Vilties bėgime – mažasis Baltijos kelias

Miestas, Svarbu

Šiemet jau dvyliktą kartą vyksiantis Vilties bėgimas išsiskirs ir dviem unikaliomis idėjomis – bus siekiama, kad atkartojant prieš 30 metų nusidriekusį Baltijos kelią apie 5 000 žmonių susikibę rankomis apjuostų 5 km bėgimo trasą. Taip pat jau kitą dieną, po gegužės 19-ąją uostamiestyje vyksiančio renginio, Vilties bėgimas bus surengtas ir Pravieniškių pataisos namuose.

Tokiomis naujovėmis antradienį su į simbolinį Vilties bėgimo šimtadienį susirinkusiais klaipėdiečiais pasidalino pranciškonas brolis Benediktas.

Per Vilties bėgimą ir „Vilties miesto” renginių ciklą 2018 m. šv. Pranciškaus onkologijos centrui buvo paaukoti 24 321 eurai.  Martyno Vainoriaus nuotr.

„Per tuos 12 metų Klaipėda labai stipriai pasikeitė. Vien pernai įvyko 26 įvairūs Vilties renginiai. Įdėta labai labai daug darbo. Noriu pasidžiaugti komanda, savanoriais. Vilties bėgimas sukėlė tokį džiaugsmo šurmulį. Net neįgalių šeimų šeimos, kurios neturi pinigų, pernai per „Medeinės” mokyklos renginį „Buongiorno papà” aukojo onkologijos centrui. Per 12 metų mūsų brolija vienuolija irgi labai pasikeitė – tada neturėjome nė vieno bėgiko, o dabar iš Ispanijos grįžta net trys broliai, kurie bėgo maratoną, vienas iš jų – ultra maratoną”, – pasakojo pranciškonas.

Organizatoriai skaičiuoja, kad vien kaip savanoriai per tuos 12 metų Vilties bėgimo renginiuose sudalyvavo ne mažiau kaip 2000 įvairaus amžiaus žmonių. Pagerbti ištikimiausiems šiemet išleistas žurnalas „Vilties miestas”.

„Netgi žmonės, kurie yra Pravieniškių kalėjime, panoro dalyvauti Vilties bėgime. Tad po Klaipėdos renginio važiuosime ir juos įvilksime į savo marškinėlius, bus medaliai, jie bėgs vilties maratoną. Šių metų naujovė ir tai, kad 42 kilometrus bus galima nubėgti kaip estafetinį bėgimą po 5 kilometrus. Gal įmonės taip susiorganizuos”, – sakė brolis Benediktas.

Visgi didžiausia šių metų Vilties bėgimo naujovė bus skirta paminėti Baltijos kelio trisdešimtmečiui.

„Mes, broliai pranciškonai, 1989 metais buvome pirmieji, kurie išėjome iš pogrindžio ir net vyskupai nežinojo, kaip su mumis elgtis. Iš pradžių atidarėme namus Kretingoje, o vėliau įsikūrėme Neringoje, iš kurios pajudėjome į Baltijos kelią. Tad tos sukakties proga kviesime klaipėdiečius apkabinti 5 kilometrų bėgimo trasą rankomis, tam reikės apie 5000 žmonių. Tuo pat metu vyks ir Lietuvos 10 kilometrų bėgimo plentu čempionatas, tad galėsime jo dalyviams parodyti, kaip juos palaiko už rankų susikibusi, dainuojanti Klaipėda”, – sakė pranciškonas.

Jis teigė, kad jau susitarta, jog padainuoti atvyktų operos solistė Nomeda Kazlaus, dar bus bandoma susisiekti su grupės „Antis” lyderiu Algirdu Kaušpėdu, kad „jis atvažiuotų ir kaip Sąjūdžio šauklys sudainuotų kelias dainas”.

Per Vilties bėgimą ir „Vilties miesto” renginių ciklą 2018 m. šv. Pranciškaus onkologijos centrui buvo paaukoti 24 321 eurai.

1 Comment

  1. Marija

    Vilties bėgimo organizatoriai teigia, kad tik džiaugsmas apsaugo nuo visų ligų. Tai tik dalis tiesos. Švara ir ekologija aplinkoje – tai didžiausia apsauga nuo ligų. Vilties bėgimas turi puikią progą kalbėti ne tik apie onkologinių ligų pasekmes Klaipėdos mieste, bet ir apie vienas iš didžiausių jos priežaščių – TARŠA mūsų mieste.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Įnauguruoti pirmieji Japonų kalbos centro nariai

Klaipėdoje įvyko vienintelio Vakarų Lietuvoje Japonų kalbos centro pirmųjų narių inauguracijos ceremonija. Renginio dalyviai stebėjo išskirtinius meninius pasirodymus ir unikalią ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Andrius Mamontovas: „Kūryba yra didžiausia laisvė“

40-mečio scenoje proga koncertų turą „Vienas“ po Lietuvą surengęs Andrius Mamontovas sako, jog viena iš neigiamų žinomumo pasekmių yra tai, ...
2023-12-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pranciškonų kortų istorija: liko įsiteisinti tik dalį trinkelių

Statybų inspekcijai kartu su antstole ir antrą kartą nepavyko pasiekti, jog uostamiestyje įsikūrusio pranciškonų vienuolyno vadovas brolis Benediktas gautų baudą ...
2023-11-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This