Kiek kandidatai sumokėjo Klaipėdos žiniasklaidai?

Politika, Svarbu

Vyriausioji rinkimų komisija paskelbė pirmąsias viešosios informacijos skleidėjų ir reklamos bendrovių deklaracijas, kuriose matyti, kiek jos gavo pajamų iš politinės savivaldos rinkimų reklamos.  Tiesa, iš jų negalima identifikuoti, kiek kandidatai išleido pinigų išorės reklamai būtent Klaipėdoje.

VšĮ „Klaipėda atvirai” už politinę reklamą portale atviraklaipeda.lt gavo 3 747 eurus.

Tai nėra galutinės leidėjų gautos sumos, nes deklaracijos turi būti teikiamos du arba tris kartus – kitos turės būti pateiktos likus 5 dienoms iki pakartotinio balsavimo, jei jis vyksta, ir ne vėliau kaip per 10 dienų nuo rinkimų galutinių rezultatų paskelbimo dienos.

Iš uostamiesčio žiniasklaidos bendrovių tokių deklaracijų dar nėra pateikusi „Balticum TV” ir radijo stotis „RadijoGAMA”.

Tarp pateikusiųjų didžiausias pajamas yra deklaravęs UAB „Klaipėdos dienraštis”.  Jis iš viso gavo užsakymų už 28 429 Eur (už 16 126 Eur paskleista informacija lietuvių kalba leidžiamame laikraštyje, už 7 908 Eur – rusų kalba, dar už 4 395 Eur paskleista politinės reklamos portale klaipeda.diena.lt).

UAB „Vakarų ekspresas” gavo  9 347 Eur pajamų – 6 610 Eur sudarė užsakymai dienraščiui, 2 737 Eur – portalui ve.lt.

UAB „Reklamos ekspertai” už politinę reklamą per radijo stotį „Laluna” gavo 6 741 Eur.

VšĮ „Klaipėda atvirai” už politinę reklamą portale atviraklaipeda.lt gavo 3 747 eurus.

7 Comments

  1. Oi tu ežy ežy.... :D

    Ačiū Dievui kad nėra komercinės reklamos…

    Reply
  2. ezys

    Atvira Klaipeda,
    tiesa pasakius as nelabai suptrantu, kodel jus atsisakote komercines reklamos, bet imate politine? 🙂 Jei vietoje politiku veidu baneriose butu grietine, baldai ar kokia buitine technika, tikrai nieko blogo neatsitiktu.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Gerbiamas Ežy, politinę reklamą jau pradėdami projektą nusprendėme įsileisti dėl to, kad kitaip rinkiminiu periodu politikai negalėtų skelbti savo idėjų, pažadų. Kaip matote, pajamos iš jos irgi nėra tokios, kurios užtikrintų projekto egzistavimą ilgam – to ir nesitikėjome. O iš grietinių, buitinės technikos ar baldų reklamų gyvena tik delfi, 15min ir koks lrytas. Įsileisti tokias reklamas dėl keliolikos eurų ir užsiteršti eterį tikrai neverta. O užsidirbti pinigus pagrinde iš viešojo sektoriaus, kaip daro didžioji dalis regioninės žiniasklaidos tikrai prieš mūsų esminius principus.

    • ezys

      na toks portalas kaip „Miesto zirafos” kazkokiu budu isgyvena 😉 Nors turinio sukuria daug maziau nei jus, o ir ar tikrai tik keliolika euru?
      Man asmeniskai vienas ar du baneriai, kurie neuzstoja vaizdo ir nera mirksintys, agresyvus, tikrai netrukdo. Aisku jus geriau zinote, tik norejau pasakyti, kad jei cia pergyvenate del skaitytoju, gal tiesiog padarykite apklausa ir tikriausiai mazai kas priestarautu.

    • Martynas Vainorius

      Pirmiausia komercinės reklamos nusprendėme atsisakyti, kad portalas būtų visiškai nepriklausomas nuo reklamos užsakovų. Kartu tai leidžia išvengti dviejų esminių iš reklamos gyvenančios žiniasklaidos bėdų. Pirma, nereikia vaikytis „klikų”, dėl to pas mus ir nerasite tokių antraščių kaip „Nepatikėsite ką pamatysite” ir t.t. Nereikia mums ir tradiciškai kitur skaitomiausių detalizuotų kriminalinių naujienų – per beveik pusantrų metų tikrai ant rankos pirštų galiu paskaičiuoti, kiek buvo atvejų, kai kriminalinė žinia pas mus buvo tarp skaitomiausių. „Miesto žirafos“ ir kiti ima pinigus už tai, kas, mūsų nuomone, turi būti nemokamai skelbiama naujiena – nauja įmonė, nauja kavinė, atvežamas spektaklis ir t.t. Va dėl viso to ir nesinori įsileisti komercinės reklamos. O imti per „Google” tikrai būtų nedideli pinigai, gal ne kelioka, bet tik apie keliasdešimt eurų.

  3. Virginija

    Čia tik pradžia. Sekantis mokėjimas žiniasklaidai yra prezidento rinkimai ir europarlamento. Įdomu kokie bus skaičiai? Ar pasiliko partijos pinigų šiems rinkimams?

    Reply
    • Tomas

      Viena partija tai tikra pasiliko pinigų, garantuoju 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pradeda veikti informacijos apie rinkimus numeris

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad trečiadienį pradeda veikti trumpasis numeris 1855, kuriuo rinkėjams bus teikiama informacija apie rinkimus. Juo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This