, užsivedė. Visas procesas galėjo baigtis kur kas anksčiau, bet Vacys, pradėjęs derybas, nusprendė išvažiuoti ir nepaliko jokio žmogaus. Tad viskas baigėsi tik dabar. Pats dokumentų nemačiau, bet Vidas yra teisininkas, tad neabejoju, jog viską tinkamai susitvarkė”, – sakė R. Žvingilas.

Ketvirtadienį vyko LFF klubų licencijavimo komiteto posėdis, kuriame svarstyti A lygos klubų licencijų suteikimo klausimai. Šiame etape A lygos klubų licencijos suteiktos Vilniaus „Žalgiriui“, „Panevėžyiui“, Marijampolės „Sūduvai“ ir „Trakams“ („Riteriams“). Paraiška siekti A lygos licencijos buvo gauta ir iš „Atlanto“, tačiau jis reikalingos dokumentacijos įvertinimui nepateikė. Galutinis A lygos licencijos gavėjų sąrašas paaiškės po LFF Apeliacinio licencijavimo komiteto sprendimo jau vasario 7 d.

Tačiau R. Žvingilas sako dar neprarandantis vilties, kad naujasis savininkas spės į A lygos traukinį.

„Galbūt federacija padarys kokių išlygų, nes dabar gautųsi, kad A lygoje gali būti tik septyni klubai, o tai tvarkaraščio atžvilgiu yra nelabai patogu. Tačiau reikia suprasti ir tai, kad Vidas neateina kišenėje turėdamas porą milijonų, nesustatys kreditorių į eilę ir neišdalins jiems visų pageidaujamų sumų. Žmogus per užsitęsusias derybas neteko ir poros galimų rėmėjų. Sakyčiau, kad jis vos ne kaip koks savižudis – juk klubo praktiškai nėra, reikia suformuoti administraciją, rasti trenerį, suformuoti pačią komandą, nekalbant, koks laukia darbas su kreditoriais. Tačiau jei nepavyktų su A lyga, I lyga startuoja vėliau. Svarbu, kad mieste liktų komanda. Kviečiu ir verslą prisidėti prie jos atgimimo”, – sakė R. Žvingilas, pasidžiaugęs, kad ir Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas aktyviai dalyvauja šiame procese.

V. Adomaitis futbolui.lt sakė, kad negalutiniais duomenimis, bendros klubo skolos gali siekti apie 400–500 tūkst. eurų. O minimaliam biudžetui reikėtų 300 tūkst. eurų.

Iš Registrų centre esančių dokumentų matyti, kad nuo 2012 m. vieninteliu įstaigos dalininku buvo Romualdas Jonaitis. Pernai gegužę buvo paskelbta, kad Romualdas Jonaitis atsisakė savo turėtų „Atlanto“ klubo akcijų ir užimtų visuomeninių prezidento pareigų. Tačiau Registrų centre iki šiol nebuvo jokių pranešimų, liudijančių apie VšĮ „Atlanto“ futbolas dalininkų pasikeitimus. 2017 m. VšĮ  „Atlanto” futbolo klubas ataskaitoje rašoma, kad tų metų pabaigoje V. Lekevičiui priklausė 25 proc. įstaigos dalių, R. Jonaičiui – 50 proc., o likę 25 proc. – Tomui Jonaičiui.

KOMENTARAS

Saulius Budinas, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius

Teko jau kalbėtis su naujuoju „Atlanto” savininku. Kol komanda turi skolų Mokesčių inspekcijai ir „Sodrai”, tol ji negali pretenduoti į reprezentacinėms miesto ekipoms skiriamą paramą. Be to,  biudžeto projektas jau baigiamas suformuoti. Tačiau miestas gali padėti su sporto bazėmis. Ir jau antrajame pusmetyje, kai vyktų biudžeto koregavimas, komandai susitvarkius visus teisinius niuansus ji vėl galėtų bandyti pretenduoti į miesto paramą.  

INFORMACIJA

VšĮ „Atlanto“ futbolas 2017 m. ataskaitoje rašoma, kad jos pajamos kartu su gauta parama pernai siekė 1,1 mln. eurų. 2016 m. jos siekė 1,529 mln. eurų. 

Įstaiga 2017 metus baigė turėdama minusinį rezultatą – išlaidos pajamas viršijo 180,5 tūkst. eurų. 2016 m. rezultatas taip pat buvo minusinis, bet gerokai mažesnis – 29,5 tūkst. eurų. 

1 Comment

  1. Jaunimas

    Dar reikia išspirt Bronių Vyšniaukį, Vytautą Grubliauskį, Taraškevių ir tada gal duok die miestas atsigaus. Šituos pencinykus tai kuo skubiau, miesto parazitai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This