Klaipėdoje gyventi bus geriau ir geriau! arba Tebūnie šviesa ant Simonkės kalno!

Nuomonės

Artūras Šulcas
2019-02-08

Komentarų: 8

Na, ne aš pirmąjį pavadinimą sumasčiau – taip buvo paskelbta praėjus 2019 metų po Kristaus gimimo, sausio 31 d., 15 valandą FB paskyroje ,,Už Klaipėdą, kuria didžiuojamės!“ O nepraėjus nė parai Vytautas Grubliauskas, minėto pavadinimo kuopelės gimdytojas, tarė pusdievio balsu: „Ir tebūnie šviesa! Mažiau kalbų, daugiau darbų! Noriu nudžiuginti „Simonaitytės kalno fanus, kad jau nuo šio vakaro kalnas bus apšviestas jūsų džiaugsmui ir patogumui”.

Nuotrauka iš Vytauto Grubliausko „Facebook” profilio

Preliudija (čia toks muzikinis terminas, ne keiksmažodis) šiems šventiems apsireiškimas buvo kito, tikrai ne švento, o netgi su kažkokiais gudų ir okupuoto Krymo veikėjais bei jų pinigais nūnai viešai siejamo žmogaus – Arvydo Vaitkaus – irgi kandidato į merus bene pirmas pasivaikščiojimas po pietinę Klaipėdą.

Atsidūręs konkurentų teritorijoje, prie Simonkės kalvikės, tas iš baimės tūptelėjo ir gal net pravirko, kad trūksta šviesos. Nors nuo kalvikės čiuožia jau ne viena vaikigalių karta. Ir neverkia.

Tada Kongas (ne valstybė) it Dzeusas (čia jau Dievas) tarė L. Amstrongo (dainininkas) balsu: ,,Tebūnie šviesa“. Ir tapo šviesiau. Ir žmonės tapo vieni kitiems geresni, sveikinasi, bučiuojasi, verkia iš džiaugsmo pasikūkčiodami. Štai jums ir rikimų stebuklas!

Stebuklų esama ir daugiau. Štai garsios ir skandalingos Puteikių giminės gražesnioji politinė dalis Ninačkos pavidalu vasario 5 d. 0 val. 55 min. Lietuvos Centro Partija (LCP) oficijoze paskelbė: ,,…liūdna, kad turėdami jūros pakrantę mes nesugebėjome išvystyti minkštųjų dalykų, ką turi kiti miestai esantys pajūryje“.

Ninačka, kai kurie iš mūsų mano, jog vanduo ir smėliukas yra minkšti. O dar kai kurie, ne tokie geri piliečiai, kaip mudu su tavimi, mūsų pajūrio kopose išvysto tokius dalykus, kad oho -ho. Kai kurie kai ką ‚,išvysto“ ir vandeny…

Jai nenusileido kita, jau Bilotų giminės (siejamos kažkokiu viaduko Liepų gatvėje dalies lyg tai privatizavimu, lyg tai prichvatizavimu) atstovė Agnieška štai taip užrailiojo: ,,Klaipėdos senamiestis sensta ir kuo toliau, tuo labiau tampa nepatrauklus šeimoms su vaikais“.

Taip, mieloji Agne, tikras stebuklas: visi pasaulio senamiesčiai kasdien sensta. Tai ką dabar daryti? Siaubas. Košmaras. Tad keliaudama po pasaulį ar miegodama palapinėje po Afrikos saule išsamiai apmąstyk tą klausimą. O jei rasi sprendimą, kaip sustabdyti senamiesčių senėjimą, praneški Kongui (ne valstybė). Šis pliaukštelės rankomis ir pasakys L. Amstrongo (kai kurie sako, kad Dievas) balsu: „Tebūnie senamiestis jaunas!” Bet… Bet tada jis jau nebebus senamiesčiu – bus nuglamūrytu stikloidu.

Na, o štai Simonas Gentvilas stebuklus žada tik po rinkimų: „Po rinkimų profilaktinis kabinetas su socialiniu darbuotoju, sveikos gyvensenos specialistu ir psichologu atsiras kiekvienoje tiek privačioje tiek savivaldybės pirminės sveikatoa priežiūros įstaigoje” (kalba netaisyta). Dar esama ir prierašo: ,,Su Lolitar Rapoliene tai ne lozungai, o tikras įsipareigojimas“.

O čia tai rimta: suprask, net pati mažiausia įstaigėlė, kioskelis turi skubiai įsirengti atskirą kabinetą, kuriame tilptų bent trys kvalifikuoti specialistai. Tik įdomu, už kieno ,,babkes“? Tpruuu… Atsiprašau: kalbėti apie ,”babkes” dieviškų apsireiškimų išvakarėse nėra padoru.

„NEABEJOJU – visi mes nusipelnėme spalvingesnio, sveikesnio ir saugesnio gyvenimo, gerai apmokamo darbo, patikimos švietimo ir sveikatos apsaugos sistemos, gražių ir prasmingų sporto, kultūros ir meno renginių“ (kalba netaisyta). ,,DĖL TO NUSPRENDŽIAU KANDIDATUOTI Į KLAIPĖDOS MIESTO MERO POSTĄ KARTU SU ŠIA KOMANDA“.

Taip rašoma Artūro Žalio MEMORANUME (lot. mémorandum, tipo, diplomatinis raštas). Po šiuo kilniu veikalu pridedamas sąrašas, kuriame pirmu numeriu ne aukso raidėmis įrašytas pats Artūras (ne aš). Tipo, nusipelnėme gyventi geriau. Sąrašas pridedamas. Kažkur, kažkada girdėta. Labai girdėta.

O štai „Mano Klaipėda” (nepainioti su kazino – labai pyksta), vasario 1 d., 18.55 val.  įsipareigojo: ,,Visuomeninės veiklos stiprinimas uždaromų švietimo įstaigų patalpose“ . Suprask, batai, švietimo įstaigoms. Miestas planuoja statyti naujas mokyklas, o čia… Še, tau, Klaipėda, ir Devintinės….

Prie stebuklinių apraiškų paminėtina ir Vaida Žvikienė, sugebėjusi savo paties pavardę laikraštyje, rinkimų pinigais apmokėtoje reklamoje parašyti su klaida: Žvykienė (žiūrėti nuotrauką).

Sveikinimai, Vaidute, nenustebk, jei tave kas dabar taip užkalbins.

O štai kandidatas į merus Modestas Nugaras (žalio, kaip ir aš, kraujo) vasario 1 d. 18.55 val. paskelbė: ,,mielai atvyksiu į susitikimą su Jumis ar Jūsų bendruomene platesniam pokalbiui. Taip pat skirsiu laiko individualiems susitikimams prie puodelio kavos. Lauksiu kvietimų!“

Pokalbiai prie kavutės gerai, visi pensininkai mielai ateis. Ir visa badaujanti Marijos žemė. Tik va, neaišku, kas už tą kavutę mokės? Paprastai moka tas, kuris kviečia. Bet Modestas pats laukia kvietimų. Išgraužk!… Tokių stebuklų nebus.

8 Comments

  1. grikių košė

    Labai dėkoju už profilaktišką vitamino C dozę.:)

    Reply
  2. Artūrai

    Prieš išleisdamas rašinėlį į eterį, galėtum gramatikos klaidas išsitaisyti.

    Reply
  3. Kaimietis

    warge, warge… koks apgailėtinas grafomanas

    Reply
  4. JUOKINGIAUSIA,

    kad tą Simonkės kalvos nušvitimo epą, kaip savo laaabai dyyydelį laimėjimą-darbą-dovaną Klaipėda pristato ir neseniai pažaliavęs raudonasis Vaitkus. Ir tai tik po vienintelio (pirmo?) Klaipėdos rajono gyventojo Vaitkaus apsilankymo pietinėje Klaipėdos dalyje. Kas dabar išdrįs pietinėje Klaipėdos dalyje kalbėti apie kažkokius niekingus kvapus, triukšmus ir kitokias uosto taršas? Uosto pranašas gi VYYYSĄ kalną apšvietė, o jūs čia apie ką?.. Pasmirdės, pasmirdės ir nustos. O nušviesto kalno stebuklas jau yra.

    Reply
    • Vainorius

      Čia gi lopas dudorius kalną po 10 metų kadencyycos apšvietė. Šlovė dudoriui ir šudcui. Tegu jie amžiais pučia dūdas, iš kuria logotipus.

  5. Elytė

    P. Šulcai, Bravo! Iki ašarų!
    ?

    Reply
  6. Vera

    juokiasi puodas, kad katilas juodas… Pirmiau savo klaidas Šulcė išsistaisytų, o ne ant kitų lotų… Bjaurus tipas.

    Reply
  7. Skaniai

    Grazumelis

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This