Išvardijo Neringoje vykdomus projektus

Regionas

Artėjantį vasaros sezoną Neringa pasitiks naujovėmis, viena jų – vasaros pradžioje duris atvers atnaujintas Nidos uosto pastatas. Planuojama, kad ateityje čia bus įkurtas ir pasienio kontrolės punktas, kurio dėka taps įmanomi pažintiniai, pramoginiai kruizai po Kaliningrado sričiai priklausančią Kuršių marių dalį.

Anot pranešimo spaudai, pastaraisiais metais vis labiau aktyvėjant laivybai Kuršių mariose, mažiesiems laivams skirtu pirsu jau gali pasidžiaugti ir Preilos gyvenvietė, o patogiam švartavimuisi planuojama pritaikyti molą Pervalkoje.

Taip pat pažymima, kad šiuo metu vyksta naujų elektromobilių įkrovimo vietų įrengimo darbai – naujas didelės galios elektromobilių įkrovimo stoteles bus galima rasti Nidoje ir Juodkrantėje.

Minima ir tai, kad artėjantį pavasarį kurortas pasitinka dviem naujomis tinklinio ir badmintono aikštelėmis Nidoje. Naujas aktyvaus laisvalaikio aikštynų kompleksas planuojamas ir Juodkrantėje, greta UNESCO pajūrio apsauginio kopagūbrio.

Kurorto svečius jau pasitinka atnaujinta Nidos sklandymo mokyklos ekspozicija, pradedami ir šios gyvenvietės evangelikų liuteronų bažnyčios tvarkybos darbai.

Dar suplanuotų darbų minimas Urbo kalno ir Juodkrantės gyvenvietės istorinio tako atnaujinimas.

„Valstybės investicijų programa (VIP) Neringos kurortui skyrė beveik 6 mln. eurų naujo kultūros centro statyboms. Vietoje Nidos centre stūksančio, dar sovietmečiu statyto kultūros ir turizmo informacijos centro (KTIC) „Agila“ pastato iškils modernus kultūros židinys. Pastato rekonstrukcija taps iššūkiu tradicinių festivalių rengėjams, kuriems teks ieškoti naujų formų ir atrasti naujas Neringos erdves”, – rašoma pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This