„Atlanto” perleidimas: „Yra tam tikri niuansai”

Sportas, Svarbu

Su Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriumi Sauliumi Budinu antradienio popietę susitikęs naujasis Klaipėdos „Atlanto” savininkas advokatas Vidas Adomaitis nepaneigė jau sklandančių kalbų, kad teisių perleidimo sutartyje liko tam tikrų sąlygų, kurios gali leisti sugrįžti prieš tai klubą valdžiusiam Vaciui Lekevičiui.

„Yra tam tikri niuansai sutartyje, bet sutartis ir jos sąlygos pagal mūsų su Vaciu Lekevičiumi pasirašytą susitarimą yra konfidencialios, aš šiek tiek plačiau apie jas negalėčiau ir nenorėčiau kalbėti”, – po susitikimo sakė V. Adomaitis.

„Tai tikrai neturėtų būti išimtinai vieno asmens klubas, norėčiau, kad „Atlantą” laikytume bendruomenės klubu, reprezentacine Klaipėdos komanda”, – sakė naujasis „Atlanto” savininkas Vidas Adomaitis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak jo, klubą valdančios įstaigos situacija tebėra kritinė, bet iš jos bandoma išlipti, nors laiko atžvilgiu yra „pakankamai riboti resursai”.

„Bet jei netikėčiau – nedaryčiau. Vyksta nematomas, bet būtinas darbas. Norime, kad klubas dalyvautų A lygoje. Su visais licencijavimo kriterijais yra problemų. Yra galimybė dalyvauti A lygos čempionate išimties tvarka, bet dedame pastangas gauti licenciją be jokių išlygų, nesinori atsipalaiduoti”, – sakė buvęs futbolininkas.

Anot jo, apie I lygą mąstoma, kaip apie galimybę, alternatyvą, nes tiek finansine, tiek licencijavimo prasme tai būtų lengvesnis variantas, bet prioritetas išlieka A lyga, nes „kaip produktas klubas yra patrauklesnis, kai jis žaidžia aukščiausioje lygoje”. Tačiau nežinomybė, kurioje lygoje žais komanda, stabdo žaidėjų ir trenerio paieškos procesą.

V. Adomaitis jau anksčiau minėjo, kad klubo skolos gali siekti apie 400-500 tūkst. eurų. Paklaustas, ar yra itin piktų kreditorių, V. Adomaitis sakė, kad „kreditorius visada piktas, kai jis negauna to, ką turėtų gauti”.

„Nekvestionuoju jų noro, kad reikalavimai būtų patenkinti šimtu procentų, tačiau norisi supratingumo, nes savanaudiškumas kai kuriais atvejais gali ir klubą, ir tą patį kreditorių pražudyti. Labai nuoširdžiai tikiu, kad su kiekvienu iš jų pavyks susitarti, rasti kažkokį kompromisą”, – sakė jis.

Dar prieš atvykdamas į Klaipėdą portalui delfi.lt V. Adomaitis buvo sakęs, kad svarstoma galimybė, kad vienu klubo dalininku taptų Klaipėdos savivaldybė. Tai esą buvo aptarta ir už uždarų durų pas S. Budiną vykusio pasitarimo metu.

„Tai tikrai neturėtų būti išimtinai vieno asmens klubas, norėčiau, kad „Atlantą” laikytume bendruomenės klubu, reprezentacine Klaipėdos komanda”, – sakė V. Adomaitis, jau anksčiau paneigęs bet kokias sąsajas su kriminalinę praeitį turinčiais ir šalies futbolo federacijoje veikiančiais Vykdomojo komiteto nariais – Žydrūnu Buzu ir Arūnu Pukeliu – „Šviniumi“.

S. Budinas po susitikimo teigė, kad V. Adomaitis jam paliko „pakankamai normalų įspūdį”.

„Žmogus, matosi, kad žino, kokį sprendimą priėmė, kokie iššūkiai jo laukia. Pasiryžęs juo prisiimti ir nešti, mano galva, pakankamai sudėtingą naštą”, – sakė Saulius Budinas.

Jis pakartojo sekmadienį išsakytus teiginius, kad kol komanda turi skolų Mokesčių inspekcijai ir „Sodrai“, tol ji negali pretenduoti į reprezentacinėms miesto ekipoms skiriamą paramą, tačiau miestas gali padėti su sporto bazėmis. Ir jau antrajame pusmetyje, kai vyktų biudžeto koregavimas, komandai susitvarkius visus teisinius niuansus ji vėl galėtų bandyti pretenduoti į miesto paramą.

„Klausimas ir iš „Neptūno” toks yra. Klubai privalo neturėti įsiskolinimų ir būti valdomi skaidriai, tada miestas galėtų svarstyti tokią galimybę”, – apie galimybę savivaldybei tapti „Atlanto” dalininke sakė S. Budinas.

Sužinoti V. Lekevičiaus pozicijos apie sandorį ir vėl nepavyko – į skambutį jis neatsiliepė.

2 Comments

  1. Vaidas

    Kai pasklido žinia, kad Vacys perleidžia klubą kitam žmogui, nei akimirkai nesudvejojau ir supratau, kad čia kažkas užslėpta ir ta pasirašyta konfidenciali sutartis tarp Vacio ir naujojo Atlanto „savininko” yra tik akių dūmimas, naujasis „savininkas” įdės daug pastangų ir jėgų, kad Atlantą ištrauktų iš duobės, o tuomet kaip nebūtų keista, valdymą ir vėl perims Vacys.. Visi mato ir supranta, kad būtent Vacys nuvarė Atlantą į toką padėti ir jis yra vėžys šiame klube, kol jis bent kažkiek bus susijęs su šiuo klubu, tol nei rėmėjai, nei investuotojai, nei valdžia nenorės kištis į šitą reikalą. Tikiuosi, kad Vacio galutinai neliks Atlante ir šis klubas galės pradėti kilti iš duobės. Skolas per sezoną tikrai neatiduos, rėmėjų taip pat per tiek laiko nepritraukus, reikia žiūrėti į kokių 5m perspektyvą, kad po to laiko komanda būtų be skolų, būtų valdoma skaidriai, turėtų futbolo piramidę Klaipėdoje ir stabilų bent jau 1.5mln biudžetą, kas leistų pakovoti dėl 1-3 vietų, nes kol komanda nerodys rezultato, tol tikėtis žiūrovų stadione neverta tikėtis. Kaip bebūtų sėkmės Atlantui.

    Reply
  2. Granitas

    Naujasis savininkas pries tai kalbejo, kad “reikia surinkti ir bent minimalų 300 tūkstančių eurų biudžetą artėjančiam sezonui“.
    Dabar sako: „kaip produktas klubas yra patrauklesnis, kai jis žaidžia aukščiausioje lygoje“
    Turint 300 tukst. EUR biudžetą galima balansuoti lentelės viduryje, antroje pusėje.
    Koki produkta ir koki patraukluma jis isivaizduoja su tokiu biudzetu?
    Normalaus, save išsilaikančio A lygos klubo metinis biudžetas yra +/-1mln eur. Mažesnės sumos biudzetas yra labdara, socialinė veikla, ne verslas, komandos rezultatai ir produkto patrauklumas atitinkamas.
    Klaipedos savivaldybe neturetu buti klubo dalininke.
    Parama turetu buti skirta tik ivertinus nauju savininku finansines galimybes, ju paciu finansini indeli, darbo metodus bei klubo valdymo, finansu skaidruma.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This